Voorbeschouwing Deltasport – Quick Boys

Een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt kijkt reikhalzend uit naar aanstaande zaterdag. Dan spelen de blauwwitten de uitwedstrijd tegen Deltasport, de ploeg die afgelopen zaterdag degradeerde uit de Hoofdklasse B. Bij winst op de Vlaardingers kan de formatie van trainer Jan Zoutman definitief het kampioenschap vieren.
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter L.E. Cantineau. De inwoner van Voorburg fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Er is vanzelfsprekend veel belangstelling voor deze wedstrijd. De kassa’s in Vlaardingen zijn op de wedstrijddag geopend. De accommodatie van Deltasport is groot genoeg om alle supporters van Quick Boys te herbergen.
Op sportpark Nieuw Zuid zijn zaterdagmorgen vanaf 11:00 uur bij de Supportersvereniging de nieuwste fanartikelen verkrijgbaar, zoals sjaals, caps en shirts. Reis mee naar Vlaardingen en steun de blauwwitten in het uitduel met Deltasport!

Algemeen
Sportvereniging Deltasport Vlaardingen komt voort uit een fusie tussen DSS’26 en V.V. Vlaardingen. Laatstgenoemde club werd op 1 april 1931 opgericht. Het eerste elftal wordt getraind door Ton Pattinama. De clubkleuren zijn rood en zwart. Deltasport werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Broekpolder. Vorig seizoen eindigde Deltasport als vierde in de eerste klasse B. Via de nacompetitie promoveerden de Vlaardingers alsnog ten koste van DFS en Geinoord.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte Deltasport zich met Nagier Bonefacia (Sparta-amateurs), Derk-Jan Dupon (Smitshoek), Refino Ethnel (LMO), Mark Gaerthe (BCVB), Diego Liefden (Leonidas), Bryan Pereira (Heerjansdam), Lee-Quincy Cheuk-A-Lam (Alexandria’66), Thierry Seaw (FC Boshuizen) en Marruchen Zimmerman (Excelsior Maassluis).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Deltasport vijf keer eerder tegenover elkaar. Opvallend genoeg wonnen de blauwwitten slechts één keer van de Vlaardingers in competitieverband. Dat was op 28 november 2015. Toen won Quick Boys op Nieuw Zuid met 2-0 van Deltasport dankzij twee treffers van Yordi Teijsse in de tweede helft. Klik HIER voor de samenvatting van deze wedstrijd.
Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi van West II. Destijds zegevierden de blauwwitten met ruime cijfers (5-0) dankzij treffers van Thom de Vries (2), Maarten Woudenberg, Philippe den Hartog en Jeroen Ketting.

Stand van zaken
Met 14 punten uit 25 duels is Deltasport de rode lantaarndrager in de Hoofdklasse B. Na het verlies in Zeeland tegen Hoek (1-2) is degradatie een feit voor de Vlaardingers. De formatie van trainer Pattinama won alleen van Sportlust’46 (3-1), Heinenoord (2-1), Hoek (1-0) en Zwaluwen (4-1)en speelde gelijk tegen XerxesDZB (1-1) en Heinenoord (3-3). Met vijf treffers is Jimmy van der Vaart de clubtopscorer van de roodzwarten. Levi Marengo en Joey van der Velden missen het duel met Quick Boys vanwege een schorsing. Verder herstelt Marruchen Zimmerman van een ernstige knieblessure.
Quick Boys is de trotse lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B. De blauwwitten hebben nog één overwinning nodig om de titel in de wacht te slepen. De ploeg van trainer Jan Zoutman zal zich gesteund voelen door de circa 2.500 fans die vanuit Katwijk zullen meereizen naar Vlaardingen.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman van Quick Boys kent weinig personele problemen. De geblesseerde Gerard Aafjes, Mike Derlagen en Yuri Guijt zullen ontbreken in de wedstrijdselectie. Verder is iedereen beschikbaar voor het uitduel met Deltasport.

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse B gaat ASWH op bezoek bij runner-up Noordwijk. In Katwijk aan den Rijn staat het duel tussen FC Rijnvogels en Zwaluwen op het programma. Sportlust’46 kruist de degens met Heinenoord, terwijl Hoek te gast is bij Haaglandia. In Rotterdam speelt XerxesDZB tegen Jodan Boys. Tot slot staan Spijkenisse en Ter Leede tegenover elkaar. 

Geef een antwoord