Woord van de voorzitter: Vervanging

Huug van Duijn blikt o.a. vooruit op de Algemene Ledenvergadering van 27 april a.s.
De afgelopen weken stonden in het teken van onrust over de aanstaande vervanging van een deel van de onze selectie. Maar liefst acht spelers zullen vertrekken naar andere clubs. Dat is een groot aantal, maar wellicht ook een gevolg van het te weinig ‘doorselecteren’ in de voorgaande jaren. 

De vrees dat het bekend worden hiervan bij desbetreffende spelers zou leiden tot een verminderde inzet van hun kant werd tijdens de wedstrijd tegen Ter Leede in ieder geval niet bewaarheid. Er werd gevochten als leeuwen, maar hoewel Quick Boys zelfs met negen man beter was dan de tegenstander met elf, waren er weer die bijzondere krachten in de sport die helaas tot een nederlaag hebben geleid. Overigens heb ik ook voorafgaand aan de wedstrijd  niet aan de inzet van onze jongens getwijfeld. Het zijn immers stuk voor stuk sportmensen die altijd willen winnen.

Dat lijkt misschien in tegenspraak tot de blamerende nederlaag in de bekerwedstrijd tegen SV ’s-Gravenzande. Hoewel de uitslag nog enigszins acceptabel lijkt (5-4), was er sprake van een onderschatting van de felle en op een stunt beluste tegenstander en stonden we binnen een kwartier met 3-0 achter. Door inzet kwamen we nog drie maal goed terug, maar individuele fouten konden de nederlaag niet voorkomen. Hoewel het humeur van mij en de andere aanwezige Quick Boys-supporters ernstig naar beneden werd bijgesteld, ben ik er zeker van dat dat eveneens en wellicht nog in sterkere mate gold voor de spelers en staf. Ik verwacht dan ook dat zij de resterende wedstrijden met de juiste instelling alles zullen geven om te komen tot het door iedereen gewenste resultaat: promotie naar de Topklasse.

Op bestuursniveau zal op de Algemene Ledenvergadering van 27 april a.s. ook sprake zijn van vervanging. Zo zal ik mezelf niet meer herkiesbaar stellen. Na drie zeer intensieve jaren, waarin bijzonder veel tot stand is gebracht binnen onze club, is het voor mij tijd het stokje door te geven aan een opvolger. Het bestuur heeft gisteren unaniem besloten om Henk-Jan van Maanen (huidig bestuurslid commerciële zaken) voor deze functie kandidaat te stellen. Met deze keuze is het bestuur van mening dat het ingezette beleid het best gewaarborgd zal zijn en blijven. Tot het zover is zal ook ik met onverminderde inzet actief blijven als uw voorzitter.

Bedenk ten slotte dat wie ook vertrekt en wie ook komt: Quick Boys blijft Quick Boys, de mooiste club van Katwijk.

Huug van Duijn

Geef een antwoord