Succesvol straatvoetbalproject op Nieuw Zuid

Extra trainingen in de zomerstop om de techniek en de handelingssnelheid te vergroten
De selectiespelers van de C-, D- en E-jeugd hebben in de afgelopen zomerperiode elke woensdagmiddag getraind op sportpark Nieuw Zuid onder de bezielende leiding van Arjen van der Werf, de trainer van de Dirk Kuijt Voetbalschool.

Dit nieuwe initiatief is zeer succesvol gebleken. Elke woensdag speelden ca. dertig spelers uit de jeugdselecties op vrijwillige basis in partijvorm (7 tegen 7) in grote en kleine ruimtes met veel balcontacten om zodoende het verdwenen straatvoetbal te compenseren c.q. imiteren. De opkomst van kunstgras en het verdwijnen van het straatvoetbal gaat ten koste van de techniek van spelers. Door de spelers te laten spelen op kleine speelveldjes krijgen zij veel balcontacten, moeten ze positie kiezen in de kleine ruimte en dienen zij snel te handelen. Hierdoor neemt de techniek en de handelingssnelheid sterk toe. Bij betaald voetbalorganisaties worden deze oefenvormen ten behoeve van het vergroten van de techniek en de handelingssnelheid vaak toegepast. Bij deze organisaties wordt ook steeds meer op steen en oneffen ondergrond getraind.

Het openhouden van het sportpark in de zomer is ook een beleidsmatige keuze van Quick Boys. Volgend seizoen zal dit initiatief in de zomer worden doorgezet. Het bestuur is Arjen van der Werf in het bijzonder en alle vrijwilligers die hier aan hebben meegeholpen dan ook zeer dankbaar.

Geef een antwoord