Terugblik op de Liverpool F.C.-trainingsclinic 4-7 juni

Verslag van een zeer succesvol evenement
Hieronder een uitgebreid verslag van de clinic-week, waaruit blijkt dat iedereen (spelers en trainers) hier ontzettend veel plezier aan heeft beleefd maar ook hoeveel organisatie hier mee is gemoeid.

Maandag 4 juni:
‘s Morgens vroeg verzamelde een groep Quick Boyzers op Nieuw Zuid voor vertrek naar Schiphol om daar de trainers en filmcrew van Liverpool F.C. op te halen. Na hun ontvangst op de luchthaven werden de negen Engelsen naar Huis Ter Duin gebracht waar ze de rest van de week zouden verblijven.

Begin van de middag werden de Britse gasten van harte welkom geheten in de Businessclub door voorzitter Henk-Jan van Maanen en bestuurslid voetbalzaken Cees Haasnoot. Hierna werd er een prachtige film vertoond over de historie van Quick Boys.
Na een aansluitende rondleiding op ons sportpark Nieuw Zuid kon iedereen genieten van een heerlijke lunch in de Businessclub.

Uiteraard moest er ook gewerkt worden, dus toen de magen gevuld waren trokken de trainers richting Commissiekamer en kleedkamers om zich voor te bereiden op de eerste sessies met de blauw-witte jeugdspelers.

Om 16.15 uur was het eindelijk zover: de kick-off van de echte Liverpool F.C.-trainingsclinic! De eerste voetballers (D7 t/m D10) konden kennismaken met een aantal oefenvormen van de Liverpool F.C.-Academy. Na een uur was het de beurt aan de D3, D5 en D6.

Na de trainingen stond er een heerlijk diner klaar in de Businessclub.
‘s Avonds werd er een presentatie gegeven voor de selectietrainers en -begeleiders van Quick Boys door Adam Flynn, één van de hoofdcoördinatoren van de International Football Academy van Liverpool F.C. Hierin werd uitgelegd hoe alle voetbalgerelateerde zaken bij die club worden benaderd: voeding, mental coaching, trainingen en alle overige hoofd- en randzaken.

Na deze lange dag werden de mannen van overzee weer richting Huis Ter Duin gebracht.

Dinsdag 5 juni:
In de loop van de ochtend werd de Liverpool F.C.-groep opgehaald voor een verkenningstocht door de omgeving op typisch Hollands wijze: per fiets. De rijwielen waren ter beschikking gesteld door de onbetwiste tweewielerspecialist in Katwijk: Profile Paul. Vanaf de Vuurbaak voerde de tocht (onvermijdelijk) langs sportpark Nieuw Zuid en vervolgens via de Boulevard naar de Princestraat. Hier kregen de heren bij Meesterbakker van Maanen een uitgebreide lunch voorgeschoteld met heerlijke broodjes en verse jus d’orange.
Na de lunch was er voor iedereen de mogelijkheid om een half uurtje voor zichzelf het centrum te bekijken en eventueel wat te shoppen. Het fietsen viel echter zo in de smaak bij de Engelsen dat ze direct weer wilden opstappen om al rijdend Katwijk te verkennen.
Na enige tijd ging het richting Noordwijk. In de duinen ontwikkelde zich uiteraard een wedstrijd wie er het eerste zou aankomen. Na aankomst werd er een korte pauze gehouden voor het huis van Louis van Gaal om vervolgens opnieuw via de duinen naar de Katwijkse Boulevard te rijden voor het nuttigen van een heerlijk ijsje.
Na het terugbrengen van de fietsen bij Profile Paul werd er gelopen naar Nieuw Zuid, want om 16.15 uur stonden de trainingen gepland aan C4 t/m C8. Ook deze jeugd kon weer aan de bak want de trainers van Liverpool F.C. verwachtten wel de nodige inzet, zeker van spelers van de voormalige club van Dirk Kuijt.

Na wederom een diner in de Businessclub was het de beurt aan de eerste selectiegroepen: die van de C- en D-jeugd. De Engelse trainers waren zeer onder de indruk van het niveau.

Woensdag 6 juni:
De trainers konden uitslapen en werden later in de ochtend opgehaald. De lunch met broodjes worst ging er goed in bij de Engelse vrienden.
Deze voetbal-woensdag met de trainingen van de grootste jeugdgroep startte begin van de middag in de kantine. Hier werd voor de landenteams een film vertoond waarin het doel van de training werd uitgelegd en tevens aan wie ze deze te danken hebben (Dirk Kuijt).

