Voorbeschouwing Quick Boys – RVVH

Aankomend weekeinde begint de nacompetitie voor Quick Boys. De blauwwitten starten de play-offs met een thuiswedstrijd tegen RVVH. De Ridderkerkers wonnen de tweede periodetitel, terwijl Quick Boys de vervangende periodetitel van kampioen Katwijk overnam. In de competitie pakten de blauwwitten vier punten tegen RVVH. Een nieuwe driepunter is gewenst om de kansen op plaatsing voor de halve finale te vergroten. Het duel tussen Quick Boys en RVVH begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.N. van der Burg uit Voorburg. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Strandpaviljoen Het Wantveld. Na afloop van de wedstrijd tussen Quick Boys en RVVH zal DJ Arie van Rooijen in het clubhuis de muzikale derde helft verzorgen.

Algemeen

Op 10 augustus 1918 is de Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules opgericht. De club van voorzitter Mario Papavoine werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Ridderkerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door het trainerstrio Cor Lems, Yurtcan Kayis en Giovanni Franken. Met twaalf competitietreffers is Benjamin Martha, ex-Quick Boys, de clubtopscorer van RVVH.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde RVVH met 47 punten uit 26 duels op de tweede plaats in de Hoofdklasse B achter kampioen Hoek. Toen mochten de Ridderkerkers eveneens deelnemen aan de nacompetitie waarin SteDoCo aan het langste eind trok. Ook in de twee seizoenen daarvoor eindigden de Ridderkerkers steeds in de top 5 van het klassement.

Mutaties

Gedurende de zomerstop versterkte RVVH zich met Rensy Barradas (Vitesse Delft), Remco Buist (Bolnes), Jeffrey de Koning (Nieuwenhoorn), Remon Luksch (FC Dordrecht), Benjamin Martha (Kozakken Boys) en Jordao Pattinama (Deltasport). Hiertegenover stond het vertrek van Jacob van den Belt (Oude Maas), Faysal Bouchkachakhe (Deltasport), Andrew Dias d’Ullois (Heinenoord), Mounir El Ouazizi (DRL), Frank Karreman (Capelle), Brandon Köneman (Oranje Wit), Guido Luiten (LRC Leerdam), Micha Moerenhout (DBGC) en Ali Yilmaz (SteDoCo).

Stand van zaken
Met 43 punten uit 26 duels eindigde RVVH dit seizoen op de derde plaats in de Hoofdklasse B. Het verschil met Quick Boys, de nummer twee, bedroeg vijf punten. In uitwedstrijden waren de Ridderkerkers niet heel erg succesvol. Slechts vier wedstrijden werden gewonnen op vreemde bodem, vijf duels werden gelijkgespeeld  en er werden vier nederlagen geleden. 

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden RVVH en Quick Boys tien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zes onderlinge wedstrijden, de Ridderkerkers trokken twee keer aan het langste eind en twee duels eindigden onbeslist. In de competitie speelden Quick Boys en RVVH gelijk op Nieuw Zuid (1-1). Na een doelpuntloos eerste bedrijf opende invaller Jeroen Ketting twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de score. De thuisploeg kon echter slechts enkele momenten genieten van de voorsprong. Damiën Vereecken gooide namens RVVH roet in het spreekwoordelijke eten.

Scoutingsrapport
Het technische trio van RVVH heeft met Danny Spelde, die bezig is aan zijn achtste seizoen in Ridderkerk, een ervaren keeper in huis. Achterin staan twee offensieve backs opgesteld, te weten Roy Weber en Dino Rodriques de Pina. Aanvoerder Damiën Vereecken is een van de centrale verdedigers. Verdedigende middenvelder en aanvoerder Robert Kooijman miste de twee competitiewedstrijden tegen Quick Boys vanwege een schorsing. Everton Pires Tavares, die naar Kozakken Boys vertrekt, is een belangrijke schakel op het middenveld. Voorin staat een oude bekende opgesteld. Benjamin Martha speelde in het seizoen 2008-2009 op Nieuw Zuid.

Programma
Indien Quick Boys het duel met RVVH winnend afsluit dan spelen de blauwwitten een week later, op zaterdag 23 mei, de beslissende uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Tussendoor treedt RVVH op dinsdag 19 mei aan in eigen huis tegen datzelfde Spijkenisse. Bij een gelijkspel of nederlaag van de blauwwitten is Quick Boys op dinsdag 19 mei aan de beurt om aan te treden tegen de Spijkenissers. Indien Quick Boys de poule met RVVH en Spijkenisse weet te overleven, dan treffen de blauwwitten op dinsdag 26 mei (uit) en zaterdag 30 mei (thuis) de klasseperiodekampioen C. De finale van de nacompetitie is op zaterdag 6 juni en vindt plaats op neutraal terrein. 

Geef een antwoord