Sportieve en gezonde aftrap JOGG Katwijk op Nieuw Zuid

Met elkaar werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving
Vorige week woensdag vond de officiële aftrap van JOGG (Jeugd op Gezond Gewicht) Katwijk plaats op sportpark Nieuw Zuid van voetbalvereniging Quick Boys. Het doel van Jongeren op Gezond Gewicht is gezond eten en bewegen voor jongeren (0-19 jaar) gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Veel jongeren in Nederland hebben geen gezond gewicht of lijden zelfs aan overgewicht. Dat is in Katwijk niet anders. Uit onderzoek blijkt dat een hoog percentage kinderen in Katwijk te zwaar is en dat dit percentage boven het regionaal gemiddelde zit. Zo is van één op vier van alle Katwijkse kinderen uit groep zeven te zwaar. In de regio is dat één op zes kinderen.Het gaat bij JOGG Katwijk om samenwerken. Niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl van de kinderen, maar ook scholen, wijkorganisaties, sportclubs, ondernemers, woningbouwverenigingen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra. Die samenwerking leidt tot betere sport,- beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding en beweging bij onze jeugd.

De aftrap werd verricht door wethouder Gerard Mostert, Ton van Houten, voorzitter raad van bestuur Zorg & Zekerheid en Sjaak de Gouw, directeur GGD Hollands Midden die samen de stuurgroep van JOGG Katwijk vormen. Zij zetten hun handtekening  op een gele JOGG -voetbal en werden hierbij gevolgd door alle partijen die bij het project betrokken zijn. Daarna werd er buiten met de bal een potje pannavoetbal gespeeld om zo het project ‘in beweging’ te zetten. Zo’n 60 a 70 kinderen deden onder begeleiding van de sportcoaches van Come4Sports actief en met veel plezier mee. Come4Sports is al een aantal jaar bezig  sport, beweging, gezonde voeding en een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren te bevorderen door het aanbieden van tal van activiteiten, workshops en toernooien. Daarnaast hadden de Come4Sports medewerkers samen met de jongeren van het Kookcafe van Factory De Schuit een filmpje gemaakt dat liet zien hoe makkelijk het eigenlijk is om een verse en gezonde maaltijd te bereiden. Meer informatie over de diverse activiteiten van JOGG, Come4Sports, The Factory en het jongerenwerk van Welzijnskwartier is te vinden op de websites: www.jogg.nl, www.welzijnskwartier.nl en www.kattuk.nl.

Fotobijschrift:
Wethouder Mostert speelt een potje pannavoetbal met de kinderen om het project ‘in beweging’ te zetten.

Geef een antwoord