Woudenberg en Zwarthoed willen successen boeken met Quick Boys

Het Spakenburgse tweetal ziet uit naar de samenwerking met Ted Verdonkschot
Vandaag (woensdag) maakte het Technisch Management de komst van Maarten Woudenberg (28) en Harry Zwarthoed (26) bekend. Beide spelers zijn momenteel namens Spakenburg actief in de Topklasse van de zaterdagamateurs. Woudenberg en Zwarthoed zijn de eerste aanwinsten van Ted Verdonkschot, de nieuwe hoofdtrainer van Quick Boys. In een eerste reactie lichten de twee in Volendam woonachtige spelers hun aanstaande overstap naar de andere blauwwitten toe.

Harry Zwarthoed (foto rechts): "Mij wacht een geweldige uitdaging bij Quick Boys."

De transfer van het tweetal naar Quick Boys komt voor velen wellicht als een verrassing, maar beide spelers hebben een weloverwogen beslissing genomen. "Deze week hebben we de trainer (Johan de Kock, red.) en de technische commissie van Spakenburg op de hoogte gebracht van ons besluit", begint Woudenberg. "De club wilde ons heel graag behouden. Spakenburg zag in ons belangrijke spelers voor de toekomst en bood ons daarom ook als eersten een nieuw contract aan. Ted Verdonkschot liet echter ook doorschemeren dat hij graag met ons zou willen samenwerken bij Quick Boys. We hebben vervolgens een goed gesprek gehad met Verdonkschot en het Technisch Management van de club. Wij zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Spakenburg is immers een geweldige club, maar uiteindelijk heeft de uitdaging in Katwijk de doorslag gegeven. Quick Boys is ook een supermooie club en bovendien een van de grootste van Nederland", aldus de rijinstructeur en assistent-trainer van FC Volendam D1.

Zijn teamgenoot Zwarthoed valt hem bij: "Wellicht was de keuze moeilijker geweest als Quick Boys al in de Topklasse had gespeeld. Dan kies je namelijk voor een directe concurrent. Nu wacht daar een geweldige uitdaging. Quick Boys is een hele grote club met een roemruchte geschiedenis. Het lijkt mij een uitstekend moment om in te stappen. De kans om op korte termijn successen te boeken is volop aanwezig. Ik wil dat graag meemaken," aldus Zwarthoed.

Beide spelers geven toe dat de aanstelling van Verdonkschot ook van invloed is geweest op hun keuze. "Hoewel ik Verdonkschot niet persoonlijk ken, weet ik dat hij een goede trainer is. Hij is bij andere clubs zeer succesvol geweest. Met Verdonkschot heb ik een heel goed onderhoud gehad waarin hij zijn vertrouwen in mij uitsprak," weet Zwarthoed.

Ook Woudenberg kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe trainer van Quick Boys. "Van andere spelers heb ik goede verhalen over Verdonkschot vernomen. Hij heeft zijn plannen met de club nader gemotiveerd en ziet in mij een dienende speler die elke trainer graag in zijn elftal wil hebben."

Woudenberg en Zwarthoed zijn carpoolmaatjes. Zwarthoed: "Sinds wij met elkaar bij Spakenburg spelen, zijn we bevriend. Van Volendam naar Bunschoten is een eind rijden en dan is het prettiger om samen de reis te aanvaarden. In de auto analyseren we samen het laatste duel en blikken we vooruit op de volgende wedstrijd."

Woudenberg verwacht weinig aanpassingsproblemen te zullen hebben op Nieuw Zuid. "Ik weet zeker dat het blauw-witte shirt mij geweldig zal staan, haha! Spakenburgers en Katwijkers zijn uit hetzelfde hout gesneden, vind ik. Het is niet voor niets dat beide supportersgroepen goed met elkaar kunnen opschieten. Mij wordt de overstap naar Quick Boys dan ook van harte gegund. Door enkele Spakenburgse fans ben ik vandaag al gefeliciteerd. Zij weten dat ik er nu niet met de pet naar ga gooien. Ik ga er alles aan doen om mijn periode bij Spakenburg in stijl af te sluiten."

Zowel Woudenberg als Zwarthoed kent Jeroen Ketting uit de tijd bij FC Volendam. Zwarthoed: "Toen ik nog jeugdspeler op De Dijk was, scoorde Jeroen zijn doelpunten in het eerste elftal. Verder heeft Ricardo Appelman, met wie ik heb samengespeeld bij Zwaluwen ’30, mooie verhalen over de club verteld. Quick Boys is een grote vereniging met een geweldige achterban. Het voetbal leeft daar enorm, net als hier in Spakenburg. Als speler hoef je je daardoor nooit op te peppen voor een wedstrijd."

Ook Woudenberg heeft zich goed laten informeren over zijn nieuwe club. "Oud-speler Niels van Duijn was mijn teamgenoot bij FC Volendam. Ook vandaag heb ik nog even contact met hem gehad nadat het nieuws wereldkundig werd. Daarnaast schijnt Dirk Kuijt heel nauw betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van de club."

Zwarthoed zal Spakenburg met pijn in het hart gaan verlaten. "Ik hoop dat de supporters ons besluit zullen respecteren. Bij Spakenburg heb ik vier geweldige seizoenen gekend met als hoogtepunt het kampioenschap van vorig seizoen. Helaas presteren we in deze competitie minder goed. Het voetbal is niet eens zo slecht, alleen de prestaties blijven vooralsnog uit. Toch blijf ik vertrouwen houden in een goede eindklassering. Hoe dan ook zal ik Spakenburg met een opgeheven hoofd verlaten en de uitdaging bij Quick Boys met Maarten aangaan," besluit de tweebenige middenvelder die in het dagelijks leven als betonvlechter werkzaam is in het familiebedrijf van zijn vader. "Met Spakenburg zullen we geen kampioen meer worden, maar een flinke sprong op de ranglijst sluit ik niet uit. En na afloop van elke wedstrijd zullen we nieuwsgierig informeren naar de uitslag van het duel van Quick Boys," besluit Woudenberg.

Maarten Woudenberg (foto onder): "Ted Verdonkschot wil mij graag in zijn elftal hebben."

Geef een antwoord