Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Het is voor velen vakantietijd, maar niet voor de selectie van de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden. Komende week start het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De trainer heeft in de eerste kennismaking met de spelersgroep door zijn trainingsaanpak meteen zijn visitekaartje afgegeven. De spelers kunnen weer aan de bak. Er waait een andere wind op Nieuw Zuid.

Het afgelopen seizoen leverde een verdienstelijke 6e plek in de eindrangschikking op. Toch overheerste het gevoel dat er meer in gezeten had. Slordig puntverlies in een aantal op het oog makkelijke wedstrijden zorgde ervoor dat er voortijdig werd afgehaakt in de race om de prijzen. Desondanks veel dank aan Edwin Grünholz die met zijn crew ons door de moeizame coronajaren heeft geloodst. Aan de nieuwe trainersstaf de taak er een passend vervolg aan te geven.

De familiedagen waren wederom een eclatant succes. Het is zelden vertoond dat leden tot ver buiten de hoofdingang geduldig in de rij staan om een ticket voor “Quick Boys Culinair” te bemachtigen. Maar om als organisatie ook het lef te hebben méér dan 200 kaarten boven het gestelde maximum te verkopen, móet je ook improvisatietalent in huis hebben. Nogmaals heel veel dank voor de voortreffelijke organisatie en de tomeloze inzet van alle betrokken vrijwilligers.

Het zal u niet ontgaan zijn dat er flink verbouwd wordt op Nieuw Zuid. Er wordt hard gewerkt om voor de eerste thuiswedstrijd van 26 augustus aanstaande alles weer spik en span in orde te hebben. De vervanging van ‘’De Trap’’ leverde in aanvang wat commotie op, maar een beetje reuring hoort er nu eenmaal bij op Nieuw Zuid. Iedereen is het erover eens dat deze vervangingsinvestering een geweldige upgrade van ons stadion is geworden. Ook de houten banken achter het doel worden vervangen. En verderop in het clubhuis worden de toiletgroepen vernieuwd.

Onderhoud dat uit het oogpunt van veiligheid en comfort niet langer uitstel duldde. Ook is en passant het hoofdveld opnieuw ingezaaid en krijgt veld 2 een nieuwe kunstgrasmat.

Clubsponsor De Lange Van der Plas legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe fysio- en fitnessruimte direct bij de entree van het tribunegebouw. Onze clubfysio FMT gaat hier domicilie houden. De wens van het bestuur om tot een verdere professionalisering in de begeleiding van de selectie-elftallen te komen wordt daarmee vervuld. Uiteraard zijn in de fitnessruimte ook alle recreatievoetballers voor hun fysieke welzijn welkom.

Het zijn in ieder geval investeringen die door een zuinig financieel beleid in de afgelopen jaren tot stand konden komen. Zuinigheid is misschien voor velen een onbekend woord geworden, maar niet voor onze penningmeester.

In het bestuur heten we Onno de Graaf als nieuwe secretaris hartelijk welkom! Het is geen vanzelfsprekendheid dat in een wereld van roeptoeters en azijnzeikers er nog mensen bereid zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Zeker in een tijd waarin veel overheids-instanties het delegeren van verantwoordelijkheden tot voornaamste doel hebben verheven. Direct bij zijn entree heeft Onno beloofd het woord communicatie met hoofdletters te gaan schrijven. Niet geheel toevallig, want bij deze woorden is enige zelfreflectie van het bestuur en bij de verschillende koninkrijkjes in onze vereniging niet misplaatst. We typen onszelf regelmatig de vingers blauw, terwijl elkaar in de ogen kijken soms beter is om je plannen en ideeën te delen.

 

Het technisch management van de club is een tijdrovende en intensieve bezigheid. Met argusogen wordt daarbij vooral het spelersbeleid gevolgd. Als TM ben je ook vaak het mikpunt als het sportief tegenzit. Maar het technisch management is veel breder dan dat. Het omvat het complete voetbaltechnisch beleid in de vereniging en dat begint bij de jongste jeugd. Het bestuur is niet doof voor de signalen uit de vereniging om het technisch management het etiket van status aparte op plakken. Weg te halen bij het bestuur. Daar is al eens eerder kortstondig ervaring mee opgedaan. We gaan daarom de komende tijd brainstormen hoe we dat het beste vorm kunnen geven. Input is daarbij zeer welkom.

Ook wordt er al jaren gesproken over een actualisatie van het voetbalbeleidsplan. Wat zijn de trends in het hedendaagse clubvoetbal? Wat betekent dat voor onze accommodaties? Voldoet onze jeugdopleiding nog steeds aan de nieuwste inzichten en trainingsmethodiek? Welke kansen biedt de stormachtige ontwikkeling van het damesvoetbal bij Quick Boys? Waar willen we staan op de middellange termijn? Zomaar een paar vragen die we onszelf kunnen stellen. Die actualisatie moet er dan ook komen. Het is de leidraad voor het TM.

De voetbalvisie van Thomas Duivenvoorden is in het sponsorhome met grote instemming ontvangen. Binnenkort wordt er een presentatie aan onze supporters in het clubhuis gegeven. Een visie die veel gogme, voetballend vermogen en een topconditie van de spelersgroep vergt. Het kan niet anders of een sobere levensstijl, zoals we die van de meeste Quick Boyzers kennen, moet daaraan ten grondslag liggen.

Maar nu even een paar weken helemaal niets, ik wens u mede namens het bestuur een zorgeloos en zonnig zomerreces toe,

Bart van Kruistum