Trainingskamp Quick Boys op Tenerife 2012

De laatste update:

Verslag t/m vrijdag 13 januari, zie ook fotopagina

Dag 7 – 13 januari 2012

De afsluitende dag…. er werd daarom wat meer speling gegeven voor het ontbijt en iedereen moest voor 11 uur uit zijn kamer zijn. Daarna was het wachten tot de bus de groep zou ophalen voor de terugreis. Dit was pas om zeven uur dus nog voldoende tijd om bij het zwembad van de zon te genieten. Tenminste, dat was de bedoeling, want het weer werkte een klein beetje tegen, de zon had zich verstopt achter de wolken. Maar goed, bij een temperatuur van nog steeds 20 graden had niemand te klagen.

Er mag gesteld worden dat Quick Boys een zeer geslaagd trainingskamp heeft doorgemaakt. Onder de zonnige omstandigheden kon er rustig worden gewerkt en was er voldoende tijd en ruimte om elkaar nog beter te leren kennen. De doelstelling van dit trainingskamp was om de groep hechter te maken en dat kan als geslaagd beschouwd worden. Ook vanuit sportief oogpunt hebben de trainers meer inzicht gekregen in de groep en dit zal zich zeker doorvertalen in de loop van het seizoen. De wedstrijd tegen FC Groningen bewees dat Quick Boys een goed voetballende ploeg heeft die aanvallend voetbal durft te spelen tegen elke tegenstander. De spelers en staf kunnen niet wachten tot de competitie weer begint!

—————————————–//———————————————-
Dag 6 – 12 januari 2012
Vandaag stond een lichte training en de wedstrijd tegen FC Groningen op het sportieve programma. Om half tien begon de training. Na wat inlopen en een groot positiespel in de middencirkel was er tijd om de technische vaardigheid op te schroeven. Onder leiding van Arjen werd op ludieke wijze invulling gegeven aan de training. Namelijk hoog houden met een pingpong bal. Hierna moest nog even worden gewerkt aan het afwerken op de goal. De pingpong bal werd opgegooid en de spelers probeerden met veel beleving de balletjes koppend af te werken. Dit alles gebeurde in twee groepen en na wat uitlopen mochten Housin Bezzai en Patrick Duarte als eerste beginnen omdat zij de ‘besten’ waren van hun groep. Met zichtbare trots kwamen de mannen inlopen om vervolgens geen pingpongbal maar een heus ei in te koppen. Housin had het (helaas) door en Patrick kopte met volle overtuiging het ei kapot. Alweer een mooi sfeer momentje, de hilariteit ten top. Vervolgens werden er spelhervattingen getraind om daarna weer terug te keren naar het hotel.
Om half een kon worden geluncht en na de lunch werd er gerust tot aan het vertrek voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

Ook in Tenerife had Quick Boys een heuse supportersbus. Hoewel, de bus reed twee keer op en neer om de supporters van het hotel te halen. Ook FC Groningen had een aardige supportersschare en zo werd de wedstrijd met aardig wat publiek aangevangen, naar schatting zo’n 200 toeschouwers.

FC Groningen was met maar liefst 22 spelers vertrokken naar Tenerife. Dat deze wedstrijd serieus genomen werd bleek ook uit de wedstrijd selectie. Zo stonden onder andere Holla, Bacuna, Tadic en Pedersen in de basis en in de tweede helt kwamen ook Kwakman, Van der Laak en Andersson in het veld. Het was daarom ook gedurfd van Quick Boys om uit te gaan van eigen kracht. Het werd van beide kanten een aantrekkelijke wedstrijd waar de Blauwwitten zichzelf zeker niet de minders mochten noemen. Bij vlagen wist Quick Boys het spel te maken en ook scoringskansen creëren uit aanvallen, corners of vrije trappen. Michael van der Heijden was de meest opvallende speler aan Quick Boys zijde. Hij liet zien het niveau aan te kunnen en dat belooft wat voor het vervolg van de competitie. Overigens verdient de gehele ploeg een groot compliment.

