Verslagen Landenteams

Lees verder de belangrijke mededelingen in het bericht
Hallo allemaal,

Voordat u het verslag van uw favoriete team leest, eerst nog even een verzoek van de coordinator. De Sinterklaasavond staat vrijdag 2 december (aanvang 16:30) op de kalender. Zorg ervoor dat u de uitnodiging op tijd(uiterlijk voor zaterdag 26 november) bij Jan Kuijt inlevert, dit kan in t’Honk of op zaterdag bij de koffie unit. De kosten bedragen 7 euro per kind. Indien u nog clubloten in uw bezit heeft, graag deze met spoed bij Jan Kuijt inleveren.

BELANGRIJK: De begeleider is verantwoordelijk voor het binnenhalen van de tenues, ik vertrouw jullie erop dat dit gewassen bij de coordinator wordt afgeleverd.

A.s zaterdag spelen we de laatste westrijd van deze najaarsreeks. De prijsuitreiking/bekendmaking van de nieuwe teams vind op woensdag 18 januari om 17:00 plaats in de kantine van Quick Boys. Bij de prijsuitreiking zijn twee spelers uit de A-selectie van QB1 aanwezig. De eerste wedstrijd wordt dan zaterdag 28 januari gespeeld.
De kampioen bij de 7-7 is bekend (Belgie). Bij de 4-4 wordt de competitie a.s zaterdag beslist. Italie en Griekenland hebben hetzelfde aantal punten. Indien het een gelijkspel wordt is Italie de kampioen(doelsaldo is iets beter). Afijn, het beloofd dus een spannende ontknoping te worden bij de 4-4.

Hier volgt een kort verslag van de afgelopen speelronde:

7-7
BELGIE KAMPIOEN!
Wederom weer een heerlijke dag om te voetballen, wat boffen we toch met deze prachtige voetbalzaterdagen (het kan ook anders). Om 8:45 uur stonden de teams van Marco Ravensbergen (Spanje) en Kees Zwaan (Denemarken) te trappelen om te beginnen. Spanje startte helaas gehavend aan deze wedstrijd, de Denen daarentegen zetten de goede lijn van de laatste weken goed door. Dit resulteerde in een 4-2 overwinning voor Denemarken. Voor de Denen maakten Max, Hannah, Lars en Ravi de doelpunten, met name Max en Ravi zijn goed op dreef in dit team. De Spanjaarden zijn vanwege het verlies uitgeschakeld voor de titel. Jammer jongens, maar jullie hebben deze competitie een uitstekende prestatie geleverd. Voor de Spanjaarden scoorden Asher en Bram.

De 2e wedstrijd ging tussen de teams van Herman Veenendaal (Portugal) en Kees van der Meij (Ierland). Ierland was vandaag goed in vorm en zorgde voor mooi verzorgd voetbal. De Portugezen kwamen er vandaag niet aan te pas, wat resulteerde in een 1-4 nederlaag. Voor Ierland maakten 4 jongens een doelpunt, namelijk Kees, Luke, Janus en Wouter. Voor Portugal maakte Kaj het enige doelpunt.

De belangrijkste wedstrijd vandaag was de wedstrijd tussen de teams van Erwin Beltman (Belgie) en Hans van der Wiel (Engeland). Belgie had vandaag voldoende aan één winstpunt om de titel bij de landenteams 7-7 te veroveren. De Belgen hadden het in de 1ste helft moeilijk tegen een verrassend sterk collectief van Engeland. Toch kwamen de Belgen vlak voor rust op voorsprong via een doelpunt van Joris. Na de limonade gooiden de Belgen alle spanningen van zich af en liepen vervolgens uit naar een ruime overwinning (6-0). Voor de Belgen scoorden Jerry 3 keer, Joris 1 keer en een gastspeler 2 keer.
Jongens van harte gefeliciteerd met de titel. Jullie zijn kanjers! Belgie bestaat uit Damian, Joris, Jesse, Jerry, Arvith, Mike en natuurlijk coach Erwin.
4-4

De teams van Wales en Zweden speelden een sterke pot. Wales, dat aan een goede serie bezig is, heeft een bijzondere gave, namelijk dat alle 5 (!) de spelers 1 doelpunt hebben gemaakt. Dit hebben we nog nooit eerder bij de landenteams meegemaakt. De uitslag was 5-2 voor Wales. De doelpunten van Wales werden gemaakt door Rick, Joppe, Maarten, Martijn en Jasper (allen 1x). De topscorer van deze wedstrijd speelde bij Zweden, het was Stan die weer eens met 2 afstandpegels het net vond.

