Voorbeschouwing ONS Boso Sneek – Quick Boys

De winterstop heeft precies vier weken geduurd. De afgelopen week bereidde de A-selectie van K.v.v. Quick Boys zich op Tenerife voor op de tweede seizoenshelft. Aanstaande zaterdag wordt de competitie hervat. Dan zijn de blauwwitten te gast bij ONS Boso Sneek. Het duel met de Friezen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van E.R. Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Supportersvereniging organiseert uiteraard deze keer weer een busreis. Geef je vanavond (donderdag) tussen 20:00 en 21:30 uur op in het clubhuis. Klik HIER voor meer informatie over het georganiseerd busvervoer. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek!

Algemeen
Oranje Nassau Sneek is opgericht op 4 april 1932. De club van voorzitter Harm de Wagt telt circa 700 leden. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op het Zuidersportpark. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door de 49-jarige Richard Karrenbelt die bezig is aan zijn tweede en tevens laatste seizoen in Friesland. Chris de Wagt zal volgend seizoen de scepter zwaaien in Sneek.

Vorig seizoen
In het seizoen 2013-2014 debuteerde ONS Boso Sneek in de toenmalige Topklasse. Drie seizoenen waren de Friezen actief op dit niveau. Zij kwalificeerden zich afgelopen voetbaljaar voor de Derde Divisie door als tiende te eindigen in de Topklasse.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte ONS Boso Sneek zich met Iloba Achuna (Drachtster Boys), Patrick Amels (Zeerobben), Volken Huisman (DWP), Pier Sikma (SC Joure), Fabian Stevens (Be Quick 1887), Aron Strengholt (Be Quick 1887) en Bas van Wegen (Alcides). Hiertegenover stond het vertrek van Harvey de Boer (Flevo Boys), Eelke Kooistra (Be Quick Dokkum), Jacob Noordmans (Kon. HFC), Hussein Raza (Go Ahead Kampen), Bob Schepers (Blauw Wit’34), Richard Strijker (Drachtster Boys), Roelof Strikwerda (Flevo Boys), Huy Tran (Bergum) en Chris de Wagt (gestopt).

Stand van zaken
Met 23 punten uit 18 duels bezet ONS Boso Sneek momenteel de dertiende plaats op de ranglijst. De verschillen zijn klein: de achterstand op Quick Boys, de nummer 7 op de ranglijst, bedraagt slechts drie punten. De Friezen maken ook nog altijd kans op de tweede periodetitel na een sterke serie voor de winterstop.
Ook de blauwwitten zijn kandidaat voor het winnen van deze prijs. De laatste zes wedstrijden leverden dertien punten op en daarmee voert Quick Boys, samen met Harkemase Boys, de ranglijst om de tweede periode aan

Onderlinge resultaten
Ook in het seizoen 1979-1980 waren beide teams in dezelfde competitie opgenomen. Op Nieuw Zuid was Quick Boys destijds met 3-0 te sterk. In Friesland eindigde de terugwedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.
De heenwedstrijd van de huidige jaargang eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor Quick Boys. In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Friesland op voorsprong dankzij een treffer van Martijn Roosenburg, de speler die afgelopen week aangaf de club aan het einde van het seizoen te verlaten. De blauwwitten gingen vol overgave op jacht naar de gelijkmaker, maar de Katwijkse fans konden pas in het laatste kwart van de wedstrijd juichen. Eerst zorgde verdediger Anthony Bentem voor de gelijkmaker. Even later scoorde invaller Max van Steen de winnende treffer. Zie hieronder de samenvatting van de eerste wedstrijd tussen beide teams op Nieuw Zuid.

Het scoutingsrapport
Spits Yumé Ramos is de huidige clubtopscorer van de Friezen met zeven doelpunten. Ook vorig seizoen schoot hij met scherp. Toen stond de teller op vijftien treffers. Verder herbergt de selectie van trainer Karrebelt de nodige routine. Het doel wordt verdedigd door nieuwkomer Bas van Wegen. Achterin is Angelo Zimmerman een ervaren kracht. De oud-prof kwam halverwege het vorige seizoen over van het failliete WKE uit Emmen. Cutrick Gonzales (zevende seizoen), Martijn Roosenburg (zesde seizoen) en Klaas de Vries (vijfde seizoen) zijn vertrouwde namen in de selectie van de Friezen.

Kijkje in eigen keuken
Het trainingskamp op Tenerife stond ook in het teken van de terugkeer van enkele geblesseerde spelers. Zo konden Yuri Guijt en Jason Oost meters maken onder de Spaanse zon. Zij zullen echter nog geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie in Sneek. Quick Boys kan sinds 1 januari jl. bovendien een beroep doen op Hermann Kabasele. De spits is speelgerechtigd verklaard en derhalve per direct inzetbaar voor de blauwwitten. Mohamed el Osrouti, die aan het einde van het seizoen de overstap maakt naar VVSB, is om zwaarwegende redenen op non-actief gezet en komt deze jaargang niet meer in actie voor de Katwijkers.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag na de winterstop is het overige programma als volgt:
Capelle – VVOG
FC Lisse – Jong FC Volendam
FC Rijnvogels – ODIN’59
Huizen – Rijnsburgse Boys
Scheveningen – SteDoCo
DVS’33 Ermelo – Jong FC Groningen
Jong Almere City FC – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – ASWH

Route en parkeren
Supporters die op eigen gelegenheid naar Sneek afreizen kunnen de routeplanner afstellen op Alexanderstraat 3, 8606 VP  Sneek. Hier is een groot parkeerterrein met voldoende parkeergelegenheid. Bezoekers kunnen links in de hoek van het parkeerterrein het Zuidsportpark betreden. 

Geef een antwoord