Dure fouten doen Quick Boys de das om

De blauwwitten weten in Volendam de negatieve spiraal niet te doorbreken
De trouwe supporters waren naar Volendam vertrokken in de hoop op betere tijden. De verwachtingen werden na elf minuten op genadeloze wijze de grond ingeboord met twee doelpunten van de thuisploeg. Quick Boys knokte zich terug in de wedstrijd, maar liep halverwege het tweede bedrijf in het spreekwoordelijke mes.

Met Gerard de Geus op de bank als opvolger van Arjen van der Werf, die afgelopen week zijn werkzaamheden als assistent-trainer staakte, begon Quick Boys zeer ongelukkig aan de wedstrijd. Vincent Verbond, spelend op de positie van de zieke Reinhard Breinburg, leed kostbaar balverlies met grote gevolgen. Jan Smit, niet te verwarren met de Volendamse zanger, profiteerde optimaal van de misstap en passeerde doelman Patrick de Groot: 1-0.
Diezelfde De Groot zag enkele minuten later een inzet van Jaap Molenaar rakelings langs het doel gaan. In de elfde minuut werd de voorsprong van RKAV Volendam alsnog verdubbeld. Slecht uitverdedigen resulteerde vervolgens in een voorzet van de linkerkant die door Joey Tol kon worden binnengewerkt: 2-0. De fouten van de blauwwitten werden genadeloos afgestraft door de loerende Volendammers.
De bank van Quick Boys greep in: Verbond werd vervangen door Pascal van der Plas. Na de wissel kwamen de blauwwitten beter in de wedstrijd. Er waren mogelijkheden voor Yuri Guijt, Tommy Bekooij en Jaap van der Plas. De aansluitingstreffer volgde na een half uur spelen: Bekooij werkte een bal binnen, nadat keeper Kees Tol de bal niet kon wegwerken: 2-1. De bezoekers zetten aan en drongen de Volendammers terug op eigen veld. Scheidsrechter T. van Waveren keurde een treffer van Chevello de Rijp af, omdat de spits hands zou hebben gemaakt. Diezelfde arbiter laste vijf minuten voor het rustsignaal een afkoelingsperiode in, nadat een aansteker op het veld was gegooid. Na de onderbreking kreeg Derek van der Plas nog een kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder kon niet meer bij een voorzet van Bekooij komen.

In de tweede helft ging Quick Boys op jacht naar de gelijkmaker. Een vlammend schot van Bekooij ging via de vingertoppen van keeper Tol op de deklat. De volgende kans was ook voor de buitenspeler, maar de Leidenaar kwam tekort om de voorzet van Jaap van der Plas binnen te tikken. Bekooij moet even later de strijd staken. Een fraaie slalom kreeg niet het gewenste vervolg: het schot van Bekooij belandde in het zijnet. Bij deze actie werd de aanvaller van achteren geraakt door Pieter Jonk. Bekooij kon niet meer verder en werd vervangen door Niels van Veen.
Na tweederde wedstrijd viel het doek voor de blauwwitten. Een scherpe counter van de thuisploeg vergrootte de marge. Jan Smit werd weggestuurd, omspeelde De Groot en schoof de bal in het lege doel: 3-1. Nadat Rachid El Yakoubi eerder de paal had geraakt, maakte de invaller een kwartier voor het einde van de wedstrijd de vierde treffer. De laatste fase van de wedstrijd kon evengoed schriftelijk worden afgedaan. Quick Boys liep verslagen rond op het veld en kwam niet meer dichterbij. Na het laatste fluitsignaal vertrokken de spelers met de staarten tussen de benen richting de kleedkamers. Er zal de nodige reparatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden om de selectie klaar te kunnen stomen voor het bekerduel met Neptunus-Schiebroek, aanstaande dinsdag (20:00 uur) op sportpark Nieuw Zuid.