Frankrijk en Finland zorgde voor spektakel langs de kant. De Finnen waren in topvorm, en met name Rens en Daan liepen de longen uit hun lijf, maar ook het verdedigende werk van Luuk en Tim was een lust voor het oog. Bij de Fransen waren o.a Thomas en Dirk weer de vormgevers. De uitslag was 4-3 voor de Finnen, dit betekende een groot feest voor het land van Jari Litmanen, want het was hun 1ste overwinning van het seizoen. (Doelpunten Finland: 3x Rens 1x gastspeelster). Voor de Fransen scoorden Thomas 2x en Dirk 1x.

Bij de winnaarspoule is de spanning te snijden. Wie gaat er uiteindelijk met de titel vandoor? De Italianen zijn weer typisch Italianen, als ze er moeten staan, staan ze hun mannetje/vrouwtje. Dit keer zorgden ze voor een 4-1 overwinning op het sterke Oostenrijk. De Alpenbewoners hadden geen antwoord op de ijzersterke tandem Benjamin/Ceesay (Keessie). Benjamin scoorde 2x, Ceesay 1x en Gijs pikte zijn doelpuntje voor Italie mee. Voor de Oostenrijkers scoorde (wie anders dan) Boaz het enige doelpunt.
Verslag Griekenland-Nederland (door de begeleider van Griekenland).
Afgelopen zaterdag brachten de ploegen Nederland en Griekenland een prachtwedstrijd op de mat. Beide ploegen hadden de week ervoor verloren en wilden dus revanche. Vanaf de aftrap was al gauw duidelijk wat deze helden wilden: namelijk lekker voetballen op een hoog niveau! De hele wedstrijd golfde het spel heerlijk heen en weer. Al snel kwam Griekenland op voorsprong door een eigen doelpunt van Nederland, maar de voorsprong werd snel door Nederland teniet gedaan door een slim doelpunt van Ibrahim. Een schot van Rik op doel zorgde dat Quinten voor de Grieken een doelpunt kon maken, waarna Lucas weer voor de terechte gelijkmaker van Nederland zorgde. Tussen de vele doelpunten door waren de duels tussen Hendrik (Gr) en Daan (Nld) prachtig om te zien. Daan zorgde ook voor een heel mooi trucje, door 3 x met de bal aan zijn voet om zijn as te draaien en vier Grieken het ‘bos’ in te sturen, dit tot hilariteit van het aanwezige publiek. Een afstandsschot van Sven zorgde dat Griekenland op een 5-4 voorsprong kwam. Knappe solo acties van Tim en IJsbrand zorgden dat Nederland op gelijke hoogte kwam. De sterke en behendige Griekse motor Olivier zorgde op het middenveld en in de verdedigingslinie dat Nederland weinig kansen tot scoren kreeg, maar toch had hij op een uitbraak van Ibrahim geen antwoord. Met nog één minuut te spelen leek Nederland met een overwinning (7-5) de wedstrijd te beeindigen, maar Griekenland zou Griekenland niet zijn als ze toch nog de gelijkmaker forceerden. Onder luid applaus van het in grote getalen opgekomen publiek stapten beiden teams van het veld. Een compliment voor beide teams vanwege de positieve speelwijze is dan ook op zijn plaats.

Dan nog enkele tips voor de begeleiders van de 4-4: -Geen vaste keeper op doel, dit zorgt toch voor een hogere amusementswaarde en uiteindelijk gaat het om zoveel mogelijk doelpunten te maken, dit lukt nu eenmaal vaker als er geen keeper op het kleine doel staat. -Elkaar de ruimte geven met een achterbal, dus minimaal 5 meter afstand. -Spelenderwijs iedere speler om de beurt een aftrap/uitgooi/achterbal laten nemen. -Na iedere doelpunt middenuit nemen en niet vanaf het eigen doel.

De coordinator Landenteams

Geef een antwoord