Voorbeschouwing Quick Boys – Haaglandia

Na de degelijke overwinning op FC Rijnvogels (2-0) staat het vizier van Quick Boys alweer gericht op de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag krijgen de blauwwitten bezoek van Haaglandia, de oude club van keeperstrainer Patrick de Groot. Na een stroeve start heeft Haaglandia de smaak te pakken en bevinden de Rijswijkers zich in de middenmoot van de Hoofdklasse B. Maar helemaal veilig is de promovendus nog niet: Haaglandia staat slechts drie punten boven de streep.
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter G. Keijl. De inwoner van Heerde fluit om 15:00 uur voor de aftrap van de voorlaatste thuiswedstrijd van Quick Boys. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Vis. Na afloop van de wedstrijd zal DJ Arie van Rooijen – bij mooi weer – een optreden verzorgen op het kantineplein. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in het thuisduel met Haaglandia!

Algemeen
Fusieclub Haaglandia is op 1 juli 2005 ontstaan na een fusie tussen RVC Rijswijk en FC Kranenburg. De zondagtak was vier seizoenen actief in de Topklasse, maar hield enkele jaren geleden op te bestaan. De zaterdagafdeling promoveerde afgelopen voetbaljaar via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Haaglandia werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Prinses Irene. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is bezig aan zijn derde seizoen in Rijswijk en zal ook volgend seizoen de scepter zwaaien bij de club.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte Haaglandia zich met Mohammed Achalhi (GDA), Galid Belaazzani (NAC Breda), Nick Brouwer (Noordwijk) en Djanomi Traxel (HMSH). In de winterstop werd bovendien Mitchel de Vlugt (ex-ADO Den Haag) aan de selectie toegevoegd.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Haaglandia stonden in het verleden slechts één keer eerder tegenover elkaar. De heenwedstrijd in Rijswijk eindigde in een nipte 1-2 overwinning voor de blauwwitten. Yordi Teijsse opende halverwege de eerste helft de score namens de bezoekers. Karam Boukhari wist nog voor de rust de gelijkmaker aan te tekenen. In de blessuretijd bezorgde Teijsse alsnog voor de overwinning door op aangeven van A Cohen de bal tegen de touwen te jagen. Klik HIER voor de samenvatting van de heenwedstrijd, gemaakt door Quick Boys TV.

Stand van zaken
Met 27 punten uit 21 wedstrijden staat Haaglandia momenteel op de achtste plaats in de Hoofdklasse B. De rappe Boukhari is met negen doelpunten de clubtopscorer van Haaglandia, maar de aanvaller zal het duel met Quick Boys vanwege een schorsing aan zich voorbij moeten laten gaan. Met slechts één punt uit de eerste vier competitieduels leek Haaglandia een zwaar seizoen tegemoet te gaan, maar inmiddels heeft de ploeg van trainer Ceccucci een plaats in de middenmoot weten te bemachtigen.
Quick Boys bleef afgelopen zaterdag tegen FC Rijnvogels voor de zestiende achtereenvolgende keer ongeslagen. De formatie van trainer Jan Zoutman is er alles aan gelegen om de voorsprong van vier punten op Noordwijk te behouden aan de vooravond van de beslissende fase van de competitie.

Het scoutingsrapport
Haaglandia mist tegen Quick Boys niet alleen clubtopscorer Boukhari. Ook verdediger Ricardo de Vlugt met het duel in Katwijk vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast lijken Mitchel Jacobs en Andreas Thiebo de wedstrijd wegens blessures te moeten gaan missen. Toch kan trainer Ceccucci over een zeer representatief elftal beschikking. Aanvoerder en doelman Steven Verstraten is zeer betrouwbaar en voor hem staan productieve Ivailo Staal (vijf treffers) en de felle Jordi Versteeg hun mannetje. Op het middenveld staan onder andere Nick Brouwer en Mitchel de Vlugt geposteerd. Voorin zal Francesco Fens waarschijnlijk de honneurs waarnemen bij afwezigheid van Boukhari.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kent weinig personele problemen. Eerste doelman Martijn de Zwart keert terug van een schorsing. Daarentegen moet Joey Ravensbergen vanwege zijn vierde gele kaart tegen FC Rijnvogels één duel brommen. Buiten de langdurig geblesseerde Yuri Guijt en Pascal van der Plas heeft trainer Jan Zoutman de beschikking over een voltallige selectie.

Rondje langs de velden
Op de 21e speeldag in de Hoofdklasse B is runner-up Noordwijk te gast bij Zwaluwen. Op sportpark Roodemolen staat het duel tussen Ter Leede en FC Rijnvogels op het programma. Jodan Boys speelt thuis tegen Spijkenisse, terwijl Sportlust’46 op bezoek gaat bij ASWH. In Zeeland staat het duel tussen Hoek en XerxesDZB op de rol. Tot slot staan Heinenoord en Deltasport tegenover elkaar in een regelrechte degradatiekraker.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor meer informatie over parkerengelegenheid rondom sportpark Nieuw Zuid, stalling, gebruik van ledenpassen en de aanwezigheid van EHBO tijdens de wedstrijd.

Programmablad
Deze week in het programmablad: Martin Haasnoot. Martin is bestuurslid Commerciële zaken. Daarnaast maakt hij deel uit van het galacomité, dat in november de tweede editie van het Quick Boys Gala verzorgde. ,,Binnen Quick Boys gebeuren heel veel mooie dingen waar veel vrijwilligers aan werken. Denk bijvoorbeeld eens aan de Familiedagen die er weer aankomen, de Slotdag of de Open Dag. Niet te vergeten ook de organisatie van het Jeugdkledingplan en de kledingwinkel. Of de kantine met al zijn medewerkers. Zo nog er veel meer dingen. Al deze activiteiten worden binnen Quick Boys aangestuurd en begeleid door fantastische vrijwilligers, die vaak in de luwte en dus niet op de voorgrond zeer actief zijn. In mijn rol als bestuurslid probeer ik hier zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen en dat doe ik met ontzettend veel plezier.”
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven, het lezen zeker waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Tot slot
Op 11 september aanstaande doen enkele Quick Boys-fans mee aan de Amsterdam City Swim. Tijdens dit evenement wordt geld opgehaald voor Stichting ALS Nederland. Rondom de wedstrijd Quick Boys – Haaglandia zal hiervoor gecollecteerd worden. Er zullen in de voorkantine collectebussen staan en na de wedstrijd zal een grote ronde worden gemaakt door het clubhuis.

Geef een antwoord