Voorbeschouwing Quick Boys – Scheveningen

Na de zware nederlaag bij Rijnsburgse Boys gaat Quick Boys aanstaande zaterdag op jacht naar eerherstel. Op sportpark Nieuw Zuid is Scheveningen te gast, de ploeg van trainer John Blok en verdediger Michael Ros. De Scheveningers presteren erg goed tot nu toe en hebben afgelopen zaterdag de ongeslagen status van koploper FC Lisse afgenomen.
De streekderby staat onder leiding van scheidsrechter G. Keijl. De inwoner van Heerde fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Wonen. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen!

Algemeen
Scheveningse Voetbalvereniging Scheveningen is opgericht op 1 juli 1919. Ron Kleijn is de voorzitter van de club die haar thuiswedstrijden op sportpark Houtrust afwerkt. De groenhemden eindigden vorig seizoen op de dertiende plaats in de Topklasse. Trainer John Blok (49) is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Scheveningen. In het verleden was hij drie seizoenen bij Quick Boys werkzaam en stond Blok aan de basis van het succes in het KNVB-bekertoernooi in het seizoen 2007-2008.

Vorig seizoen
In het seizoen 2012-2013 debuteerde Scheveningen in de voormalige Topklasse. Vorig seizoen eindigde de formatie van trainer John Blok op de dertiende plaats hetgeen niet genoeg was voor kwalificatie voor de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen 36 keer eerder tegenover elkaar. Vijftien onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van Quick Boys, Scheveningen won elf duels. Tien confrontaties leverden geen winnaar op. Afgelopen seizoen troffen de clubs elkaar in de achtste finales van het districtsbekertoernooi van West II. De blauwwitten wonnen overtuigend (3-0) dankzij treffers van Yordi Teijsse (2) en Jesse Driebergen. Klik HIER voor een samenvatting van deze wedstrijd.

Mutaties
Scheveningen versterkte zich afgelopen zomer met Rensy Barradas (RVVH), Björn Bénard (Noordorp), Sandro Calabro (KMSK Deinze), Jesper Leerdam (Excelsior Maassluis), Ricardo Samoender (HBS), Mitchell de Vlugt (Haaglandia) en Angelmo Vyent (XerxesDZB). Onder andere Erwin Friebel (gestopt), Santy Hulst (HBS) en Wesley Goeman (Rijnsburgse Boys) keerden sportpark Houtrust de rug toe aan het eind van het afgelopen seizoen.

Stand van zaken
Momenteel neemt de formatie van trainer John Blok de vierde plaats in. Afgelopen zaterdag werd FC Lisse op sportpark Houtrust op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De achterstand van de groenhemden op de koploper bedraagt zes punten. Aanvaller Barradas is met acht treffers de huidige clubtopscorer van de Scheveningers.
Quick Boys likt de wonden na de flinke uitglijder op sportpark Middelmors. Er is afgelopen week met elkaar gesproken en hard getraind. Men is er alles aan gelegen om het hondstrouwe publiek te laten zien dat zij zich kunnen meten met een ploeg als Scheveningen. De steun van de fans is daarbij onmisbaar!

Het scoutingsrapport
Trainer John Blok kan geen beroep doen op eerste doelman Jesper Leerdam die vorige maand aan een hernia is geopereerd en voorlopig is uitgeschakeld. Het meespelen van Michael Ros is onzeker. De verdediger heeft in de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam de rode kaart voorgehouden gekregen en is nog altijd in afwachting van de strafmaat. Daarnaast zijn Michael Scholten en Kevin Gomes Nieto uit de roulatie. Mehmet Aldogan, die in oktober na lang blessureleed zijn rentree op de velden mocht maken, was de afgelopen weken afwezig vanwege een liesblessure.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van de blauwwitten kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Jason Oost ontbrak vorige week in de derby tegen Rijnsburgse Boys. Delano a Cohen maakte zijn rentree in het eerste elftal na maandenlange blessureleed.

Rondje langs de velden
Op de dertiende speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
FC Lisse – IJsselmeervogels
Harkemase Boys – VVOG
Jong FC Volendam – Huizen
Rijnsburgse Boys – ODIN’59
SteDoCo – Capelle
ASWH – FC Rijnvogels
DVS’33 Ermelo – ONS Boso Sneek
Jong FC Groningen – Jong Almere City FC

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over parkeren, kaartverkoop en toegang. 

Geef een antwoord