Thomas Dijk aanstaande vrijdag onder het mes

Steek het jonge talent een hart onder de riem via het correspondentieadres
Afgelopen zaterdag voltrok zich een waar drama voor Thomas Dijk. De twintigjarige aanvaller brak zijn kuitbeen in het uitduel met TOGR. Aanstaande vrijdag gaat Dijk onder het mes. Als gevolg hiervan is het talent enkele maanden uit de roulatie. 

Vorige week hoorde de linksbuiten dat hij na afwezigheid van bijna twee jaar weer bij de wedstrijdselectie zou zitten. De technische staf én de speler zelf vonden dat de tijd daarvoor rijp was. In het duel met TOGR kon trainer Jasper de Muijnck de snelle Dijk goed gebruiken. In het begin van de tweede helft mocht hij gaan warmlopen, waarna in de zeventigste minuut de wissel werd voorbereid. Zijn rentree in het eerste elftal bleef echter beperkt tot enkele seconden. Dijk maakte een loopactie na een diepe bal van achteruit, gleed vervolgens uit op het spekgladde veld en bleef een enkele ogenblik onbeweeglijk liggen. Verzorger Hans Ultee zag al snel dat het fout was. 

“Met mij gaat het op zich prima, alleen met mijn been niet,” vertelt Dijk vanuit zijn ouderlijk huis. “Ik heb een lelijke kuitbeenbreuk opgelopen, maar in tegenstelling tot eerdere berichten is het geen dubbele fractuur. Vanwege de breuk stond mijn enkel niet meer recht ten opzichte van mijn been. In het ziekenhuis moest dit gewricht tot twee keer toe rechtgezet worden. Dat deed verschrikkelijk veel pijn.”
Dijk wacht aanstaande vrijdag een operatie in het Diaconessenhuis in Leiden, aangezien het gaat om een zogenaamde lelijke breuk. “Bij deze operatie zullen er twee schroeven en een plaatje in mijn been worden gezet. Een van deze schroeven wordt dan zes weken later weer operatief verwijderd. Vanaf dat moment mag ik dan ook eindelijk weer zonder gips gaan lopen. Door dit alles zal het herstel minimaal drie maanden in beslag gaan nemen. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan,” besluit de strijdvaardige Dijk.

Dijk verblijft momenteel bij zijn ouders. Indien u hem in deze zware tijden wilt steunen, dan kunt u daarvoor het volgende correspondentieadres gebruiken:

Thomas Dijk
Voorstraat 131
2225 EP Katwijk
Telefoon: 071-4075701

Het webteam wil Thomas heel veel sterkte toewensen met zijn herstel en hoopt hem spoedig weer op sportpark Nieuw Zuid te kunnen begroeten.

Geef een antwoord