Uitglijder op Nieuw Zuid

Quick Boys heeft een verrassende en zeker geflatteerde 0-3 thuisnederlaag geleden tegen ACV. Het werd op deze winderige zaterdag een soort perfect storm voor de blauw-witten.

Een tegenstander die goed georganiseerd speelde, met de linies kort op elkaar en nauwelijks aanvallende intenties. Voorin wilde de bal er niet in. Aan de andere kant vielen de goals makkelijk, af en toe ongelukkig en op de slechtste momenten. En dan nog een warrig fluitende arbiter. Geen oorzaak van dit verlies, natuurlijk. Maar een vertragende tactiek leek deze middag wel te worden beloond.

In een groot deel van de eerste helft wees nog niets op naderend onheil. Al was het spel van Quick Boys wat minder snel en dynamisch dan we inmiddels gewend zijn. Juist de sterkhouders van de afgelopen periode hadden duidelijk moeite om hun niveau te halen.

Maar er waren genoeg kansen om de score te openen. Een knap schot van Broekhuizen kon de keeper ternauwernood naast tikken. Natuurlijk werd ook Sem van Duijn weer een paar keer gevaarlijk. De grootste mogelijkheid was voor Owusu. De goalie kreeg nog net de vingertoppen tegen de bal, waardoor zijn afstandsschot op de lat eindigde.

ACV beperkte zich vooral tot verdedigen en deed dat heel gedisciplineerd. Maar het blijft voetbal. Dus vlak voor rust viel de goal prompt aan de andere kant, na een zeldzame uitval van de gasten.

En direct na de thee kwam daar nog eens de bijzondere 0-2 overheen. Na een corner van de Assenaren werd de bal door niemand aangeraakt. Hij stuiterde heel raar omhoog via het gras en ging met een boog precies over de toch niet bepaald kleine Van der Helm.

In het vervolg van de tweede helft probeerde Quick Boys van alles. Sem van Duijn was een paar keer heel dichtbij en een schot van invaller Van den Meiracker werd onschadelijk gemaakt. De beste kansen waren voor de eveneens ingebrachte Levi van Duijn, die twee keer heel gevaarlijk werd.

Maar een paar minuten voor tijd counterde ACV naar 0-3 en was alle hoop vervlogen. Er volgde nog wel een merkwaardig moment. Na een luchtduel ging Van den Meiracker naar de grond en bleef geblesseerd liggen. Niks aan de hand, oordeelde de scheidsrechter. En toen de spits er te lang over deed om op te staan en commentaar had op de leiding, kreeg hij zijn tweede (!) gele kaart voorgetoverd en mocht vertrekken.

Dat kon er ook nog wel bij. Zo werd het tweede verlies in deze knappe seizoenstart een feit, tegen een goed spelende tegenstander. Er is hard geknokt, maar soms zit het er gewoon niet in. We houden het op een incident. Zoals trainer Thomas Duivenvoorden altijd heeft gezegd, zit Quick Boys 1 in een proces dat pieken en dalen zal kennen. Volgende week staan de Boys echt wel weer scherp aan de aftrap. Dan is de uitwedstrijd in Hardenberg, waar de trouwe aanhang helaas niet welkom is.

Net als vóór de wedstrijd was er na afloop nog een geweldig en emotioneel eerbetoon van supporters en spelers, voor de ernstig zieke Maarten. Op zulke momenten is het voetbal natuurlijk maar bijzaak.

Foto’s: Pro Shots en QB Mediateam

Scoreverloop:

40. 0-1 Spijkerman
47. 0-2 Quispel
85. 0-3 Grevink

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
6. Bram Franken
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling ACV:

(k) Nijland
Wielink
Prljic ©
Jasper
Quispel
Spijkerman
Sopacua
Mulder
Zwikstra
Sillah
Bannani

Wisselspelers Quick Boys

12. Bram Oskam (k)
3. Ivailo Staal
4. Jan-Willem Kamp
9. Danny van den Meiracker
10. Levi van Duijn
16. Leonard de Beste

Wissels Quick Boys (in):

46. 🟢 Levi van Duijn

46. 🟢 Danny van den Meiracker

70. 🟢 Ivailo Staal

(uit):

🔴 Chima Bosman

🔴 Nick Broekhuizen

🔴 Bram Franken