Benauwde zege Quick Boys bij Ter Leede

Ter Leede – Quick Boys 2 – 3
In een wedstrijd met twee gezichten heeft Quick Boys bij Ter Leede de eerste winst van het seizoen behaald. Twee gezichten omdat Quick Boys met een 3 – 0 tussenstand de rust inging. Twee snelle  doelpunten kort na de rust van Ter Leede brachten de blauwwitten alsnog aan het wankelen. Ondanks  een spervuur van aanvallen van de thuisploeg kwam Ter Leede niet meer tot scoren zodat Quick Boys de wedstrijd alsnog winnend afsloot.

Ter Leede kende een goede seizoensstart. Uit wisten de Roodgelen de winst te behalen bij nieuwkomer R.V.V.H. De seizoensstart van Quick Boys  was minder geslaagd, in de thuiswedstrijd tegen A.R.C. gingen de punten verloren. Een teleurstellend resultaat voor de ploeg dat de lat zo hoog heeft liggen in het nieuwe seizoen waarin promotie naar de Topklasse hoe dan ook moet worden afgedwongen. Om die reden was winst bij Ter Leede een must, bij een ander resultaat zou het zicht op de concurrentie al wel heel snel in het seizoen verdwenen zijn.

Bij Quick Boys was Marciano Kastaredjo weer hersteld van zijn blessure, zodat hij zijn stek op de linksbackpositie weer kon innemen. Robert-Jan Ravensbergen, zijn stand-in van de afgelopen weken, was verhuisd naar het middenveld.

Quick Boys trok al snel ten aanval. Al in de eerste minuut werd de eerste hoekschop afgedwongen die zonder resultaat bleef. Direct hierop trok Ter Leede ten aanval.  Over de rechterflank maakte Abdulai Alhassan het Marciano Kastaredjo moeilijk. Hoewel  Alhassan een overtreding leek te begaan op Kastaredjo mocht hij doorgaan van arbiter Van der Perk en de bal breed leggen op een medespeler die niet bij machte bleek doelman Martijn de Zwart te passeren. Quick Boys ontsnapte aan een wel heel erg vroege achterstand in de wedstrijd.

De ploegen bleven elkaar aftasten maar kwamen nog niet tot doelgerichte acties. Na ruim tien minuten spelen leek Maarten Bak voor Quick Boys in scoringspositie te komen, maar waar Bak teveel gokte op een overtreding van zijn tegenstander om een strafschop uit te lokken bleef die overtreding uit en ging de kans van Bak verloren.  Direct hierna lag Ter Leede weer onder druk toen Chima Onyeike een mogelijkheid kreeg om te scoren maar doelman Thomas Waasdorp op zijn weg tegenkwam om de score van de gasten te verhinderen.

Bijna halverwege de eerste helft was Ter Leede voor het eerste sinds de beginfase van de wedstrijd weer gevaarlijk in het doelgebied toen Frank de Groot werd aangespeeld door een van zijn medespelers. Vrijstaand voor de doelman De Zwart kon De Groot de bal inkoppen, hij moest toezien hoe door een ultieme redding van De Zwart Ter Leede niet op voorsprong kwam.

Direct hierna werd Ter Leede op achterstand gezet door Maarten Bak die een aanval vanaf de rechterflank  het doel inwerkte.  Die achterstand kwam hard aan bij Ter Leede dat moest toezien dat  Quick Boys het initiatief naar zich toe had getrokken. Die druk zorgde ervoor dat met nog een kwartier te spelen de achterstand van Ter Leede nog groter werd. Niels van Duijn kon oprukken en de bal plaatsen op Hendrik van Beelen die de achterlijn wist te halen om vandaar de meegekomen Chima Onyeike in stelling te brengen.  Koppend liet Onyeike goalie Waasdorp kansloot om 0 – 2 op het scorebord te laten aantekenen.

Quick Boys bleef druk zetten op het doel van de tegenstander die de handen vol had om de schade niet verder te laten oplopen.  Een paar minuten nadat de gasten op 0 – 2 waren gekomen werd er net buiten het strafschopgebied een overtreding begaan op Maarten Bak. De vrije schop die hieruit volgde werd door Marciano Kastaredjo net over het doel geplaatst.

Van Ter Leede was in deze fase van de wedstrijd nog maar weinig gevaar te duchten, als men al opstoomde richting het doel van de tegenstander wist de Quick Boys-defensie door slim toepassen van de buitenspelval enig gevaar uit die aanvallen te neutraliseren.   Terwijl van het roodgele offensief weinig uitrichtte had Ter Leede de handen vol aan de steeds maar opkomende Sven Onclin die de roodgele defensie met zijn rushes regelmatig handen vol  werk bezorgde en ook dicht bij een doelpunt was.  De druk van Quick Boys bleef groot maar het zou nog tot ruim in de blessuretijd van de eerste helft duren voordat de blauwwitten weer tot scoren kwamen.  Uit een vrije schop na een overtreding van Ryan Holman op Erik Homan werd de bal in de doelmond geplaatst. In eerste instantie wist de Ter Leede-defensie de bal nog weg te werken, maar de bal werd in de voeten gespeeld van Jaap van der Plas die Robert-Jan Ravensbergen wist te bereiken die de bal het net injoeg. Ruim in de blessure tijd van de eerste helft had Quick Boys een 0 – 3 voorsprong bereikt, wat zou er nog mis kunnen gaan?