Opstelling Quick Boys:
Ruben van der Does, Gino Lauwers, Robin Faber, Dustin Huisman, Mike Filippo (75. Pascal van der Plas), Anton den Haan (45. Housin Bezzai), Jaap van der Plas, Michael van der Heijden, Kwong Wah Steinrath (45. Derek van der Plas), Hendrik van Beelen, Patrick Duarte

Opstelling FC Groningen:
Luciano (46. Van Loo); Hiariej, Kappelhof (58. Ivens), Van Dijk (64. Kwakman), Burnet (58. Keurntjes); Kieftenbeld, Holla, Sparv; Bacuna (58. Jones), Pedersen (64. Suk) en Tadic (64. Van de Laak)

Scoreverloop:
0-1 ’28 Leandro Bacuna
0-2 ’42 Virgil van Dijk
0-3 ’44 Danny Holla
0-4 ’53 Leandro Bacuna
0-5 ’90 Suk Hyun-Jun

Op de website van FC Groningen staat ook een verslag en nog wat foto’s.

Na de wedstrijd kregen de spelers vrij. Dit vulden zij in door gezamenlijk uit eten te gaan en daarna nog een drankje te nuttigen. Ook de staf ging uit eten en de meegereisde sponsoren hadden ook een diner buiten het hotel. En zoals gebruikelijk treft men elkaar in "The Dubliner" Het werd een gezellige avond en zo ook een mooie afsluiting van een zeer geslaagd trainingskamp.

—————————————–//———————————————-

Dag 5 – woensdag 11 januari 2012

Woensdag gehaktdag in Tenerife. Na een pittige training en de halve wedstrijd die de spelers achter de rug hadden, was de vraag hoe de groep er fysiek voor stond. Hoewel de medische staf het wel drukker kreeg, konden alle spelers aan de training deelnemen. Goed werk van Hans Ultee en Remko Tilmans die hiervoor zorgdragen. Het trainingscomplex lag dichtbij het hotel, na tien minuten stond de groep op het veld. Er werd een rustige training afgewerkt met wat kleine positiespelen, pass-/trapvormen en een positiespel. Tom van der Niet nam de keepers onder zijn hoede, met het oog op de wedstrijd van donderdag tegen FC Groningen. En zo werd na anderhalf uur de training beëindigd en konden de spelers de rest van de dag goed uitrusten om voor de wedstrijd van donderdag fit voor de dag te komen.

Na de lunch ging een groep naar het strand, de overige spelers bleven bij het hotel. Het weer was vandaag heerlijk, met 24 graden en een briesje was het aangenaam vertoeven op het eiland.
De spelers konden na het diner ontspannen maar om half twaalf werd van de spelers verwacht dat ze op hun kamer terug waren. De afgelopen vier dagen waren behoorlijk intensief en rust voor de spieren is belangrijk voor een goed herstel. Tussen de bedrijven door hebben de trainers de gelegenheid aangegrepen om individueel met de spelers te praten. Zo wordt het moment aangegrepen om alle spelers te evalueren.

De meegereisde sponsoren weten zich overigens ook prima te vermaken maar bij trainingen zijn ze van de partij. Die eensgezindheid past ook bij onze club. Eensgezind en altijd fit…

—————————————–//———————————————-

Dag 4 – dinsdag 10 januari 2012

Na het ontbijt vertrok de bus richting Santa Cruz voor de eerste wedstrijd tegen Tenerife B. Dit kan gezien worden als het belofteteam van Tenerife. Om de spelers niet te zwaar te belasten, koos de staf ervoor om de 22 spelers te verdelen over de twee helften van de wedstrijd. Alleen Kevin Sip speelde een hele wedstrijd, Ruben van der Does zal tegen FC Groningen mogen aanvangen.

Opstelling eerste helft:
Kevin Sip, Gino Lauwers, Marco van der Plas, Dustin Huisman ©, Sander van Duijn, Housin Bezzai, Dick van der Toorn, Michael van der Heijden, Chelton Linger, Derek van der Plas, Patrick Duarte

Opstelling tweede helft:
Kevin Sip, Frank Hillebrandt, Robin Faber, Pascal van der Plas, Mike Filippo, Anton den Haan, Jaap van der Plas, Niels van Veen, Kwong Wah Steijnrath, Hendrik van Beelen ©, Thomas Dijk

