Spits Kyvon Leidsman volgend seizoen in het blauw en wit

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft overeenstemming bereikt met Kyvon Leidsman. De spits, die momenteel actief is met Top Oss in de Keuken Kampioen Divisie, tekent op sportpark Nieuw Zuid een overeenkomst voor één seizoen met een cluboptie voor nog een jaar.

De 24-jarige Leidsman is bezig aan zijn derde seizoen bij de Ossenaren. Ook kent de geboren en getogen Amsterdammer een verleden in de jeugdopleidingen van SC Heerenveen, De Graafschap en Almere City FC. In het huidige voetbaljaar is Leidsman, in Brabant ploeggenoot van oud-Quick Boyzer Kay Tejan, tot nu toe goed voor vier doelpunten op het tweede niveau van Nederland.

,,Naar onze mening is Kyvon een speler die goed past binnen de speelwijze die wij met Quick Boys voor ogen hebben volgend seizoen,” licht bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff toe. ,,Een hardwerkende spits die nooit verzaakt, bereid is om het beste uit zichzelf te halen en met zijn doelpunten belangrijk wil zijn voor het elftal. In de afgelopen jaren heeft Kyvon ook de nodige ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Die bagage neemt hij mee naar onze club.”

Als jeugdspeler maakte Leidsman al eens eerder zijn opwachting op sportpark Nieuw Zuid. ,,Quick Boys ken ik voornamelijk als de club van Dirk Kuijt. In het verleden heb ik er zelf ook mogen spelen. De ligging van het hoofdveld is imponerend. Toen zij interesse in mij toonden, kreeg ik dan ook meteen een goed gevoel. De resultaten in het huidige seizoen zijn bovendien goed. Dat spreekt mij natuurlijk ook aan. Verder ben ik van mening, en dat heb ik in de gesprekken met de club ook aangeven, dat de topploegen van de Jack’s League niet onderdoen voor de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie. Dat geldt ook zeker voor Quick Boys. Wat dat betreft is deze stap voor mij dan ook een bewuste keuze,” aldus de kersverse aanwinst.

Van de huidige selectie kent hij Bram Franken en Nigel Ogidi Nwankwo als opponenten vanuit het verleden. Met Thomas Duivenvoorden, de nieuwe trainer, heeft Leidsman onlangs een goed gesprek gehad. ,,Hij komt op mij over als een heel ambitieuze trainer. Dat past goed bij mij. Ook ik wil het hoogste nastreven. Het type voetbal waar hij voor staat, is mij op het lijf geschreven. Voorin de tegenstander onder druk zetten, graag vooruit willen voetballen met het elftal. Ik ben een gretige spits die heel goed met de rug naar de goal kan spelen, sterk is in de duels en een actie kan maken. Ik stop veel energie in de wedstrijd, lever strijd in de voorste linie en wil met doelpunten en assists belangrijk zijn voor het team.”

Na een aantal jaar in de profwereld actie te zijn geweest, zal de weekagenda van Leidsman komend seizoen een andere invulling gaan krijgen. ,,De deur naar het betaalde voetbal zal altijd op een kier blijven staan, want ik heb nog steeds de ambities om op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Maar ik zie Quick Boys als een heel goede basis. Daar ben ik heel content mee. Daarnaast heb ik mij onlangs ingeschreven voor een Hbo-opleiding Fysiotherapie. Overdag zal ik dus voornamelijk in de schoolbanken te vinden zijn.”

De clubleiding van de blauw-witten proost op een vruchtbare samenwerking en wenst Kyvon Leidsman langs deze weg een fijne en succesvolle tijd toe op sportpark Nieuw Zuid.