Yordi Teijsse: "Sommigen reageerden alsof ik gek was!"

Yordi Teijsse heeft op dit moment maar liefst 28 keer het doel weten te vinden in de Hoofdklasse B. Lang wist een speler van Quick Boys niet zoveel doelpunten te maken in een seizoen. In de wedstrijd tegen Deltasport krijgt Yordi een laatste kans om dit aantal nogmaals op te schroeven. Een interview met de topscorer van de Hoofdklasse B.

Revanche
Het was in de wedstrijd tegen uitgerekend concurrent Katwijk, op 1 november 2014, dat Teijsse zwaar geblesseerd raakte. Vooral daarom is het knap hoe hij is teruggekomen: “Voorheen heb ik wat pech gehad met blessures. Echter, als ik fit ben scoor ik altijd. Aan het begin van het seizoen heb ik tegen vrienden en teamgenoten gezegd dat ik voor 26 competitiegoals ga. Ik wilde nu eenmaal 1-op-1 lopen. Sommigen reageerden alsof ik gek was! We zijn nu aan het einde van de competitie gekomen. Je ziet waar ik nu sta. Dat vind ik wel erg leuk.”

Deltasport
Zaterdag staat de kampioenswedstrijd tegen Deltasport op het programma. Alleen daar zal bepaald worden of dit ook echt een topseizoen wordt. “Eigenlijk denk ik dat je pas kan spreken van een topseizoen als wij daar zaterdag winnen. Naar een wedstrijd als deze leef ik eerlijk gezegd toe als elke andere wedstrijd. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik de afgelopen wedstrijd tegen XerxesDZB last had van (gezonde) spanning. Daarom zal ik er ook niet raar van opkijken als ik hier weer last van krijg in de aankomende wedstrijd tegen Deltasport.”

Afgelopen weekend
Dat het mis kan gaan in een kampioenswedstrijd heeft de voetballiefhebber van de Eredivisie afgelopen weekend wel gezien. Ajax verspeelde verrassend het kampioenschap en PSV werd kampioen. Tegen de wil in van Ajax-fan Teijsse: “Zelf had ik er voorafgaand al een slecht gevoel bij. Daarom heb ik de wedstrijd ook niet gekeken. Ik had er geen in om mijn club af te zien gaan bij de Superboeren. Dit bleek een verstandige keuze. Het maakt mij verder niet extra scherp voor zaterdag. Ook zonder die wedstrijd ben ik mezelf ervan bewust dat de wedstrijd tegen Deltasport nog niet binnen is. Zoals Ajax presteerde kan namelijk elke wedstrijd, en zo ook in een kampioenswedstrijd.”

Beleving
Het laatste kampioenschap van Quick Boys is inmiddels twaalf jaar geleden. De supporters kijken daarom met grote verwachting uit naar zaterdag. De ontlading zal groots zijn als het zaterdag lukt: “Ik verwacht dat het een groot gekkenhuis gaat worden! Daarbij denk ik dat de supporters ons door de wedstrijd heen slepen met het daarbij behorende resultaat. In de wedstrijd tegen XerxesDZB was de sfeer fantastisch. Met een ambiance als toen op het veld lopen, zorgde voor vele kippenvelmomenten.”

Terugblik
Met de 28 goals, de overwinning in de laatste minuten bij Haaglandia en de galavoorstelling tegen Rijnvogels zou je verwachten dat Yordi wel een hoogtepunt zou kunnen aanstrepen. Yordi blijft echter nuchter. “Ik kijk nog niet terug op dit seizoen. Terugkijken doe ik altijd pas op het moment dat er niets meer te halen valt. We kennen beiden de belangen van de aankomende wedstrijd tegen Deltasport. Pas als we die binnen hebben, dan kijk ik terug op dit seizoen. Mochten we de wedstrijd tegen Deltasport winnen, dan zal dat ongetwijfeld mijn hoogtepunt van het seizoen zijn!”

Volgend seizoen
Wanneer het allemaal goed gaat zaterdag, zullen er komend seizoen een aantal klassiekers terugkeren in het amateurvoetbal. Quick Boys zal bijvoorbeeld weer tegen IJsselmeervogels spelen, en mogelijk ook tegen Rijnsburgse Boys, dat met GVVV mag bepalen wie er naar de Tweede Divisie gaat. “Op dit moment ben ik er niet heel veel mee bezig. Vanaf het begin van het seizoen is iedereen zich enorm bewust van het feit dat het eerst dit jaar zal moeten gebeuren. Toen we acht punten achter stonden op de koploper, is er veel besproken en gebeurd. Ik denk dat er vanaf toen een bepaalde focus en strijdlust in de groep is gekomen. Om even terug te komen op je vraag: ik ben alleen bezig met kampioen worden. Wel verwacht ik veel toeschouwers en een toffe sfeer bij de krakers die we dan mogelijk zullen krijgen. In ieder geval heb ik enorm veel zin in zaterdag. Ik ga er gewoon van genieten. We gaan er met z’n allen wat moois van maken!”

 

Geef een antwoord