Wedstrijd van de Week: Quick Boys Vrouwen 2 – Lugdunum Vrouwen 2

Deze week is het de beurt aan Quick Boys Vrouwen 2 voor de Wedstrijd van de Week. In eigen huis traden zij aan tegen Lugdunum Vrouwen 2. Het werd een moeilijk duel voor de blauwwitte vrouwen, al maakte het verjaardagsfeest van Quick Boys na afloop nog wel wat goed.

De trainer van Quick Boys Vrouwen 2 is Herman Veenendaal, die alweer bezig is aan zijn vierde seizoen als trainer van dit team. Gedurende deze periode is er een hoop gebeurd wat betreft de teamsamenstelling. Dit seizoen speelt Vrouwen 2 in een competitie met 11 teams, waarbij momenteel de tiende positie wordt ingenomen. De eerste seizoenshelft kwamen de dames moeilijk op gang: er kan gerust gesteld worden dat het blessureleed snel toesloeg. Het was daarom voor trainer Herman ook vaak puzzelen in de opstelling, omdat er bij de meeste wedstrijden maar net aan elf fitte speelsters konden aantreden. Tijdens de winterstop kon iedereen even opladen en zich weer klaarmaken voor de tweede seizoenshelft. Ondertussen zijn we weer in het ritme gekomen en was het afgelopen zaterdag tijd voor een thuiswedstrijd tegen Lugdunum Vrouwen 2.

Na de winst van vorige week tegen Katwijk (5-4) waren de dames klaar voor de wedstrijd. Na wat tips van trainer Herman, waarbij plezier in het voetbal uiteraard voorop staat, en een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. We merkten aan het begin al dat het wat ontbrak aan concentratie, omdat 75% van de passes niet goed aankwamen of terecht kwamen in de voeten van de tegenstander. De dames van Lugdunum waren erg fit, en we merkten al snel dat ze niet van plan waren om zonder punten Nieuw Zuid te verlaten. De eerste kansen waren dan ook al vlot voor Lugdunum, maar wij gaven niet op. Met Pien en Leonie in de voorhoede werden er toch wel wat mogelijkheden gecreëerd. Helaas was het aan Lugdunum om na 15 minuten het eerste doelpunt te maken. Daarna hadden wij nog wel wat kansen, maar met name door de slechte passing was het erg moeilijk om de voorhoede te bereiken en kostte het bergen energie om elke keer de bal weer terug te veroveren. Na 45 minuten speeltijd was het rust, en stonden we met 0-3 achter.

Nadat Herman zijn zegje had gedaan in de rust, en er wat frustraties werden besproken, waren de dames weer opgeladen voor de tweede helft. Met een opstelling die op een aantal plekken was gewijzigd begonnen we aan de tweede helft. Nadat Renate had aangegeven dat ze graag wilde spelen was daar Wendy’s debuut als doelvrouw. Een debuut wat ze niet snel zal vergeten…

Tijdens de 2e helft merkten we dat wel al veel hadden gegeven in de eerste helft, waardoor het tempo iets lager was. De vrouwen van Lugdunum hadden een erg sterke middenveldster bij zich die er voor zorgde dat de stand niet in het voordeel kwam van de vrouwen van Quick Boys. Vanuit het middenveld werd er dan ook sterk opgebouwd door Lugdunum waardoor het al snel 0-5 werd. Gelukkig bleven we positief en probeerden we met elkaar om toch een goal te maken, maar helaas zat dat niet mee en werden een aantal belangrijke kansen net gemist. Renate maakte een vervelende misstap omdat ze net niet bij de mooie steekpass vanuit het middenveld kon komen. Keepster Wendy heeft tijdens het debuut als doelvrouw een aantal mooie reddingen gehad, maar het was het haar vandaag niet gegund. Tijdens een aanval van Lugdunum in de 85e minuut kwam Wendy erg goed uit haar doel, maar in een duel met de tegenstander kwam deze op haar knie terecht, waarna zij zich vervelend blesseerde aan haar meniscus. We hopen natuurlijk dat Wendy snel herstelt van haar blessure. Na deze blessure werd de wedstrijd afgefloten, en eindigde de wedstrijd in een treurige stand van 0-8.

Maar deze domper mocht de pret niet drukken, want er stond een leuk verjaardagfeestje van Quick Boys in de planning. En wat betreft de derde helft… zijn wij echte sterren! Wij hopen natuurlijk om dit seizoen nog wat punten te pakken. Volgende week krijgen wij de koploper op bezoek, dus wij mogen ons deze week weer voorbereiden op een pittige wedstrijd.

Opstelling 1e helft: Renate, Corinda, Sanne, Astrid, Neline, Miriam, Wendy, Elise (c), Jorien, Leonie (’40 Lettine), Pien
Opstelling 2e helft: Wendy, Petra, Sanne, Astrid, Neline, Miriam, Lettine, Elise (c), Jorien, Corinda, Renate

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.