Benauwde zege Quick Boys bij DVS’33

DVS’33 – Quick Boys 0 – 1
In een wedstrijd waarin beide tegenstanders zich geen verlies konden permitteren trok Quick Boys aan het langste eind. Hoewel DVS’33 het beste van het spel leek te hebben kwamen de blauwwitten in de loop van de eerste helft tegen de verhouding in op voorsprong. Ondanks meerdere hachelijke momenten wist doelman Patrick de Groot, soms met onwaarschijnlijke reddingen, zijn doel schoon te houden waardoor de blauwwitten de eerste wedstrijd in de nacompetitie in winst wisten om te zetten.

Quick Boys kende weer de oude bekenden in de opstelling, die moesten wel toezien dat DVS’33 fel startte en direct de blauwwitten onder druk zetten. De wedstrijd was amper begonnen of DVS’33 mocht vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen na een overtreding van Maarten Woudenberg op de snelle Ali Akla. De vrije schop bleef zonder gevolgen voor Quick Boys.

Terwijl DVS’33 de blauwwitte defensie onder druk bleef zetten waren de spitsen van Quick Boys niet in staat de defensie van de tegenstander onder druk te zetten, laat staan een doelkans te forceren. Toch kwam Quick Boys na amper 20 minuten spelen onverwacht op voorsprong uit een vrije schop van Mike Ruijter. Op aangeven van zijn assistent had arbiter Serik besloten dat Quick Boys een vrije schop mocht nemen. Het harde over de grond geschoten schot van Ruijter werd van richting veranderd waardoor doelman Huiskamp kansloop was op het schot.

De voorsprong inspireerde de blauwwitten meer druk te zetten op het doel van de tegenstander, ook kreeg de defensie het tijdelijk wat gemakkelijker tegen de snelle spitsen van DVS’33. Toch zou DVS’33 in de loop van de eerste helft weer het initiatief naar zich toetrekken. Hoewel men meerdere malen gevaarlijk leek te worden misten de geelzwarten de afmaker die tenminste de gelijkmaker zou scoren. Voorlopig kwam men niet verder dan het afdwingen van meerdere hoekschoppen die allen zonder consequenties bleven voor Quick Boys dat zelf ook niet meer scoorde waardoor met een 0 – 1 tussenstand de rust werd ingegaan.

Quick Boys startte de tweede helft zonder de geblesseerd geraakte Milan Hoek, Anton den Haan was zijn vervanger. De blauwwitten leken een goede start van de tweede helft te kennen toen Harry Zwarthoed Jeroen Ketting uit een vrije schop in stelling bracht. Ketting zag inzet door een knappe reactie van doelman Huiskamp gekeerd worden, de afvallende bal kwam nog in de voeten van Bart Freke, die zijn doelpoging alsnog gekeerd zag worden. In dezelfde tijdfase mocht DVS’33 aan de andere kant eveneens een vrije schop nemen die maar net naast het doel verdween. Een paar minuten later ontsnapte Quick Boys weer aan de gelijkmaker toen Ali Akla op doel afrondde maar de bal op de deklat plaatste. DVS’33 bleef op zoek naar de gelijkmaker maar bleef ongelukkig bij de afronding van de doelkansen. Amper bijgekomen van de bal op de deklat van Ali Akla moest doelman Patrick de Groot alles uit de kast halen om een vrije schop van Okan Soykan te keren.

Quick Boys zat duidelijk in de verdrukking, het spel speelde zich in deze fase van de wedstrijd af op de speelhelft van de blauwwitten die geen mogelijkheid zagen het spel naar de speelhelft van de tegenstander te verplaatsen.

Toch zou Quick Boys langzaam maar zeker aan de druk van de tegenstander onttrekken om plaagstootjes aan de tegenstander uitdelen. Zowel Harry Zwarthoed, Jeroen Ketting  als invaller Anton den Haan leken de marge van Quick Boys te kunnen vergroten maar zagen hun doelpogingen teniet gaan.

Met het einde van de wedstrijd in zicht plaatste DVS’33 het slotoffensief. Op aangeven van captain Richard Terpstra kreeg Maurice de Ruiter een vrije doelgang op doelman De Groot die weigerde te  capituleren en met een knappe redding zijn doel schoon hield. De Groot groeide in zijn rol als sluitpost van de blauwwitten tot grote hoogte en wist tegen het einde van de reguliere speeltijd tot twee keer toe zijn tegenstanders tot wanhoop te drijven door met onwaarschijnlijke reddingen zijn doel schoon te houden.

In de ruim bemeten extra tijd kreeg Quick Boys nog de kans de voorsprong te verdubbelen. Terwijl  de uitgespeelde defensie van DVS’33 het nakijken had mikte Harry Zwarthoed de bal naast het doel zodat de uitslag op 0 – 1 werd bepaald. Quick Boys had met een zwaarbevochten zege de eerste horde in de nacompetitie succesvol afgesloten en kan zich voorbereiden op de wedstrijd tegen de zaterdagamateurs van Ajax.