Smitshoek – Quick Boys: 1-3

Na amper tien minuten spelen keek Quick Boys tegen een achterstand aan die pas met de rust in zicht werd weggewerkt. Laat in de tweede helft zette Ronnie Verplancke de blauwwitten op voorsprong. In de extra tijd bepaalde invaller Jeroen Ketting de uitslag op 1 – 3.

Quick Boys startte zonder Jaap van Duijn, Ronnie Verplancke had voor de eerste keer dit seizoen een basisplek. Quick Boys zette vv Smitshoek direct onder druk maar wist niet gevaarlijk te worden. Tegen de verhouding in kwam vv Smitshoek door een doelpunt van Ricardo Merrelaar op voorsprong. Merrelaar wist te profiteren van de ruimte die door de blauwwitte defensie hem bood.

Quick Boys trachtte de schade te herstellen en organiseerde een beleg rond het doel van doelman Mike van de Wijngaart. De blauwwitten moesten vaststellen dat de defensie van vv Smitshoek geen krimp gaf en geen moment in de problemen kwam.  Yordi Teijsse kopte uit een hoekschop naast het doel, terwijl halverwege de eerste helft Harry Zwarthoed de bal over het doel plaatste uit een assist vanaf de rechterflank van captain Maarten Woudenberg.

Daar bleef het voorlopig bij. Quick Boys viel aan over de flanken en probeerde Yordi Teijsse in stelling te brengen. Teijsse had het zwaar tegen het centrale verdedigingsduo Vincent Monster en Marvin Rommy.

In de loop van de eerste helft probeerde Quick Boys de schade te herstellen.Maarten Woudenberg probeerde het met een ver afstandsschot dat over het doel verdween. Een paar minuten later maakte Philippe den Hartog het zijn tegenstander lastig die een overtreding moest begaan om Den Hartog te stoppen. Net buiten het strafschopgebied plaatste Harry Zwarthoed de bal op het hoofd van Mike Ruiter die met een geplaatste kopbal doelman Van de Wijngaart kansloos liet. Met de rust in zicht werd John de Ronde nog gevaarlijk voor vv Smitshoek. Martijn de Zwart was alert bij diens doelpoging waardoor de score ongewijzigd bleef.

In de tweede helft, beide teams kwamen in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld, creëerde vv Smitshoek al snel een gelegenheid om weer op voorsprong te komen. Captain Erwin Bravenboer bracht Laurens Visser in stelling die uit de assist van Bravenboer de bal net naast het doel kopte.
In de loop van de tweede helft zette Philippe den Hartog een aanval op waaruit hij vanaf de rechterflank Yordi Teijsse in balbezit bracht die direct op doel uithaalde maar zijn doelpoging voor de doellijn weggewerkt zag worden.  De rebound kwam in de voeten van Ronnie Verplancke, wiens doelpoging naast het doel belandde.

Coach Verdonkschot zou drie wissels brengen. Jesse Driebergen werd gewisseld voor Jaap van Duijn, Jeroen Ketting en  Milan Hoek werden gebracht voor Yordi Teijsse en Ronnie Verplancke.

Halverwege de tweede helft zou vv Smitshoek vanaf rechts nog een keer gevaarlijk worden. Invaller Marvin Richard wist uit een snelle aanval Gilliomar Leona te bereiken die de bal over het doel werkte.

Met nog een kleine tien minuten te spelen kwam Quick Boys door een doelpunt van Ronnie Verplancke op voorsprong. Verplancke had tijd nodig om de bal voor zijn goede voet krijgen en zag zijn doelpoging van richting veranderd worden waardoor doelman Van de Wijngaart kansloos was. Direct daarna werd Verplancke naar de kant gehaald.

vv Smitshoek deed er alles aan om alsnog tenminste een punt uit de wedstrijd te halen maar kwam niet meer tot scoren. Ver in de extra tijd bepaalde invaller Jeroen Ketting met een geplaatste kopbal uit een vrije schop van Jaap van Duijn de uitslag op 1 – 3.