Stewardorganisatie Quick Boys zet volgende stap

Versterking van het team altijd welkom
Donderdagavond 1 september j.l., voorafgaande aan het nieuwe seizoen, is er een overleg gehouden met de stewardgroep. In dit overleg is een uitgebreide presentatie gegeven over de werkwijze van de stewardgroep en de verdere professionalisering hiervan.

Door de stewards worden voorafgaande, tijdens en na afloop van de wedstrijd (maar ook bij evenementen op sportpark Nieuw Zuid) tal van taken ingevuld. Deze taken zijn vanaf nu vastgelegd in een document. In de stewardorganisatie wordt vanaf dit seizoen gewerkt in een 4-tal secties met in iedere sectie een sectiehoofd. In elke sectie bevindt zich, naast een aantal stewards en ordehandhavers/suppoosten, tevens een BVH-er.

Daarnaast is ook het dienstdoende EHBO-team vanaf dit seizoen middels portofoon gekoppeld aan de stewardorganisatie. 

Dit mede ingegeven om de communicatie tussen de verschillende veiligheidsdisciplines zo optimaal mogelijk in te richten. Zo zal er in elke sectie, naast de portofoon, ook een sleutelset aanwezig zijn o.a. te gebruiken voor de (vlucht)uitgangen en die deuren die direct geopend moeten worden indien zich een calamiteit zou voordoen. Indien zich overigens een calamiteit aandient dan wordt het vervolg hierop aangestuurd door de dienstdoende BHV coördinator in samenspel met o.a. de hoofdsteward.

Gedurende dit seizoen wordt deze nieuwe werkwijze gehanteerd waarbij er zeker sprake zal zijn van “ervaring opdoen”. Deze ervaringen worden vervolgens besproken in o.a. debriefings (deze worden na elke wedstrijd gehouden) met als doel de organisatie verder te stroomlijnen.

Met de nieuwe aanrijroute Zuid voor hulpdiensten en de herinrichting van de ingang Noord wordt hiermee een volgende (veiligheids)stap gezet op de weg naar de Topklasse.

Oproep

Rondom de (thuis)wedstrijden van het eerste elftal zijn (veel) helpende handen nodig.

Hierbij wordt de oproep gedaan ter versterking van het team en met name gericht op de controle bij de toe- en doorgangen op het sportpark. Een aantrekkelijke vrijwilligersklus waarbij het mogelijk is om de gehele wedstrijd van het eerste elftal te volgen. Daarbij maakt de vrijwilliger onderdeel uit van een enthousiast team dat er alles aan is gelegen om te komen tot een professionele organisatie rondom de (thuis)wedstrijden van het eerste elftal. 

Uw aanmelding is welkom bij:
Peter Hoek (hoofdsteward)
Arie Vooijs (mede-coördinatior Veiligheid- en Supporterszaken)

Geef een antwoord