Voorbeschouwing Sportlust’46 – Quick Boys

Na een korte onderbreking door bekervoetbal wordt aankomend weekend de competitie weer hervat. Met een bekeroverwinning op BMT op zak reist Quick Boys aanstaande zaterdag af naar Woerden om aan te treden tegen Sportlust’46, de hekkensluiter van de Hoofdklasse B. De blauwwitten willen de ingezette inhaalrace een vervolg geven en kunnen de punten derhalve heel goed gebruiken.
Het duel tussen Sportlust’46 en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter D. van Wijk. De inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht fluit om 14:30 uur voor de aftrap van de wedstrijd. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een busreis naar Woerden. Aanstaande donderdag kun je je in het clubhuis opgeven voor de bus naar Sportlust’46 – Quick Boys. Klik HIER voor meer informatie. Reis mee naar Woerden en steun de blauwwitten tegen Sportlust’46!

Algemeen
Sportlust’46 is opgericht op 5 oktober 1946 en telt circa duizend leden. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Cromwijck in Woerden. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Vorig seizoen won Sportlust’46 de titel in de eerste klasse B door op de laatste speeldag concurrent Swift te passeren.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte Sportlust’46 zich met Stef Hoogveldt (NITA), Mounir el Jebli (VVIJ), Epi Kraemer (Argon), Berry Kramer (CSW), Sercan Kurdal (SDC Putten), Stefan Rijsdam (TAVV) en Wesley de Ruiter (FC Emmen). Laatstgenoemde doelman miste de afgelopen wedstrijden vanwege een spierblessure.

Stand van zaken
Met drie punten uit zeven duels bezet de ploeg van trainer Dennis Sluijk, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de roodhemden, de laatste plaats in de Hoofdklasse B. De Woerdenaren scoorden tot nu toe slechts toe slechts vier doelpunten en kregen al zestien tegentreffers te verwerken. Twee weken geleden boekte Sportlust’46 haar eerste overwinning van het seizoen door in Zeeland met 3-1 te winnen van Hoek. Afgelopen weekend kwam Sportlust’46 niet in actie, terwijl de blauwwitten zich ten koste van zondagtweedeklasser BMT wisten te plaatsen voor de derde ronde van het districtsbekertoernooi (3-1). De equipe van trainer Jan Zoutman is de confrontatie met de Hagenaars ongeschonden doorgekomen en kan in Woerden beschikken over een nagenoeg complete selectie.

Scoutingsrapport
De bekendste spelers in de selectie van trainer Dennis Sluijk zijn aanvoerder Maarten Cieremans, die een verleden bij onder andere Katwijk heeft, en aanvaller Mitch van der Vlist (ex-Spakenburg). Verder maakt Jorn Uitenbogaard al enkele jaren deel uit van het keurkorps van de Woerdenaren.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Sportlust’46 en Quick Boys pas zes keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen vijf onderlinge confrontaties en deelden één keer de punten met de roodhemden. Twee seizoenen geleden won Quick Boys in Woerden met 1-0. Spits Jeroen Ketting was de enige doelpuntenmaker van die middag.

Rondje langs de velden
Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse B gaat Ter Leede op bezoek bij ASWH en speelt FC Rijnvogels een thuisduel met Jodan Boys. Op sportpark Duinwetering staan Noordwijk en Hoek tegenover elkaar. Haaglandia ontvangt Deltasport, terwijl XerxesDZB op bezoek gaat bij Spijkenisse. Tot slot probeert Heinenoord de punten weg te halen bij Zwaluwen.


Geef een antwoord