Eindelijk winst voor Quick Boys in thuisduel

Quick Boys- Sparta Nijkerk 3-2
De eerste winst in competitieverband in een thuiswedstrijd van Quick Boys is een feit.  Sparta Nijkerk, vorig jaar gedegradeerd uit de Topklasse,  kwam net iets tekort tegen de blauwwitten die de rust met een 2 – 0 voorsprong ingingen. In de tweede helft kwam Sparta Nijkerk tot twee keer toe terug in de wedstrijd maar kwam tekort om tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen.

Beide tegenstanders in deze wedstrijd hebben dit seizoen maar een streven,  promotie naar de Topklasse. Beide clubs kenden een tegenvallende competitiestart en hadden de punten hard nodig om in het spoor van de concurrentie te kunnen blijven.

Sparta Nijkerk liet al snel blijken dat men naar Quick Boys was afgereisd om in deze  wedstrijd punten te behalen.  Deze week nog had Sparta Nijkerk voor de grote KNVB-beker een wedstrijd gespeeld tegen Sparta, al was daar in deze wedstrijd nog maar weinig van te merken.

Direct na het begin van de wedstrijd zette Sparta Nijkerk druk op het doel van Quick Boys, al kwam men niet verder dan het forceren van een aantal hoekschoppen.  Spits Maurice van der Wilt werd vaak gezocht, de blauwwitte defensie wist dat gevaar te neutraliseren.  Quick Boys liet vooralsnog te weinig zien om de defensie van Sparta Nijkerk onder druk te zetten.

Toch nam Quick Boys in de loop van de eerste helft langzaam maar zeker het initiatief over van de tegenstander en kwam tot een aantal kansjes .  Eerst door Jaap van der Plas die vanaf de rechterflank, hij wist  Hendrik van Beelen te bereiken die de voorzet net naast kopte. Diezelfde Van Beelen testte in die wedstrijdfase doelman Fabian Bouwman nog eens door de te trachten te bal langs Bouwman te krullen. Bouwman kon de doelpoging van Van Beelen tot hoekschop verwerken.

Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Dustin Huisman rondde met een kopbal een voorzet van Mike Filippo vanaf de linkerflank af.  Sparta Nijkerk liet zich niet kennen door de achterstand en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Rob Knul leek al snel de gelijkmaker op zijn slof te hebben, hij stiftte de bal over de doellat.  Een paar minuten later liet Rachid Maamri zich gelden bij een actie waarbij hij meerdere tegenstanders passeerde om vervolgens op doel uit te halen waar doelman Peter Messemaker de gelijkmaker voorkwam.

Quick Boys hield zich staande bij de stormloop van Sparta Nijkerk. Gino Louwers leek nog dicht bij een doelpunt toen hij uit een hoekschop de bal net naast kopte. Met nog vijf minuten op de klok vergrootte Quick Boys de voorsprong naar 2 – 0 door een doelpunt van Derek van der Plas. Hij scoorde uit een aanval die was opgezet door Jaap van der Plas.  Eindelijk wist de laatste zijn directe tegenstander Ivo te Veldhuis te passeren om een pass op maat te kunnen geven.

Tot de rust kwamen beide tegenstanders niet meer tot scoren. Na de rust kwamen beide teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Weer trok Sparta Nijkerk het initiatief naar zich toe, de blauwwitten lieten zich te gemakkelijk in het defensief drukken. De score van de aansluittreffer voorlopig nog uit.

Om alsnog een beter resultaat uit deze wedstrijd  te kunnen halen plaatste coach Philip den Haan een dubbele wissel. Rob Knul en Harry Hamstra werden naar de kant gehaald voor Niels Vlugt en Saddy de Koning. De druk op het doel  van de tegenstander  leverde Sparta Nijkerk  niet meer op dan een aantal hoekschoppen.  Na een kwartier spelen kon voor Sparta Nijkerk de 2 – 1 op het scorebord worden aangetekend.  Aan de rand van het strafschopgebied beging Niels van Duijn, ten koste van een gele kaart, een overtreding op invaller Niels Vlugt. Geoffrey Galata  plaatste die vrije schop loepzuiver in het doel van Peter Messemaker.

Ook Quick Boys zou nog kansen krijgen de score verder te verhogen.  Halverwege de tweede helft kopte Hendrik van Beelen net naast uit een assist van Niels van Duijn. De blauwwitten kwamen in die wedstrijdfase met de schrik vrij toen Sparta Nijkerk uit een vrije schop na een overtreding van Dustin Huisman de gelijkmaker niet wisten te scoren.  Maarten Bak werd naar de kant gehaald voor Patrick Duarte die meer druk zou moeten zetten op de defensie van de tegenstander die maar bleef aandringen op het doel van Quick Boys.  Ook Michael van der Heijden werd naar de kant gehaald. Na deze week zijn debuut te hebben gemaakt ik de bekerwedstrijd tegen Alhpen kreeg Van Veen nu ook speeltijd in competitieverband.

Met nog tien minuten te spelen leek Dustin Huisman zijn team in veilige haven te loodsen door de voorsprong naar 3 – 1 te tillen. Houssin Bezzai had een vrije schop op Patrick Duarte geplaatst die vervolgens de bal het strafschopgebied inpompte waar de defensie van Sparta Nijkerk geen kans zag de bal weg te werken.

Nog weigerde Sparta Nijkerk te capituleren en wist profiterend van een miscommunicatie tussen de blauwwitte defensie en doelman Peter Messemaker de achterstand de verkleinen naar 3 – 2. Spits Maurice van der Wilt kon de bal simpel in het verlaten doel plaatsen.

Tot het slotsignaal kregen beide teams nog kansen verandering in de score aan te brengen.  Eerst wist Niels van Veen een kans onvoldoende op waarde te schatten,  met nog vijf minuten te spelen voorkwam attent optreden van Peter Messemaker een doelpunt van Maurice van der Wilt. Ondanks de druk van Sparta Nijkerk kwam en de gasten niet meer tot scoren waardoor Quick Boys eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in winst wist om te zetten.