Score verloop:
0-1 ’15 Dustin Huisman
1-1 ’20
2-1 ’44
3-1 ’80
4-1 ’83

Quick Boys speelde een onwennige wedstrijd. In beide helften startte de ploeg goed, maar de blauwwitten konden de goede bedoelingen nog niet waarmaken. Via een corner wist Dustin Huisman de score te openen, op aangeven van Michael van der Heijden. Lang kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en kwam Tenerife B langszij. En vlak voor rust kwam Tenerife B zelfs op voorsprong.
In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Quick Boys startte aardig, maar kon niet op gelijke hoogte komen. Tenerife B heeft een zeer behendige en voetbalvaardige ploeg die bij tijd en wijlen Quick Boys goed onder druk wist te zetten. Natuurlijk speelde Quick Boys in een andere samenstelling en werd er door twee teams elk 45 minuten gespeeld. Dit oogde wat onwennig en ook de training van de dag ervoor zat nog in de benen. De intenties waren wel goed en het was jammer dat Tenerife B in de slotfase van de wedstrijd uitliep naar 4-1.

Na de wedstrijd was er tijd voor een culturele uitstap. Vanuit Santa Cruz, dat ligt in het Noorden van het eiland, werd er afgereisd naar het midden waar de vulkaan El Teide met een hoogte van ruim 3 km is gelegen. De Quick Boyzers werden via de vulkaan naar de andere kant van het eiland vervoerd en op 2.600 meter werd er even gestopt voor een lunch. Deze indrukwekkende rit werd begeleid door onze reisleider, Peter van Dorp. Zo kon kennis worden gemaakt met de wetenswaardigheden over het eiland. Bij terugkomst in het hotel kregen de spelers vrij. Alleen niet te lang, want woensdag wacht de volgende training.

—————————————–//———————————————-

Dag 3 – maandag 9 januari 2012

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt om acht uur. Het hotel heeft voor de groep aparte tafels klaar gezet en werkt daarbij ook mee aan het groepsgevoel wat centraal staat voor dit trainingskamp. Na het ontbijt hadden de spelers de tijd om het eten te laten zakken om vervolgens half tien met de bus richting het trainingscomplex te gaan.
De training startte om tien uur en de zon scheen al volop. Dit maakt de omstandigheden voor de spelers zwaarder, maar ondanks dat werd er een zeer goede training afgewerkt. Het thema van de training was omschakeling. Dit betekent dat de spelers druk moesten zetten op het moment dat de bal werd verloren. De gretigheid en scherpte van de groep was af te lezen aan de training. Ook bij het afsluitende partijspel was het niveau hoog te noemen. De staf was tevreden over de kwaliteit en de inzet op de training, dit was ook voor de meegereisde sponsoren niet onopgemerkt gebleven. Dit geeft goede hoop voor de komende dagen en de wedstrijd die op dinsdag tegen Tenerife B wordt gespeeld in het bijzonder.
Bij terugkomst in het hotel was er nog even tijd om te ontspannen voordat de groep naar het strand kon gaan. Zo was de mix tussen inspanning en ontspanning volledig in balans.
Na het diner werd er een Quiz gehouden. Volledig tegen de verwachting in was het thema ‘de Olympische Spelen’. De spelers, staf en meegereisde sponsoren deden mee. Dit geeft aan dat Quick Boys als één groep is afgereisd naar Tenerife. Ook Hendrik, die vanwege een jubileum van zijn ouders later kon vertrekken, was inmiddels aangesloten bij de groep. De Quiz werd gewonnen door de groep van Dustin Huisman. Hierin zaten ook Jos van Eck, Remko Tilmans, Kwong Wah Steinrath, Sander van Duijn en Wim van Dijk. Na de prijsuitreiking was er nog wat tijd voor ontspanning, daarna gingen de spelers en staf richting kamers om uitgerust te zijn voor de wedstrijd.
 
—————————————–//———————————————-

Dag 2 – zondag 8 januari 2012

Zondag rustdag. En dat geldt ook in Tenerife. Een ideale dag voor onstpanning met het team. Zo werd er om negen uur ‘s ochtends gezamenlijk ontbeten en ondanks de vrije avond de dag ervoor waren alle spelers op tijd. Na het ontbijt kon de groep nog wat ontspannen aan het zwembad of gelijk naar het strand gaan.
Het weer in Tenerife is net als vorig jaar fantastisch. De hele dag zon en met een temperatuur van ruim boven de 20 graden is het ideaal. Ook beschikt Tenerife over uitstekende golfbanen. Een aantal spelers kon haar kunsten op de golfbaan vertonen en de rest van de groep was op het strand om te zonnen, te zwemmen of gebruik te maken van de jetski’s die tot de beschikking van de groep waren gesteld.

