Voorbeschouwing FC 's-Gravenzande – Quick Boys

Na de puntendeling met SHO (1-1) komt Quick Boys aanstaande zaterdag in actie in het kader van het districtsbekertoernooi van West II. De blauwwitten reizen af naar ’s-Gravenzande. De inzet van het bekerduel is een plaats bij de laatste acht. Uiteindelijk zullen de vier halve finalisten zich plaatsen voor het lucratieve KNVB-bekertoernooi. De wedstrijd tussen FC ’s-Gravenzande en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter M.J. Kloet. De inwoner van Spijkenisse fluit om 14:30 uur voor de aftrap van het duel. 

Algemeen
Football Club ’s-Gravenzande is opgericht op 1 juli 2010. De fusieclub is ontstaan na het samengaan van de verenigingen ’s-Gravenzande SV en de ’s-Gravenzandse VV. De club van voorzitter Leo van der Lans telt circa 1.600 leden. Het Juliana Sportpark vormt de thuisbasis. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het eerste elftal wordt getraind door Robin Knoester, die bezig is aan zijn laatste seizoen.

Mutaties
Vorig seizoen eindigde FC ’s-Gravenzande op de negende plaats in de Hoofdklasse B. Gedurende de zomerstop werden Danny Bijl (Westlandia), Darli Gerardus (VVGZ), Martijn Le Conge (Alphense Boys), Rodney van der Meijs (ADO Den Haag), Koos van Spronsen (SC Monster) en Dennis Verbeek (Westlandia) aangetrokken. Hiertegenover stond het vertrek van Steve Escalona (Wateringse Veld) en Silvio Vermeer (MVV’27).

Stand van zaken
In de competitie kent de ploeg van scheidend trainer Knoester weinig voorspoed. Met zeven punten uit zestien duels bezet FC ’s-Gravenzande momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse B, terwijl Quick Boys op de tweede plaats staat. Op zaterdag 29 november 2014 stonden beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband. Jasper van Dijk opende de score namens de thuisploeg in de tweede minuut. Met een rake kopbal bracht Anthony Bentem de bezoekers weer langszij voordat Thom de Vries de blauwwitten aan de leiding bracht. Direct na rust vergrootte Tommy Bekooij de voorsprong. Nadat Yuri Westhoff de spanning teruggebracht had, bepaalde Maarten Woudenberg de eindstand op 4-2.

Kijkje in eigen keuken
Hoewel de prioriteit ligt bij een zo hoog mogelijke notering in de Hoofdklasse A nemen de blauwwitten het bekertoernooi heel serieus. Trainer Ted Verdonkschot zal een beroep doen op zijn sterkste elf in de hoop dat het bekeravontuur nog een mooi vervolg zal krijgen. Helaas kan de technische staf van Quick Boys geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Philippe den Hartog, Milan Hoek en Yordi Teijsse.

Rondje langs de velden
Afgelopen dinsdag werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van het districtsbekertoernooi afgewerkt. De overige duels staan komend weekeinde op het programma.

Excelsior Maassluis – Ter Leede 0-1
Katwijk – SC Feyenoord 2-2 (Feyenoord w.n.s.)
RKAVV – Zuidland 4-1
JHR – HBS 1-6
Heinenoord – Barendrecht 0-0 (Barendrecht w.n.s.)
FC Rijnvogels – Noordwijk
RVVH – DHC

Geef een antwoord