Voorbeschouwing AFC – Quick Boys

Met nog drie speelronden te gaan, is de spanning te snijden in de Jack’s League. Zowel bovenin als in de staart van de ranglijst zullen de komende weken de beslissingen gaan vallen. Quick Boys heeft slechts een theoretische kans op het kampioenschap, maar zet haar zinnen op het behalen van de derde periodetitel. Dan moeten de blauw-witten eerst af zien te rekenen met AFC, de huidige lijstaanvoerder van de Tweede Divisie. Het duel op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door G.W.G. van Hout en M. Tramper, terwijl J. te Kloeze is aangesteld als vierde official.
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Supporters van Quick Boys, die op eigen gelegenheid afreizen naar de hoofdstad of gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer, dienen gebruik te maken van de online kaartverkoop. Reis mee en steun de blauw-witten in de uitwedstrijd tegen AFC!



Onderlinge resultaten

In het verleden stonden beide ploegen slechts vijf keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wachten nog altijd op de eerste driepunter. Drie keer hielden zij een punt over aan de confrontatie met de ploeg uit de hoofdstad en tweemaal werd er verloren van de Amsterdammers.
Quick Boys trok in de heenwedstrijd aan het kortste eind tegen AFC. De blauw-witten begonnen goed op Nieuw Zuid en leidde halverwege met 1-0 dankzij een doelpunt van Danny van den Meiracker. De Amsterdammers kwamen echter in het laatste half uur van het duel sterk terug en wisten daarin driemaal het net te vinden (1-3).

Mutaties
De selectie van de Amsterdammers is ten opzichte van het afgelopen voetbaljaar niet heel veel veranderd. De clubleiding heeft gedurende de zomerse transferperiode met name gezocht naar ervaren krachten. Zo werden Darren Maatsen (Quick Boys), Melvin Platje (Bhayangkara) en Kevin Visser (FC Volendam) naar sportpark Goed Genoeg gehaald.
Hiertegenover stond het vertrek van onder meer Thomas Verhaar (VOC), Melvin Grootfaam (AMVJ), Derre Kwee (Watergraafsmeer) en Koen Wesdorp (Spakenburg).



Stand van zaken
Met 64 punten uit 31 duels is AFC momenteel de trotse koploper van de Jack’s League. Afgelopen weekend veroverden de Amsterdammers de eerste plaats op Katwijk na een regelmatige overwinning in en tegen Scheveningen (2-0). Het overgrote deel van het seizoen voerde de formatie van trainer Benno Nihom (36), bezig aan zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke bij de tweededivisionist, de ranglijst aan. De hoofdstedelingen zijn er alles aan gelegen om de eerste plaats niet meer af te staan.
Quick Boys is aan een uitmuntende serie bezig. De blauw-witten wonnen zeven van de laatste acht competitiewedstrijden. De laatste nederlaag dateert van 25 februari jongstleden. Vorige week hielden de blauw-witten drie punten over aan het thuisduel met OFC. Dat ging niet zonder slag of stoot, want invaller Sem van Duijn bracht zijn ploeg pas in de toegevoegde tijd op voorsprong. Amper één minuut later verdubbelde Ravelino Junte de score en bracht daarmee de blauw-witten in veilige haven. Nog steeds heeft de equipe van trainer Edwin Grünholz de beste papieren in de strijd om de derde periodetitel.

Busreis

Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 12,50.
De bus vertrekt om 13:45 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.



Kaartverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling groot zijn. Supporters van Quick Boys dienen gebruik te maken van de online voorverkoop om de wedstrijd te bezoeken. Zonder e-ticket krijgen de blauw-witte fans dus geen toegang tot het sportpark. Dat geldt zowel voor de supporters die gebruikmaken van het organiseerde busvervoer als de fans die op eigen gelegenheid naar sportpark Goed Genoeg afreizen. Klik HIER om gebruik te maken van de online kaartverkoop.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Excelsior Maassluis – OFC
HHC Hardenberg – FC Lisse
IJsselmeervogels – Noordwijk
Rijnsburgse Boys – Spakenburg
Katwijk – Kozakken Boys
Koninklijke HFC – Jong Sparta
De Treffers – Scheveningen
TEC – Jong FC Volendam



Foto’s: Pro Shots