Sjaak Polak nieuwe hoofdtrainer Quick Boys 2

De ex-prof gaat uitvoering geven aan het nieuwe beleid
Het Technisch Management is verheugd te kunnen mededelen een opvolger te hebben gevonden voor Wim van der Plas die stopt als trainer van het reserveteam. Met ingang van volgend seizoen is Sjaak Polak eindverantwoordelijk bij Quick Boys 2, de regerend kampioen van de reserve-hoofdklasse. De ex-prof is momenteel hoofdtrainer van zondagderdeklasser Hoekpolder uit Rijswijk.

Tijdens zijn actieve voetbalcarrière kwam Polak (38) uit voor Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, BV Veendam, RBC Roosendaal en Texas Dutch Lions FC. In 401 wedstrijden in het betaalde voetbal kwam de verdediger annex middenvelder, die bekend stond als een voetballer met een ijzersterke mentaliteit en groot voetbalgogme, tot 61 doelpunten. In het seizoen 2010-2011 speelde Polak met Scheveningen tegen Quick Boys in de Hoofdklasse A en wist hij zijn trainersdiploma’s TC II en TC III te behalen. Na zijn voetballoopbaan werd Polak aangesteld als hoofdtrainer bij Oranjeplein-Postduiven. Met Hoekpolder promoveerde de inwoner van Leidschendam vorig seizoen naar de derde klasse. Daarnaast was Polak in zijn periode op het Kasteel (assistent)trainer van Sparta Rotterdam A1, B1 en D1.

Bij Quick Boys 2 zal Polak de nieuwe visie van het Technisch Management gaan uitvoeren. Dit elftal zal volgend seizoen bestaan uit spelers tot 22 jaar aangevuld met enkele ervaren krachten. Van Quick Boys A1, uitkomend in de 2e Divisie A, zullen liefst acht talentvolle spelers doorstromen naar Quick Boys 2. Aan de nieuwe trainer van het tweede elftal de taak om deze spelers verder te helpen in hun ontwikkeling op weg naar de hoofdmacht van Quick Boys. Mede op basis van zijn langdurige ervaring op het hoogste niveau en zijn basiskwaliteiten als voormalig profvoetballer verwacht het Technische Management dat de doorstroming van jeugdige talenten naar de A-selectie verder kan worden geoptimaliseerd.

Het technisch Management wil trainer/coach Wim van der Plas en assistent-trainer Peter Vooijs bedanken en haar waardering uitspreken voor de uitstekende prestaties die zij dit jaar met Quick Boys 2 hebben gerealiseerd en wenst ze veel succes in de komende periode in de race om de algehele titel in de reserve-hoofdklasse met het tweede elftal.

Geef een antwoord