Veiligheid aan het begin van het seizoen

EHBO-ers gaan enthousiast het nieuwe seizoen in
Woensdag 24 augustus j.l. is er een EHBO-overleg geweest als voorbereiding op het nieuwe seizoen. In dit overleg zijn de lopende zaken besproken en is de planning voor de eerste helft van het seizoen 2011-2012 gemaakt.

Evenals voorgaande seizoenen is op de zaterdag gedurende de gehele dag EHBO aanwezig op sportpark Nieuw Zuid terwijl er ook bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal een EHBO- team aanwezig is. Dit team zal vanaf dit seizoen via de portofoon in contact staan met de steward- en BHV groep.
En uiteraard is de EHBO inzetbaar bij alle (grote) activiteiten die op het sportpark plaatsvinden.

Zoals u weet is de EHBO ook te bereiken op het mobiele nummer: 06 – 81569693

Dit najaar (26 oktober en 9 november) volgt de EHBO-groep de jaarlijkse herhalingscursus. Gezien de toenemende activiteiten waarbij EHBO is gewenst wordt de groep vrijwilligers uitgebreid. Verheugend te melden dat 4 à 5 vrijwilligers zich hebben aangemeld om de EHBO-groep te gaan versterken. Zij zullen dit najaar de EHBO-cursus volgen.

In de afgelopen weken zijn alle (veiligheids)protocollen, procedures, e.d. geactualiseerd. Deze zijn vanaf begin september op de website www.quickboys.nl onder Clubinfo te vinden.

Alle EHBO-koffers op het sportpark (en dat zijn er veel) hebben de halfjaarlijkse controle gehad en worden waar nodig van nieuwe materialen voorzien.

Deze week worden de nieuwe hekwerken geplaatst nabij de nieuwe aanrijroute voor hulpdiensten (ingang Zuid). Hiermee komt een einde aan de geïmproviseerde werkwijze met bouwhekken. Nadrukkelijk wordt gevraagd om geen fietsen / scooters e.d. te plaatsen tegen het toegangshek van de hulpdiensten. (Dit geldt uiteraard ook voor de overige hekken van het sportpark.) “Elke minuut telt”, derhalve de toegangen vrijhouden!

Vanaf dit najaar zullen de dienstdoende EHBO-ers niet alleen herkenbaar zijn aan de gele EHBO-band maar ook door het dragen van een EHBO-bodywarmer.
 

Stewarding, BHV

Donderdag 1 september a.s. is er een overleg voor de stewardgroep (incl. scangroep) waarin o.a. met elkaar wordt gesproken over het werken in secties. In vier secties rondom het hoofdveld zullen zowel stewards als BHV-ers worden ingezet bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Begin september volgt er ook een overleg met de BHV-groep waarna o.a. wordt gestart met het frequent lopen van zogenaamde veiligheidsronden door de gebouwen van het sportpark. Eind augustus vindt de jaarlijkse controle van alle brandblusmiddelen plaats. Tevens worden enkele nieuwe brandblusapparaten bevestigd op die plaatsen waar dit (vanuit gelopen veiligheidsronde) nodig wordt geacht.  
 

AED

Tot slot de melding dat voor de laatste groep AED-ers de jaarlijkse herhalingscursus (dit jaar inclusief het houden van een praktijkoefening) wordt gehouden op dinsdagavond 4 oktober. Hiermee zijn dan alle 50 vrijwillige AED-ers in 2011 weer bijgeschoold in het reanimeren en het bedienen van de AED-apparatuur.

Onlangs heeft ook de jaarlijkse controle plaatsgevonden van de 3 AED-apparaten die op het sportpark aanwezig zijn.
 

(Veiligheids)vrijwilligers blijven welkom

Interesse om de veiligheidsorganisatie te versterken? U bent altijd van harte welkom.

Ook bij de toegangscontrole (tot het moment dat de wedstrijd van het eerste elftal begint) kunnen nog vrijwilligers worden ingezet. Vraag informatie en/of meld u aan bij Peter Hoek, Arie Vooijs of één van de aanwezige stewards op zaterdagmiddag.

Geef een antwoord