Beide ploegen kwamen na de rust in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Ter Leede liet al snel blijken zich niet bij een dreigende nederlaag  te hebben neergelegd. Binnen drie minuten wisten de roodgelen het net te vinden. Vanaf de rechterflank werd Jamal Ahaddouch bereikt die de bal met het hoofd het doel inwerkte.  Kort na dit doelpunt verliet aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen het veld, hij werd vervangen door Derek van der Plas.  De druk van de thuisploeg op de defensie van de gasten bleef groot. Amper tien minuten na de rust wist Ter Leede de achterstand verder te verkleinen.  Na een overtreding  ver buiten het strafschopgebied mocht Ryan Holman aanleggen voor een vrije schop. Holman wist de bal onhoudbaar voor Martijn de Zwart in het doel te plaatsen. In amper tien minuten tijd was de riante voorsprong van Quick Boys verschrompeld  tot slechts één doelpunt. Wat zouden de roodgelen nog meer in petto hebben om de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten?

Toch leek Quick Boys weer terug te komen in de wedstrijd. Na een kwartier spelen werd er net binnen of was het toch buiten het strafschopgebied een overtreding begaan op Maarten Bak. Arbiter Van der Perk oordeelde in ieder geval dat de overtreding buiten het strafschopgebied had plaatsgevonden. Geen strafschop dus. De  door Marciano genomen vrije schop was door doelman Waasdorp gemakkelijk te redden.  Kort hierna leek Chima Onyeike in scoringspositie te komen, maar Onyeike liet zich de bal alsnog ontfutselen  waardoor een verhoging van de score voor Quick Boys uitbleef.

Terwijl het voor Quick Boys bij kansjes bleef, bleef de thuisploeg druk zetten en moest de blauwwitte- defensie alle zeilen bijzetten  om de roodgelen niet verder tot scoren te laten komen.  Oude bekende Sergio Ommel leek  na twintig minuten spelen de gelijkmaker te scoren maar moest toezien hoe zijn kans alsnog teniet ging. Quick Boys had het zichtbaar moeilijk met de druk waaronder men was komen te liggen en had onvoldoende antwoord om onder die druk uit te komen.  Het dominante spel  en het sprankelende spel van de eerste helft was volledig verdwenen. Het middenveld was nauwelijks zichtbaar, weer moest de ploeg zich beperken tot de lange bal naar voren waar Chima Onyeike zich op een eiland bevond zonder veel gevaar te kunnen stichten.

Om een kentering te forceren haalde coach Jasper de Muijnck Jaap van der Plas naar de kant, hij werd gewisseld voor Jan Schaap. Die moest het middenveld van zijn ploeg weer gezicht geven, het middenveld dat door de tegenstander constant  werd overlopen.  Toch leek met nog een kwartier te spelen Quick Boys de score verder te kunnen ophogen. Maarten Bak plaatste een knappe actie vanaf de linkerflank en wist de bal in de voeten van de meegekomen Derek van der Plas te plaatsen die de bal voor het intikken leek te hebben. De  kans was niet besteed aan Van der Plas, hij plaatste de bal over het doel.

Tot het einde van de wedstrijd bleef het Ter Leede wat de klok sloeg. Ook de wissel van Erik Homan door Bennie van Fruchten  kon de wedstrijd niet meer laten kantelen. Ter Leede bleef gevaarlijk en leek  meerdere malen tot scoren te kunnen komen maar moest in alle gevallen zien dat de afwerking onvoldoende was om voor de derde keer in de wedstrijd het net te kunnen vinden waardoor Quick Boys zich alsnog winnaar van de wedstrijd mocht noemen.

Hoe moeizaam de winst ook is behaald, de blauwwitten moeten moraal uit de wedstrijd kunnen halen. In de eerste helft wist men immers met dominant spel de tegenstander zodanig onder druk te zetten dat een riante voorsprong bereikt kon worden. Nu is het zaak om een hele wedstrijd constant te blijven spelen zodat men later niet alsnog door verslapping alsnog de tegenstander terug in de wedstrijd te laten komen.  In de komende wedstrijd tegen R.V.V. H. kan Quick Boys laten zien wat men van de winst tegen Ter Leede heeft geleerd.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin, Van Duijn, Huisman, Kastaredjo, Ravensbergen ©, (Derek van der Plas), Van Beelen, Jaap van der Plas (Schaap), Homan (Van Fruchten), Bak, Onyeike