Hoewel de spelers een vrije dag hadden, bleef de groep bij elkaar op hetzelfde strand. De discipline is in orde en dat belooft veel goeds voor het verdere verloop van het trainingskamp. De dag verliep ontspannen en om acht uur ‘s avonds was het tijd voor het diner. Na het eten was er nog wat tijd voor ontspanning. Het werd niet laat, want maandagmorgen staat de tweede training op het programma.

—————————————–//———————————————-

Dag 1 – zaterdag 7 januari 2012
Om acht uur was de gehele groep netjes op tijd voor het ontbijt. En terwijl Tenerife ontwaakte konden de mannen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.

Half tien vertrok de bus op weg naar de eerste training. Het hagelnieuwe complex is voorzien van alle faciliteiten die topsporters nodig hebben. Er ligt een prachtig grasveld met daarachter een kunstgrasveld. Deze dag mocht er op kunstgras getraind worden. Vanaf maandag zal FC Groningen van dit complex gebruikmaken.
Donderdag, als de boys het opnemen tegen FC Groningen, hopen we op het grasveld te kunnen spelen.

Evengoed waren de omstandigheden perfect. Nu kon Remko Tilmans aandacht besteden aan rompstabiliteitsoefeningen. Toch prettiger bij deze temperatuur.
Toen de mannen uiteindelijk met de bal aan de slag mochten was het nog wat onwennig, maar naar verloop van tijd kwam het gevoel weer terug. Er werd een prima training afgewerkt, waarbij de spelers zich goed hebben ingezet.

Na afloop van de training legde hoofdtrainer Jos van Eck de bedoeling van het trainingskamp uit. Natuurlijk is het niet alleen trainen. Het gaat om de combinatie, maar het is geen vakantie. Het belangrijkste is dat de groep zich optimaal voorbereid op de tweede helft van de competitie en onder deze omstandigheden kunnen spelers en staf optimaal werken.

Dit trainingskamp zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van de Businessclub. Iets waar wij als club zeer dankbaar voor mogen zijn. Daarnaast is de inzet van de begeleiders Kees van Dijk en Michael van Beelen van onschatbare waarde. Samen met Peter van Dorp (onze Nederlandse contactpersoon in Tenerife) slagen zij erin om alle zaken te regelen die nodig zijn om een goed trainingskamp af te werken.
Grote klasse en een enorm compliment!

Na een gezamenlijke lunch zou het middagprogramma bestaan uit het ontspannen aan het strand. Dit gaf Jos van Eck en Arjen van der Werf de gelegenheid om de individuele gesprekken te doen.
 
Om zeven uur werd er gezamenlijk gedineerd in het hotel en ’s avonds was er tijd voor een ander soort ontspanning. Traditioneel wordt er met de gehele groep afgetrapt in de Ierse pub ‘The Dubliner’, waar onder het genot van een drankje plezier wordt beleefd aan de live muziek en de gezellige sfeer in deze gelegenheid.

Morgen (zondag) is een vrije dag, maar om negen uur zullen de mannen op tijd moeten zijn voor het ontbijt.

—————————————–//———————————————-

Aankomst – vrijdag 6 januari 2012
Om half drie verzamelde de selectie in de vertrekhal van Schiphol. Mede dankzij VakantieXperts Reisburo Katwijk verliep het inchecken zeer soepel.
Na wat taxfree inkopen kon er worden ingestapt in het vliegtuig op weg naar Tenerife. De storm van de afgelopen dagen was gaan liggen en gelukkig voor de groep werd het een rustige vlucht en kwam men veilig aan in Tenerife.

Rond 22.00 uur kon er worden ingecheckt in het mooie hotel ‘Melia Jardines Del Teide’, waar Quick Boys inmiddels vaste gast is geworden. Nadat eenieder de eigen kamer had gevonden was er nog even tijd voor een drankje aan de bar in het hotel voordat men zich terugtrok op de kamers.

Geef een antwoord