Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers, 

Met de stand van nu is een top 5 notering voor ons vlaggenschip dit seizoen het maximaal haalbare. Weliswaar een notering waar je mee voor de dag kunt komen, maar we hadden natuurlijk graag wat langer in de race gebleven. Te vaak waren we niet thuis dit seizoen. Krijgen we die wisselvalligheid eruit dan voorspel ik mooie tijden voor onze vaandeldrager. We zijn in ieder geval nog volop in de race voor de derde periodetitel! 

In de media heeft u kunnen vernemen dat menig voetbalclub het water aan de lippen staat. Corona, het afhaken van vrijwilligers en de explosief gestegen energiekosten zijn daar debet aan. Wij prijzen ons dan ook gelukkig dat dit schrikbeeld ons dankzij de inzet en verenigingszin van talloze vrijwilligers nauwelijks treft. Een penningmeester die streng in de leer is, helpt ons natuurlijk ook.  

Toch zijn extra handjes en brains zeer welkom. Te vaak hoor ik in de wandelgangen verhalen over vroeger. Daar kunnen we helaas weinig mee, we leven nu met de sores en uitdagingen van vandaag. We moeten vooruitkijken, die stip op de horizon nastreven. Ambitie tonen dus… Nieuwe mensen met nieuwe ideeën leveren energie en nieuw elan! Dat betekent ook dat we vastgeroeste patronen en gewoontes eens tegen het licht moeten houden. Een open mind voor elkaar is van belang om de vereniging vitaal te houden. Wat is goed en wat kan beter. Out of the box durven denken. 

Tijdens het zomerreces worden in het clubhuis een tweetal sanitaire ruimten onder handen genomen. Ook de tribune aan de clubhuiszijde wordt gepimpt. De banken worden er vervangen en de daarop gemonteerde kuipstoeltjes verdwijnen. De staantribune ter hoogte van ‘’De Trap’’ wordt met nieuwe betonnen optredes heringericht. De bouw van de fysio-oefenruimte gaat binnenkort van start.  

Afgelopen week speelde Quick Boys een prima pot tegen Jong Volendam. De meegereisde supporters hebben er een geweldig voetbalfeestje van gemaakt. De gehele wedstrijd lieten zij zich nadrukkelijk horen. Niet in de laatste plaats door de overdekte tribune waar ze stonden die als een uitstekend klankbord fungeerde. Het is voor hen al lange tijd een wens iets soortgelijks op Nieuw Zuid te creëren. De plannen daarvoor worden gesmeed. De voorwaarde is wel dat het vrije zicht op het hoofdveld niet of nauwelijks wordt belemmerd. 

Felicitaties zijn er voor de meiden van Dames 1. Ongeslagen kampioen worden en daarmee promotie naar de tweede klasse afdwingen is een prestatie! We hebben nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. Het damesvoetbal bij Quick Boys zal de komende jaren een grote vlucht gaan nemen. En terecht! Het is momenteel de snelst groeiende tak van sport in Katwijk. Chapeau voor het team, de trainers en de begeleiding die dit mogelijk maken. Dank ook aan de hoofdsponsor Henk de Wit Beveiliging voor de genereuze bijdrage aan het vrouwenvoetbal van Quick Boys.  

In het oog springen ook de verrichtingen van jong Quick Boys. De selectie van trainer Rick de Boer doet het uitstekend en zijn nog volop in de race om te promoveren naar de derde divisie. Het laat ook zien dat het consistente beleid in de jeugdopleiding vruchten begint af te werpen. 

Tevreden kunnen we terugkijken op een drietal interlands van het Nederlands elftal O17 op Nieuw Zuid. Plaatsing voor het EK in Hongarije deze zomer werd afgedwongen. We hebben als gastheer weer ons visitekaartje afgegeven! De KNVB was zeer content met de ongekend grote toeschouwersaantallen bij de wedstrijden, maar ook over de organisatie niets dan lof. Dank aan alle vrijwilligers die daarvoor hun steentje hebben bijgedragen.  

Halsreikend wordt alweer uitgekeken naar de familiedagen 2023. We hebben het slotstuk van ons eeuwfeest nog scherp op ons netvlies staan, maar dat is voor de evenementencommissie geen belemmering om vol enthousiasme weer een prachtig programma in elkaar te draaien. Dat bedoel ik dus met verenigingszin!  

Voor nu wens ik u namens het bestuur fijne Paasdagen toe en graag tot snel op Nieuw Zuid. 

Bart van Kruistum.