Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Quick Boys

Na twee speeldagen in de Jack’s League zijn er nog slechts drie ploegen zonder puntverlies. Quick Boys is daar één van. Ook HHC Hardenberg, de komende tegenstander van de blauw-witten, heeft nog altijd een 100% score. Op sportpark De Boshoek staat derhalve een heuse topper op het programma.
De wedstrijd tussen HHC Hardenberg en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. Hardeman. De inwoner van Wijk bij Duurstede wordt geassisteerd door H.D. Fikkert en L.A. van der Brugge, terwijl N. Zeeman als vierde official fungeert.
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee en steun Quick Boys in Overijssel tegen HHC Hardenberg!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en HHC Hardenberg stonden, mede vanwege de wereldwijde pandemie, tot nu toe slechts drie keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wachten nog altijd op het eerste punt tegen de ploeg uit Overijssel.
De heenwedstrijd van het afgelopen voetbaljaar leverde geen punten op voor de Katwijkers. Quick Boys ging op eigen veld met duidelijke cijfers onderuit tegen HHC Hardenberg (0-3). Hoewel de blauw-witten in de wedstrijd liefst driemaal de lat raakten, was een positieve resultaat ver weg voor de formatie van trainer Edwin Grünholz.
Ook de return in Hardenberg ging verloren. Na een matige eerste helft van de zijde van de blauw-witten kwamen zij na de doelwisseling sterk terug. De verdiende gelijkmaker van Tommy Bekooij was het logische gevolg. Nadat twee treffers van Youssef El Kachati wegens buitenspel werden afgekeurd, trok de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe: 3-1. Quick Boys eindigde het duel met een man minder, nadat Nigel Ogidi Nwankwo van het veld gestuurd was.

Mutaties
De selectie van HHC Hardenberg kent weinig wijzigingen ten opzichte van de ploeg die vorig seizoen op de tweede plaats eindigde in de Jack’s League. Pascal Mulder en Mike Reuvers zijn overgekomen van Staphorst en hebben zich meteen in de basis geknokt. Daartegenover staat het vertrek van onder andere Steff Kaptein en Rick Hemmink naar Excelsior’31.

Stand van zaken
Nieuwe trainer Pascal Diender (40), vorig seizoen nog de rechterhand van de vertrokken Bert van Hunenstijn, kent een vliegende start met de Hardenbergers. Op de eerste speeldag werd Noordwijk met 1-0 verslagen. Afgelopen zaterdag waren de oranjehemden op sportpark Houtrust met 2-0 te sterk voor Scheveningen. Matthijs Hardwijk is met twee treffers momenteel de clubtopscorer van HHC Hardenberg.
Ook Quick Boys is de competitie voortvarend begonnen. Na de winstpartij op bezoek bij het ambitieuze TEC (3-1) wonnen de blauw-witten afgelopen zaterdag na dertien jaar weer eens van Rijnsburgse Boys. Danny van den Meiracker opende vroeg in de wedstrijd met het hoofd de score, waarna de derby in de eerste tien minuten na de doelwisseling werd beslist. Eerst verdubbelde Nwankwo de voorsprong met een van richting veranderd schot, waarna Ravelino Junte de marge vergrootte naar drie doelpunten. Vanaf de strafschopstip zorgde Van den Meiracker voor de vierde treffer van de blauw-witten die in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen kwamen.  

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan donderdag 31 augustus tussen 20:00 en 21:30 uur in het clubhuis op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts €15,00. De bus vertrekt om 11:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag in de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
FC Lisse – Excelsior Maassluis
IJsselmeervogels – De Treffers
Kozakken Boys – Spakenburg
Rijnsburgse Boys – OFC
Katwijk – Scheveningen
Kon. HFC – Noordwijk
Jong Sparta Rotterdam – Jong FC Volendam
TEC – AFC

Foto’s: Pro Shots