Woord van de voorzitter – 6 juli 2009

In zijn derde bijdrage besteedt Huug van Duijn o.a. aandacht aan de nieuwe velden en vooral aan het komende seizoen.
Na het algeheel landskampioenschap van ons tweede elftal en daarna de dramatische ontknoping van WKE – Rijnsburgse Boys te Emmen is het voetbalseizoen nu dan toch echt ten einde en kunnen we even genieten van de zomer.

Intussen wordt op Nieuw Zuid het nodige kunstgras aangelegd: twee-en-een-half veld en een keepertrainingsveldje. Bovendien krijgt veld zes een geheel nieuwe grasmat. Toen ik de enorme zandhopen zag, dacht ik eerst dat de Stichting Duinbehoud de velden weer om wilde vormen tot duinen, maar later kwamen de contouren van de nieuwe velden gelukkig steeds meer in zicht.

Het komend seizoen zal niet alleen in het teken staan van de strijd om het kampioenschap, maar vooral van de komende Topklasse. Zoals jullie weten was het beslist niet de wens van Quick Boys om over te gaan tot de vorming van de Topklasse, maar – hoewel gesteund door de meerderheid van de Hoofdklassers – de KNVB besliste anders.

Omdat Quick Boys altijd op het hoogste niveau wil blijven meedraaien, is het onze doelstelling om het komend seizoen dus in ieder geval bij de eerste zes, of nog beter bij de eerste vier en liefst nog hoger (!) te eindigen. Om dit te bereiken hebben we iedereen nodig: de spelers, de technische staf, de vrijwilligers en – last but not least – de supporters.

Samen moeten we er voor zorgen dat Nieuw Zuid weer een onneembare vesting wordt, waar het blauwwitte legioen de Quick Boys spelers opzweept om in het veld iedere wedstrijd opnieuw alles te geven voor de club. De ingrediënten voor zo’n massale steun zijn: inzet van de spelers, steun ook als het wat minder gaat en herkenbaarheid van de supportersschare. Het zou geweldig zijn als de supportersgroepen zich net als enkele jaren geleden weer verzamelen in de noordwest-hoek van het stadion. ‘De Trap’ staat er al en daarnaast is nog ruimte genoeg om achter het eerste te STAAN (banken of niet).
Zo gaan we er met zijn allen tegen aan: Waar het groene veld ons wacht, waar supporters staan!

Huug van Duijn
Voorzitter k.v.v. Quick Boys

Geef een antwoord