Ook deze dag was een groot succes: het weer was perfect en de jongste leden van de Quick Boys voerden de oefeningen eveneens vlekkeloos uit en hadden er heel veel plezier in. Ook de zoontjes van Dirk Kuijt deden mee met de landenteams en genoten er met volle teugen van.
Hierna was het de beurt aan de F-pupillen. Deze spelertjes kregen al iets moeilijkere oefeningen voorgeschoteld. Maar ook zij waren zo enthousiast dat de trainers van Liverpool F.C. daar nog meer energie en plezier uit konden putten.
Vervolgens kwam de E-jeugd, die ook massaal aanwezig was bij de trainingen. Zij werden eveneens door de Engelse trainers op de proef gesteld en slaagden zonder uitzondering.
Aan het einde van deze drukke middag kwamen de blauw-witte meiden het veld op. Met name de jongere trainers van Liverpool F.C. vonden dit geen straf.

Hierna volgde een uurtje pauze om even bij te komen onder het genot van sandwiches en nieuwe haring. De haring lieten de Engelsen – niet geheel verrassend – liggen en werd een “prooi” voor de vrijwilligers van de dag.

‘s Avonds was het de beurt aan het vlaggenschip van onze club. Niet alle spelers van Quick Boys 1 waren aanwezig. Desondanks was de groep behoorlijk groot door deelname van spelers van het tweede en het derde elftal, en het niveau was hoog.
Er werden verschillende pass- en trapvormen getraind met aansluitend een afrond-oefening en tenslotte een groot partijspel.

Na weer zo’n geweldig diner in de Businessclub werden de vermoeide trainers om ca. 21.30 uur teruggebracht naar Huis ter Duin.
Het was opnieuw een zeer succesvolle dag waarin liefst zo’n 400 Quick Boys-leden de clinic hebben gevolgd.

Donderdag 7 juni:
Alweer de laatste dag van de Liverpool-trainingen. Maar dan wel voorafgegaan door een andere vorm van sport/ontspanning. De Engelse trainers kregen van Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout een golf-ochtend aangeboden.
Om 9.15 uur arriveerde het gezelschap op het mooie nieuwe complex in Noordwijkerhout. Na de ontvangst en een kwartiertje warming-up op de drive range gingen de trainers op naar de eerste hole. Na 18 holes kwamen de Liverpool-trainers enthousiast terug voor het nuttigen van een drankje en een korte fotoshoot met de sponsor van deze ochtend. Vervolgens vertrokken ze weer naar Huis Ter Duin voor de lunch. De middag konden ze naar eigen inzicht invullen.

Om 18.15 uur was er de laatste trainingssessie, voor B1 t/m B3, B7, A5 en A6. Ook deze keer stonden de trainers versteld van het niveau. Na een training van liefst 75 minuten met opnieuw passen, trappen, afronden en partijspel ging de groep voor de laatste keer naar de Businessclub om te genieten van een (zeer uitgebreid) diner.

Na het eten bedankten Henk-Jan van Maanen en Cees Haasnoot de trainers en TV-crew van Liverpool F.C. voor een geweldige week waarin ca. 700 voetballers training hebben gehad zoals dit ook gebeurt bij de Engelse club.
Ieder lid van de groep ontving een Quick Boys-tenue en voor op de International Football Academy van Liverpool F.C. kregen ze een Quick Boys-bal mee.

Na een drankje in de Businessclub werd de week door de Engelse staf onder begeleiding van Gijs v.d. Does en Dennis Sip feestelijk afgesloten in de Noordwijkse 19th.

Quick Boys mag er trots op zijn dat zo’n groot evenement probleemloos is georganiseerd met behulp van zoveel vrijwilligers.

Uiteraard is de club tevens veel dank verschuldigd aan de hoofdsponsors van de clinic: Haasnoot Wonen en Bouwbedrijf de Lange – van der Plas .

Ook Grand Hotel Huis ter Duin, Profile Paul Katwijk, Meesterbakker van Maanen en Golfbaan Tespelduyn mogen in dit verband niet vergeten worden.

Maar de belangrijkste persoon waardoor dit alles mogelijk is geworden is natuurlijk Dirk Kuijt!

(Foto’s van de clinic kunt u vinden in het Foto-album . Voor een leuk filmpje kunt u hier klikken.)

Geef een antwoord