Verlies Quick Boys dames 1 bij koploper ARC: 5-0 (rust: 3-0)

Weer met beide benen op de grond ….
Na de flinke uithaal van vorige week tegen Kagia (15-0) vandaag een tegenstander van een heel ander kaliber. Koploper ARC is de tegenstander van dames 1.

Omdat we de eerste helft vaak niet goed spelen daarop de aandacht gericht en met deze boodschap gaan we naar het veld. Wij winnen de toss en mogen aftrappen. De bal gaat voorzichtig rond en belandt bij de achterhoede. Professioneel gaat de bal naar de keepster en weer naar Jennifer en weer naar keepster Mandy. Die kan opendraaien en het spel verplaatsen naar de andere kant. Echter er zit een tegenstander tussen die attent reageert en de bal in het lege doel schiet. Binnen 30 seconden achter met 1-0 en dat in het hol van de leeuw. We zijn in een keer helemaal de weg kwijt en dat resulteert in een tweede tegendoelpunt na een onnodige vrije trap op de rand van de 16 meter. De bal verdwijnt in 1x in het doel en iedereen heeft het nakijken. We proberen het spel naar ons toe te trekken maar het tempo is te laag en we winnen te weinig duels. Daardoor kan ARC met snelle uitbraken telkens weer gevaarlijk worden. Na 19 minuten is het weer raak en lijkt de achterstand onoverbrugbaar, 3-0. Dan maar hopen dat we niet meer schade oplopen en deze stand kunnen handhaven. Zelf scoren zit er op dat moment niet in. Met hangen en wurgen bereiken we de rust en krijgen we niet meer treffers tegen.

De verslagenheid in de kleedkamer is groot. Iedereen weet wat er verkeerd gaat maar het lukt niet om het tij te keren. Afgesproken wordt om met een andere instelling het veld in te gaan. De tegenstander was niet voor niks verschrikkelijk zenuwachtig voor deze wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan. En zoals elke week staat er ook deze tweede helft een ander team op het veld.

Vanaf de aftrap fel jagen op de tegenstander. Duels winnen en …. ARC moet achteruit. Als je zo aan het aanvallen bent en het zit al niet mee dan is er een voetbalwet die zegt dat de tegenstander aan zet is. Zo ook deze wedstrijd. Wij worden sterker, spelen meer vooruit, hebben meer lef en dan klapt de buitenspelval dicht en kan de tegenstander scoren. We hebben er dan 12 minuten op zitten. We laten het er niet bij zitten en laten zien dat wij ook heus wel kunnen ballen en dan ben je toch een beetje trots op je meiden. We weten geen kansen te creeeren maar geven ook weinig meer weg. Ja, dat er dan na een half uur spelen nog eentje ingaat kan niet anders omdat je alles op alles zet om iets te forceren.

Zo nu weten we ook weer wat verliezen is. Verliezen van een tegenstander die beter is dat mag. Dat er te weinig inzet is mag niet en dat weten de meiden ook. Het herstel in de tweede helft is hoopvol. We hebben vandaag verloren van een tegenstander die een stapje verder is dan dat wij zijn.

Komend weekend de inhaalwedstrijd thuis tegen Fc Rijnvogels om 14.00 uur.