Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Ons vlaggenschip is de competitie voortvarend van start gegaan!. Daar had vooraf niemand op gerekend, want het inpassen van nieuwe spelers kost doorgaans tijd. Het laat weer eens zien dat een solide spelerscollectief en de visie van een ambitieuze trainersstaf al snel tot resultaat kan leiden. Laten we ons echter niet rijk rekenen. De mannen van Thomas Duivenvoorden zullen nog flink aan de bak moeten.

We kijken uit naar de dag van zaterdag. De moeder aller derby’s staat op het programma. Niet alleen de ogen van de Katwijkse gemeenschap staan gericht op Quick Boys-Katwijk, maar ook landelijk en tot ver over de grenzen wordt ernaar uitgekeken. Prachtig dat we weer publiek uit Katwijk Noord op Nieuw Zuid mogen verwelkomen. We gaan er een mooi voetbalfeestje van maken. Ook de sfeercommissie heeft weer iets in petto voor ons. Er wordt in ieder geval topdrukte op Nieuw Zuid verwacht.

De gedragsregels op Nieuw Zuid zijn daarbij onverkort van toepassing. Zeker bij hoge bezoekersaantallen kan de vlam nog weleens in de pan slaan. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat uitspattingen van opgewonden standjes in de kiem worden gesmoord. Wij als toeschouwers kunnen het verschil maken.

Onze groundsman is drukdoende om de grasmat er zaterdag (net als alle andere zaterdagen) als een biljartlaken bij te laten liggen. Het is in ieder geval groeizaam weer. Ook hier zien we passie en bevlogenheid om kwaliteit te leveren. Zijn drive is ook om de spelers elk excuus te ontnemen om een mindere prestatie op de grasmat af te schuiven.

De buitenruimte en het interieur van de bestuurskamer zijn gepimpt en zal in navolging van eerdere berichten uitgebaat gaan worden. Er is een markt voor bijzondere vergaderlocaties. We kunnen ons gelukkig prijzen dat soort pareltjes in huis te hebben. Het bestuur is van mening dit soort kansen niet te moeten laten liggen.

Het zal u niet ontgaan zijn: de vereniging groeit gestaag. Capaciteitsproblemen liggen op de loer. Dat zien we terug in de wachtlijsten voor het lidmaatschap. Ook de zaterdagwedstrijden leveren het wedstrijdsecretariaat regelmatig hoofdbrekens op. We vinden het heel normaal dat we op zaterdag een potje voetbal spelen, maar het zijn vooral de stille werkers die dat mogelijk maken. In één adem noemen we daarbij ook onze scheidsrechters!

Het was laatst een opvallend bericht dat na tientallen jaren juridische haarkloverij de aansluiting bij Arnhem van de A15 op de A12 dwars door een Natura 2000 gebied door de Raad van State is geaccordeerd. Waarom dan geen zevende veld op Nieuw Zuid? Laten we ons niet teveel regeren door regelgeving of missen we de politieke moed? Out of the box durven denken!

In dat kader mijn complimenten voor platform Kocon en Het Welzijnskwartier voor hun onvermoeibare initiatieven om ingang bij overlast gevende jongeren te krijgen. Een eerste vereiste is om te weten wat hun wereld is, waar ze tegenaan lopen en wat hun bedreigingen zijn. Er werd in het verleden altijd met het vingertje naar de voetbalclubs gewezen, maar daar kom je nu niet meer mee weg. Ook de K.v.v. Quick Boys wil daarin zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen en desgevraagd activiteiten voor jongeren faciliteren. In dat licht is het belang van laagdrempelige en goed geoutilleerde sportvoorzieningen evident. In mijn optiek past daarin geen exorbitante huurverhoging die ons boven het hoofd hangt. De sportclubs zijn geen melkkoe.

Er zijn weer initiatieven voor het houden van een loterij met trekking op 14 december aanstaande. Mooie prijzen en de prijs per lot is ook aantrekkelijk. Dus trek je portemonnee, alles voor het goede doel! Houdt daarover de berichtgeving op de socials in de gaten.

Graag tot ziens op Nieuw Zuid!

Bart van Kruistum.