Voorbeschouwing Quick Boys – ACV

Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de competitiewedstrijd tussen Quick Boys en ACV in de zevende speelronde van de Betnation Divisie. Het duel tussen de blauw-witten en de Drentenaren begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter K. Puts. De inwoner van Bunde wordt geassisteerd door D. Reinshagen en M. Fieret. De wedstrijdbal is een schenking van Autobedrijf Dijksman uit Katwijk aan Zee. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in het thuisduel met ACV uit Assen!

 
Onderlinge resultaten

Sinds de invoering van de Eerste Klasse in de jaren zeventig van de vorige eeuw stonden Quick Boys en ACV Assen veertien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen vijf onderlinge wedstrijden en trokken driemaal aan het kortste eind. Zes duels leverden geen winnaar op. De twee duels in de strijd om de zaterdagtitel staan de oudere Katwijkse fans nog goed bij. De heenwedstrijd in Assen eindigde in een nipte nederlaag (1-2). Op 30 mei 1992 wonnen de blauwwitten de beslissende terugwedstrijd op Nieuw Zuid met 2-0. 
Op 26 mei 2018 stond de laatste onderlinge confrontatie op het programma. Op Nieuw Zuid trok ACV destijds in een doelpuntrijke wedstrijd aan het langste eind: 3-4. Namens de blauw-witten waren Kenny Anderson (2) en Arie de Vreugd trefzeker op de slotdag van het seizoen 2017-2018. Gijs Jasper, vijf jaar geleden een van de doelpuntenmakers namens de Assenaren, maakt vandaag ook deel uit van de wedstrijdselectie van de bezoekers.

Mutaties
Tijdens de zomerse transferperiode raakten de Assenaren onder andere Aleksandar Jankovic (Staphorst), Jim de Leeuw (Oranje Nassau) en Steyn Strijker (HHC Hardenberg) kwijt. Onlangs kondigde ook Enver Spijodic zijn vertrek aan, de doelman die in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen het doel van ACV verdedigde. De sluitpost was tevens de vaste waarde onder de lat toen de club vorig seizoen het kampioenschap in de Derde Divisie van de zaterdagamateurs behaalde.
Hiertegenover stond de komst van onder meer Ibrahim Sillah (Kickers Emden), Freddy Quispel (Staphorst), Max Jasper (Flint City) en Rick Boyer (Oranje Nassau) naar sportpark ICT Specialist.



Stand van zaken
Met acht punten uit zeven wedstrijd staat ACV momenteel op de twaalfde plaats. De promovendus wonnen de thuisduel met Jong Sparta Rotterdam (4-2) en FC Lisse (2-0) en speelde gelijk tegen Noordwijk (1-1) en Kozakken Boys (0-0). De confrontaties met HHC Hardenberg (0-3), Jong Almere City FC (1-3) en Spakenburg (1-2) gingen verloren. Niels Grevink is met drie doelpunten de huidige clubtopscorer van de Drentenaren.
Na drie overwinningen op rij gaat Quick Boys met vertrouwen de wedstrijd tegen ACV in. Afgelopen zaterdag waren de blauw-witten met 4-2 te sterk voor Excelsior Maassluis. Op sportpark Dijkpolder kende de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden een zeer voortvarende start. In de eerste dertien minuten vond Quick Boys tweemaal het net. Ravelino Junte en Sem van Duijn waren trefzeker in de openingsfase. Vlak na rust leek Nick Broekhuizen de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien. Toch wist Excelsior Maassluis nog tweemaal te scoren, maar tussendoor verscheen ook de naam van Danny van den Meiracker op het scorebord zodat de overwinning van de blauw-witten nooit in gevaar kwam.

Rondje langs de velden
Op de achtste speeldag van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Excelsior Maassluis
Noordwijk – Jong Almere City FC
Scheveningen – Koninklijke HFC
ADO’20 – Katwijk
Kozakken Boys – FC Lisse
Spakenburg – HHC Hardenberg
Jong Sparta Rotterdam – Rijnsburgse Boys
De Treffers – AFC