Start nieuw Beleidsplan K.v.v. Quick Boys 2010 – 2015

Het in 2009 nieuw aangetreden bestuur van K.v.v. Quick Boys heeft de 2e helft van 2009 gebruikt om een startnotitie op hoofdlijnen te maken genaamd: Beleidsplan/strategische visie K.v.v. Quick Boys

Hoewel vele vrijwilligers onze vereniging vol enthousiasme draaiend houden, beseffen we binnen het bestuur dat er steeds meer (omgevings)factoren zijn die een herbezinning noodzakelijk maken om klaar te zijn voor de komende jaren om op alle gebieden weer aansluiting te krijgen en te behouden bij andere topamateurclubs. Zonder uitputtend te willen zijn, valt hierbij te denken aan: de introductie van de Topklasse, de oorsprong van en de huidige kwetsbare financiële situatie van onze club en de toenemende complexiteit van de interne en externe omgevingsfactoren.

Om dit nieuwe plan te realiseren is in opdracht van het bestuur eind 2009 een gemotiveerde en deskundige projectgroep gevormd uit hoofdzakelijk leden van K.v.v. Quick Boys. Deze werkgroep gaat de eerste maanden van 2010 een nieuw beleidsplan K.v.v. Quick Boys 2010 – 2015 maken. Het beleidsplan gaat bestaan uit een visie, doelen en concrete acties voor K.v.v. Quick Boys in het algemeen en voor de onderdelen: Technische Zaken, Supporters en Vrijwilligers (inclusief Veiligheid), Financiën, Business Club en Commerciële Zaken. Elk onderdeel krijgt verantwoordelijkheid voor een eigen plan waarin concrete doelen en acties staan. Daarnaast komt er een structuur om de voortgang goed te volgen.

De beleidsplannen gaan ervoor zorgen dat er binnen onze vereniging nog meer planmatig en volgens vaste afspraken wordt gewerkt, waarbij alle belanghebbenden weten wat onze uitgangspunten zijn. Deze uitgangspunten zullen dan ook regelmatig helder gecommuniceerd en getoetst worden. Belangrijk daarnaast is dat bij een club van onze omvang ook verantwoording en controle meer aandacht krijgen. Dit voorkomt vervelende ‘verrassingen’ zoals we die de laatste jaren hebben meegemaakt. Ook maakt een beleidspan het mogelijk om een duidelijk beeld en richting te schetsen naar huidige en toekomstige geïnteresseerden in onze club.
Boven alles moeten de nieuwe plannen duidelijk gaan maken hoe wij als K.v.v. Quick Boys, samen met u, onze ambitieuze doelen denken te realiseren.  Daarbij moet een topsportklimaat en de sfeer  van familieclub hand in hand gaan.

De projectgroep verwacht eind mei 2010 het definitieve plan aan het bestuur  te kunnen voorleggen, waarna we dit aan de belanghebbenden gaan presenteren. Tot die tijd ga ik u via deze site regelmatig op de hoogte houden.

Ik wil alle betrokkenen veel succes wensen en bij voorbaat danken voor hun inzet voor onze club!

Namens het bestuur van K.v.v. Quick Boys
Huug van Duijn

Geef een antwoord