Voorbeschouwing Spijkenisse – Quick Boys

Na de regelmatige overwinning op Zwaluwen (2-0) gaat Quick Boys aanstaande zaterdag op bezoek bij Spijkenisse. De blauwwitten gaan proberen de voorsprong van vier punten op concurrent Noordwijk te handhaven. Het duel tussen Spijkenisse en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter I. Virancikli. De inwoner van Rotterdam fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging organiseert een busreis naar deze wedstrijd. Donderdagavond tussen 19:30 en 21:30 uur vindt in het clubhuis de inschrijving voor de bus naar Spijkenisse plaats. Klik HIER voor meer informatie over de busreis. Reis mee en steun de blauwwitten in Spijkenisse!

Algemeen
Voetbalvereniging Spijkenisse is opgericht op 1 juni 1946. De groenwitten werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Jaap Riedijk. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het eerste elftal wordt getraind door Peter Wubben, die in het verleden onder andere werkzaam was bij Voorschoten’97. Momenteel is Serginho van Axel-Dongen met elf treffers de clubtopscorer van Spijkenisse.

Vorig seizoen
In het seizoen 2014-2015 vierde Spijkenisse haar rentree in de Hoofdklasse B. De groenwitten eindigden met veertig punten uit zesentwintig duels op een zeer verdienstelijke zesde plaats op de ranglijst. Bovendien werd de derde periode in de wacht gesleept en verzekerde Spijkenisse zich van nacompetitievoetbal.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spijkenisse speelden in het verleden liefst negenentwintig competitiewedstrijden tegen elkaar. De blauwwitten wonnen dertien duels, elf wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl de groenwitten slechts vijf keer wonnen. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide teams op sportpark Jaap Riedijk in een 0-2 overwinning voor Quick Boys. In de eerste helft opende Thom de Vries de score namens de bezoekers. Na rust verdubbelde diezelfde De Vries de voorsprong en stelde de drie punten veilig. In de heenwedstrijd van het lopende voetbaljaar won Quick Boys met 2-1 van Spijkenisse. Op Nieuw Zuid brak Yordi Teijsse in de openingsfase de ban. Na de doelwisseling leek Milan Hoek de wedstrijd te beslissen, maar Felino Jardim bracht vanaf elf meter de spanning terug in de wedstrijd. Toch wist de thuisploeg de voorsprong over de streep te trekken. Klik HIER voor de beelden van deze wedstrijd.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode wist Spijkenisse zich te versterken met Serginho van Axel-Dongen (ASWH), Sander Baragan (Rijsoord), Marco de Borst (ASWH), Samet Görer (RVVH), Felino Jardim (Capelle), Tim van der Lijn (RKC Waalwijk), Marvin van der Pluijm (Barendrecht), Ricardo Rapmund (SHO) en Christan van Wijngen (Heinenoord). De groenwitten hebben een bredere selectie dan vorig seizoen en presteren dan ook constanter.

Stand van zaken
Met 33 punten uit 18 duels staat Spijkenisse momenteel op de vierde plaats op de ranglijst. Tot nu toe wonnen alleen Noordwijk (1-2) en FC Rijnvogels (0-3) op sportpark Jaap Riedijk, terwijl Sportlust’46 er een punt uit het vuur wist te slepen (2-2). Afgelopen zaterdag speelde Spijkenisse met 1-1 gelijk in Rijswijk tegen Haaglandia.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van de blauwwitten heeft zaterdag de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Trainer Jan Zoutman kent slechts luxeproblemen, een weelde in deze fase van de competitie. Alleen Pascal van der Plas en Yuri Guijt zijn afwezig. Laatstgenoemde werd vorige week geopereerd aan zijn knie.

Rondje langs de velden
Op de negentiende speeldag in de Hoofdklasse B is Jodan Boys te gast bij runner-up Noordwijk. Verder staan Zwaluwen en Ter Leede tegenover elkaar. Op sportpark De Kooltuin kruist FC Rijnvogels de degens met Deltasport, terwijl ASWH tegen Heinenoord speelt. XerxesDZB reist af naar Haaglandia. Tot slot staat Sportlust’46 – Hoek op het programma.

Geef een antwoord