Voorbeschouwing Quick Boys – OFC

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys alweer de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023. De tegenstander op sportpark Nieuw Zuid is OFC. Het duel tussen de Katwijkers en de Oostzaners begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. Hardeman. De inwoner van Wijk bij Duurstede wordt geassisteerd door L.T. de Koning en J.L. de Koning, terwijl M.A.G. Opsteen als vierde official fungeert. Het team van de week is Quick Boys MO9-1, terwijl de wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Hilverda De Boer uit De Kwakel. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen OFC!

Onderlinge resultaten
Hoewel beide ploegen in het verleden regelmatig als sparringpartners in oefenduels fungeerden, troffen Quick Boys en OFC elkaar slechts één keer eerder in competitieverband. In de heenwedstrijd van het huidige voetbaljaar vond de primeur plaats. Destijds wonnen de blauw-witten nipt met 2-1. De overwinning op de Oostzaners ging niet zonder slag op stoot. De ploeg van trainer Edwin Grünholz kwam voor de pauze op voorsprong dankzij een echte spitsengoal van Danny van den Meiracker. Na de gelijkmaker van de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd gooiden de blauw-witten alles op alles. De stormloop van de bezoekers leverde uiteindelijk diep in de blessuretijd de winnende treffer op van Ivailo Staal.

Mutaties
OFC, opgericht in 1932, pakte vorig seizoen op de laatste speeldag de titel in de Derde Divisie van de zondagamateurs en wist haar selectie gedurende de zomerstop te versterken met de nodige nieuwe aanwinsten. Zo streek Fernando Lewis, de afgelopen twee jaar actief op Nieuw Zuid, neer in Oostzaan en werd Joël Amakodo (Spakenburg) en Fouad Belarbi (Sportlust’46) toegevoegd aan het keurkorps van trainer Pieter Mulders. Hiertegenover stond het vertrek van onder andere Mike Grim (ADO’20), Bilal El Amrani (HBOK) en Sonny ten Hoope (gestopt). Laatstgenoemde maakte onlangs als speler/trainer weer zijn rentree binnen de lijnen namens de Noord-Hollanders.

Stand van zaken
Met 19 punten uit 30 duels bezet OFC momenteel de voorlaatste plaats in de Jack’s League. De ploeg van trainer Pieter Mulders moet winnen op Nieuw Zuid om kans te houden op lijfsbehoud, maar zelfs in dat geval zijn de Noord-Hollanders afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. De geelzwarten wonnen tot nu toe slechts viermaal: Koninklijke HFC (2-1), Excelsior Maassluis (3-1), HHC Hardenberg (2-0) en Jong FC Volendam (3-1) werden verslagen. Van de laatste vijf wedstrijden verloor OFC echter slechts één keer. Met tien treffers is Niels Butter (volgend seizoen in dienst van IJsselmeervogels) de huidige clubtopscorer van de Oostzaners.
Quick Boys is in de winning mood. De blauw-witten wonnen de laatste vijf competitiewedstrijden op rij en stegen daardoor naar de vierde plaats op de ranglijst. Door deze uitstekende resultaten heeft de formatie van trainer Edwin Grünholz momenteel ook de beste papieren in de strijd om de derde en laatste periodetitel.
Na de thuisoverwinning op Noordwijk (2-1) speelde Quick Boys op verplaatsing tegen Scheveningen en Excelsior Maassluis. Ook deze duels leverden telkens drie punten op voor de Katwijkers. Quick Boys is er alles aan gelegen om in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen deze goede serie een passend vervolg te geven.

Live-uitzending
Ook de thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen, want uiteraard wordt ook Quick Boys – OFC weer rechtstreeks uitgezonden door Quick Boys TV. De live-registratie start om 15:00 uur, maar de uitzending begint al eerder. Kijk op het clubkanaal via de website van Eyecons.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Noordwijk – De Treffers
Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis
Scheveningen – AFC
FC Lisse – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
Spakenburg – TEC
Jong FC Volendam – IJsselmeervogels
Jong Sparta Rotterdam – Katwijk

Foto’s: Pro Shots