Zonder respect geen voetbal

In deze tijd waarin de maatschappij verhardt en normen en waarden snel lijken te veranderen of soms zelfs te verdwijnen, willen wij als k.v.v. Quick Boys een veilig baken zijn voor de lokale gemeenschap. Op onze sportclub moet iedereen zich veilig en welkom voelen. Dit kan alleen als er respect is voor iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Respect is de basis voor een omgeving waar sportiviteit en saamhorigheid centraal staan.

Spandoek ter bewustwording!

Om iedereen weer bewust te maken van het belang van respect en fatsoen op en rond het voetbalveld, heeft Quick Boys in samenwerking met de Normen en Waarden Commissies van de vijf voetbalclubs binnen de gemeente Katwijk en de Gemeente Katwijk een nieuw spandoek laten maken.

De slogan “Zonder Respect geen Voetbal” staat centraal op dit spandoek, en daarnaast worden enkele eenvoudige maar essentiële spelregels vermeld, zoals: “gedraag je op het veld en langs de lijn” en “geen ruimte voor discriminatie en racisme.”

Is dit echt nog nodig?

Helaas wel. Te vaak worden deze eenvoudige spelregels, die essentieel zijn voor een veilige en plezierige sportervaring, overtreden, met alle gevolgen van dien. Het gaat niet alleen om de directe gevolgen die zichtbaar zijn, maar ook om de nasleep. Voor elk incident moeten clubs rapporten schrijven en zich verantwoorden bij de KNVB. Dit leidt vaak tot extra interne gesprekken met de betrokkenen.

U kunt zich voorstellen dat een bestuur van een club deze extra belasting, naast het toch al drukke bestaan van een bestuurslid, liever zou vermijden. Daarom doen we een beroep op uw medewerking en gezond verstand.

Respect!

Als wij allemaal wat meer respect tonen naar onze tegenstanders, scheidsrechters, het publiek en elkaar, creëren we een mooie en veilige plek waar iedereen zich thuis voelt en waar mooie successen behaald kunnen worden.

Dus wanneer u langs het spandoek loopt, denk dan aan het woord “respect” en handel daar ook naar. Schroom niet om met enige sociale controle elkaar te wijzen op ongepast gedrag.

Laten we er met z’n allen een mooi en sportief seizoen van maken!