Voorbeschouwing Ter Leede – Quick Boys

Met een regelmatige overwinning op Heinenoord (3-0) zijn de blauwwitten het nieuwe jaar goed begonnen. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys in Sassenheim de Bollenstreekderby tegen Ter Leede. Een wedstrijd die in het teken staat van het weerzien van oude bekenden. Bij de roodgelen keren Tomas Arroyo en Ronnie Verplancke komend weekeinde tegenover hun oude werkgever, bij de blauwwitten keren Yordi Teijsse en Robert Steemers voor even terug op het oude nest. Maar er staat uiteraard veel meer op het spel. De ploeg van trainer Jan Zoutman wil de koppositie verdedigen, terwijl de Sassenheimse tegenstander de negatieve spiraal wil doorbreken.
Het duel tussen Ter Leede en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter R. Bossen. De inwoner van Haarlem fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Reis mee naar Sassenheim en steun de blauwwitten in het duel met de roodgelen!

Algemeen
Voetbalvereniging Ter Leede is opgericht op 30 april 1930. De roodgelen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Roodemolen in Sassenheim. De club van voorzitter Ronald Vonk telt ongeveer negenhonderd leden. Ter Leede boekte de grootste successen in de seizoenen 1956-1957 en 1958-1959 toen telkens het zaterdagkampioenschap in de wacht werd gesleept. In het seizoen 2003-2004 werd beslag gelegd op de KNVB-beker voor amateurs, waarna de roodgelen ten koste van Quick Boys de Supercup wonnen. In het seizoen 2012-2013 legde Ter Leede beslag op de titel in de Hoofdklasse A en promoveerde naar het hoogste amateurniveau. Ter Leede degradeerde een jaar later uit de Topklasse van de zaterdagamateurs. Vorig seizoen eindigden de Sassenheimers op de negende plaats in de Hoofdklasse B.

Mutaties
Teijsse en Steemers van Quick Boys en Arroyo en Verplancke van Ter Leede staan zaterdag oog-in-oog met veel oude bekenden. In een verder verleden verdedigde Selmo Kurbegovic de clubkleuren van de Katwijkers, maar de linksbuiten debuteerde nooit in het eerste elftal. Uiteraard was trainer Henk Wisman in de jaren negentig enkele seizoenen in dienst bij de blauwwitten.
De jonge doelman Davey Braggaar maakte aan het begin van het seizoen de overstap van Nieuw Zuid naar De Roodemolen. Hakan Bayram (Noordwijk), Jeffrey Bok (FC Lisse), Niek den Breejen (SCW), Thierry van der Kooye (JOS/Watergraafsmeer), Ben van der Lans (Kagia), Justin Lopes (Noordwijk), Lars de Ridder (GHC) en Jordy Vierbergen (Zwanenburg) zijn eveneens nieuw in de selectie van de roodgelen.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Ter Leede 33 keer eerder tegen elkaar. Ter Leede won dertien duels, slechts vijf wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl Quick Boys vijftien keer aan het langste eind trok. Vorig seizoen wonnen de blauwwitten overtuigend in Sassenheim (4-0) dankzij doelpunten van Yordi Teijsse (2), Jaap van Duijn en Maarten Woudenberg. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Ter Leede. Op Nieuw Zuid benutte Verplancke een makkelijk gegeven strafschop en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning.

Stand van zaken
Afgelopen zaterdag nam Quick Boys de koppositie over van Noordwijk. De blauwwitten kwamen goed uit de winterstop door Heinenoord te verslaan (3-0), terwijl de concurrent punten liet liggen in het uitduel met rode lantaarndrager Sportlust’46 (1-1). De ploeg van trainer Jan Zoutman evenaarde het clubrecord door voor de negende achtereenvolgende keer te winnen. Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 zette Quick Boys eerder in de begin jaren negentig en in het kampioensjaar 2004 een dergelijke serie neer.
Tegenstander Ter Leede won geen enkele van de laatste acht wedstrijden. De Sassenheimers speelden drie keer gelijk en verloren vijf duels. Afgelopen zaterdag speelde Ter Leede in Rotterdam met 1-1 geljk tegen XerxesDZB. Ronnie Verplancke was vanaf elf meter verantwoordelijk voor de gelijkmaker van de roodgelen.
De formatie van trainer Henk Wisman is er alles aan gelegen om de derby met Quick Boys winnend af te sluiten. De blauwwitten zijn derhalve gewaarschuwd.
Ter Leede mist linksback Hakan Bahram vanwege een schorsing. De technische staf van Quick Boys kan nog geen beroep doen op Yuri Guijt, Philippe den Hartog en Pascal van der Plas.

Rondje langs de velden
Op de vijftiende speeldag van de Hoofdklasse B krijgt FC Rijnvogels bezoek van Spijkenisse. Op sportpark Duinwetering Noordwijk en Deltasport tegenover elkaar, terwijl ASWH tegen Haaglandia speelt. Heinenoord gaat de strijd aan met Hoek. Verder kruisen Zwaluwen en Jodan Boys de degens. Tot slot staat Sportlust’46 – XerxesDZB op het programma.  

Geef een antwoord