Voorbeschouwing Quick Boys – Jong Almere City FC

Na een week zonder competitieverplichtingen hervat Quick Boys aanstaande zaterdag de competitie met opnieuw een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Jong Almere City FC de tegenstander, de nummer acht van het afgelopen seizoen.
Het duel tussen de blauw-witten en de beloften uit Flevoland begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.J. Visser. De inwoner van Dinteloord wordt geassisteerd door J.R. Waleveld en M. Wolfkamp, terwijl J.T. Wa Bwanda is aangesteld als vierde official.
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Bouwbedrijf De Lange – Van der Plas B.V. uit Katwijk aan Zee. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC!

 
Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong Almere City FC stonden in het verleden zes keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Telkens stapte na negentig minuten een winnaar van het veld: zowel de blauw-witten als de Fevolanders wonnen driemaal. In het seizoen 2016-2017 stonden Quick Boys en Jong Almere City FC voor de eerste keer tegenover elkaar in competitieverband. In Flevoland boekte de formatie van toenmalig trainer Jan Zoutman een krappe 2-1 overwinning dankzij treffers van Anthony Bentem en Philippe den Hartog. Op Nieuw Zuid verloren de blauwwitten destijds de terugwedstrijd kansloos met 0-3.
Vorig seizoen ging Quick Boys een kopje onder in Almere. Met de zware bekerwedstrijd tegen NAC Breda in de benen trok de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden uiteindelijk met 0-2 aan het kortste eind. In de terugwedstrijd werd op overtuigende wijze revanche geboekt. Op Nieuw Zuid boekten de blauw-witten een meer dan terechte 4-1 overwinning op de beloften van trainer Danny Schenkel. Namens Quick Boys waren Sem van Duijn, Ravelino Junte, Nigel Ogidi Nwankwo en Guus Offerhaus trefzeker.

Mutaties
De selectie van een doorsnee beloftenelftal kent doorgaans de nodige wijzigingen. Zo ook bij Jong Almere City FC. Vaste krachten als Tijmen Wildeboer (Top Oss), Pim Lukassen (De Treffers), Layee Kromah (Jong Sparta Rotterdam), Tyrese Noslin (Telstar), Julius Kok (De Treffers) en Marcelencio Esajas (Top Oss) hebben de club verlaten. Hiertegenover staat de promotie van diverse spelers uit Jong Almere City FC O18. Verder zijn ook onder andere Jay Kuiper (FC Groningen O21), Jereno van Gom (AZ Alkmaar O18) en Olivier van Eldik (Jong FC Utrecht) neergestreken in Flevoland.



Stand van zaken
Na twee speelronden wacht Jong Almere City FC nog altijd op haar eerste winstpunt in het nieuwe seizoen. Op de eerste speeldag waren de Flevolanders te gast bij Rijnsburgse Boys. In een doelpuntrijke wedstrijd gingen de bezoekers uiteindelijk met 4-2 onderuit. Beide doelpunten werden gescoord door spits Pieter Veenstra. Afgelopen weekend trok Jong Almere City FC In eigen huis aan het kortste eind tegen Scheveningen.
Quick Boys kwam afgelopen weekeinde helaas niet in actie. Er stond een uitwedstrijd tegen buurman Noordwijk op het programma, maar de aanleg van de nieuwe kunstgrasmat liep vertraging op. Ook de geboden alternatieven waren geen optie. Niettemin bleven de blauw-witten in het ritme door op maandagavond te oefenen tegen een mixteam van Jong Ajax. In Amsterdam was Quick Boys met 3-1 te sterk voor de Amsterdammers. Milan Zonneveld (2) en Nick Broekhuizen waren trefzeker voor de blauw-witten.

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Koninklijke HFC – Katwijk
Scheveningen – GVVV
Barendrecht – ACV
Noordwijk – De Treffers
Jong Sparta Rotterdam – HHC Hardenberg
Spakenburg – Excelsior Maassluis
AFC – ADO’20
Rijnsburgse Boys – RKAV Volendam



Foto’s: Pro Shots