Twee maanden veiligheidsinstructie worden afgerond

In de afgelopen twee maanden hebben tal van vrijwilligers, betrokken bij veiligheid, deelgenomen aan instructie- en cursusavonden.
Instructie portofoon
In oktober jl. zijn er voor de stewards, EHBO-ers en BHV-ers een 2-tal instructieavonden gehouden waarin het gebruik van de portofoon centraal stond. Beide leerzame avonden zijn verzorgd door BHV coördinator Jan Hoek.

EHBO herhalingscursus
In oktober en november is de EHBO herhalingscursus gehouden en verzorgd door opleidingsinstituut (en sinds kort zilversponsor) Hulsbosch & Broekhoff. Vijftien EHBO-ers van onze vereniging hebben deze jaarlijkse cursus gevolgd. De overige EHBO-ers volgen de cursus o.a. via hun werkgever of anderszins. Met deze (verplichte) cursus kan de EHBO-groep ook komend jaar weer gecertificeerd hun belangrijke vrijwilligerswerk uitvoeren. EHBO coördinator Heleen van Beelen is uitermate verheugd (en ook trots) dat het enthousiasme van de EHBO-groep onverminderd hoog blijft.

Twee nieuwe gecertificeerde stewards
Eveneens in de afgelopen weken hebben een tweetal vrouwelijke ordehandhavers te weten Ilona Hus en Tina Elting de stewardcursus gevolgd. Deze cursus is gegeven door BVO Telstar en is gehouden in respectievelijk Noordwijk en IJmuiden. De cursus is gegeven voor de stewardgroep van vv Noordwijk; beiden hebben zich hierbij aangesloten. Dinsdag 27 november was de laatste cursusavond die is afgesloten met een succesvolle toets. Hoofdsteward Peter Hoek en coördinator Arie Vooijs verwelkomen van harte Tina en Ilona als gecertificeerd steward in de stewardgroep van onze vereniging. 

Zes nieuwe AED vrijwilligers
Onlangs heeft de vereniging van Fonds 1818 een nieuw AED apparaat ontvangen. Onderdeel hiervan is het volgen van een cursus ‘reanimeren en bedienen AED’. In de afgelopen weken hebben zich hiervoor een 6-tal vrijwilligers aangemeld. Maandag 26 november is door een instructeur van het Rode Kruis Wassenaar de genoemde cursus gegeven op sportpark Nieuw Zuid. Na een praktische ingerichte cursusavond zijn Nico van Duijvenvoorde, Cees Haasnoot, Adrie de Beste, Cor Zuijderduijn, Nico van den Haak  en Huug van Beelen toegetreden tot de grote groep gecertificeerde AED vrijwilligers van onze vereniging. Deze groep, gecoördineerd door Theo de Ruijter, telt zo’n 50 vrijwilligers met de opmerking dat daarnaast ook de 20 EHBO-ers ‘AED gecertificeerd’ zijn.

Bovenstaand laat zien dat K.v.v. Quick Boys het onderwerp veiligheid belangrijk vindt en  continue blijft investeren in de hierbij betrokken vrijwilligers. Meer info ‘hoe en op welke wijze’ de (medische) veiligheid is georganiseerd bij onze vereniging vindt u op de website (Clubinfo > Medisch) en wel in de Nota Medische Zaken: www.quickboys.nl/index.php?opdr=medisch

Interesse in veiligheid?
Heeft u interesse om onderdeel uit te maken van de groep veiligheidsvrijwilligers?Neem dan contact op met één van de hierna volgende coördinatoren:

Kees de Jong (coördinatie Veiligheid en Supporterszaken):
dejongc@ziggo.nl
tel. 0252 – 215883

Arie Vooijs (mede coördinatie Veiligheid en Supporterszaken / Stewarding):
vooijs43b@ziggo.nl                       
tel. 06 – 38721252

Peter Hoek (hoofdsteward):
hoekpeter52@gmail.com          
tel. 06 – 30174655

Heleen van Beelen (coördinatie EHBO):
h.van.beelen@casema.nl          
tel. 06 – 12607526

Jan Hoek (coördinatie BHV):
jhoek@casema.nl                         
tel. 06 – 53726425

Theo de Ruijter (coördinatie AED):
theoderuyter@hotmail.com    
tel. 06 – 53374842

Centrale EHBO mobiele nummer: 06 – 81569693

Marcel Arkesteijn (secretaris):
secretariaat@quickboys.nl        
tel. 06 – 29141568

Geef een antwoord