FC Rijnvogels is Quick Boys de baas

Quick Boys – FC Rijnvogels 1 – 2
Het wil nog niet echt vlotten met Quick Boys. Na eerder in de week over de knie te zijn gegaan bij eersteklasser SV Nootdorp liep Quick Boys tegen FC Rijnvogels weer tegen een nederlaag aan. De blauwwitten waren de minderen van FC Rijnvogels dat kop nam in de bekercompetitie.

Coach Jos van Eck mocht als verzachtende omstandigheid aanvoeren niet te kunnen beschikken over een aantal geblesseerde selectiespelers, al zou de breedte van de selectie dergelijk verlies moeten kunnen opvangen tegen een eersteklasser.

Al in de eerste minuut gaf FC Rijnvogels haar visitekaartje af.  Marciano Weidum lag door een interceptie op het middenveld aan de basis van een aanval die hij zelf had moeten afronden, Weidum plaatste de bal net naast doel. Een paar minuten later kreeg oude bekende Sander van der Horst uit een vrije schop alle gelegenheid een doelpoging te wagen. Doelman Peter Messemaker was attent en voorkwam een achterstand.

Na tien minuten was het was prijs voor FC Rijnvogels toen Dirk Varkevisser vanaf de linkerflank alle ruimte kreeg om vervolgens om doel uit te halen. De gasten  waren terecht op voorsprong gekomen. Die achterstand veroorzaakte geen kentering bij Quick Boys dat volhardde in een te laag tempo waardoor het spel voor de tegenstander wel heel erg transparant bleef en Quick Boys geen enkele mogelijkheid werd geboden de schade te repareren. Coach Frenk van der Kleij had zijn manschappen achterin hecht georganiseerd. Quick Boys mocht tot halverwege de speelhelft van de tegenstander het spel maken om zich vervolgens stuk te lopen op de verdediging. Enige creativiteit om die verdediging alsnog aan het wankelen te brengen ontbrak waardoor FC Rijnvogels zich eenvoudig kon handhaven. Terwijl Quick Boys bleef tobben moest het attent blijven op de snelle counters van de tegenstander.

Ruim halverwege de eerste helft wist Quick Boys de eerste doelkans te produceren.  Thomas Dijk schoot voorlangs het doel, Derek van der Plas wist geen rendement te halen uit de afvallende bal. In de loop van de eerste helft leek Quick Boys zich enigszins te herstellen, produceerde zelfs een aantal kansjes maar bleef niet bij machte het doel te vinden waardoor FC Rijnvogels de rust met een 0 – 1 voorsprong inging.

De tweede helft begon goed voor Quick Boys dat al na een minuut de gelijkmaker liet aantekenen.  Chelton Linger had een actie opgezet waardoor Marciano Kastoredjo de bal op Thomas Dijk kon plaatsten die de bal vervolgens tergend langzaak het doel in kopte.  Kort daarna plaatste Patrick Duarte vanaf de linkerflank de bal in de doelmond waar een medespeler ontbrak om meer met die voorzet te doen.

Ook FC Rijnvogels liet zich gelden en bleef voluit voor de winst gaan.  Robin Faber moest na tien minuten spelen een  doelpoging van Marciano Weidum van de doellijn wegwerken.

Even brak er fase in de wedstrijd aan waarin de sfeer in het veld er niet beter op werd.  Nadat in de eerste helft Sander van der Horst en Anton den Haan op de bon waren gegaan, gingen na een kwartier spelen Marciano Weidum, Stefan Schaafsma en Derek van der Plas een gele kaart voorgetoverd.

In die fase was Quick Boys zelfs dicht bij een voorsprong. Vanaf de linkerflank wist Thomas Dijk Michael van der Heijden te bereiken die pech had bij de afwerking, de bal ging maar net over het doel.  Op zoek naar de voorsprong zette Quick Boys meer druk op het doel van de tegenstander, die hierdoor wel meer ruimte kreeg voor het plaatsen van snelle counters en daar ook meerdere  malen in slaagde al bleef dat nog zonder gevolgen voor Quick Boys.  De wedstrijd had zich inmiddels ontwikkeld tot een open wedstrijd met twee tegenstanders die volop op zoek waren naar  de overwinning.

Met nog een kwartier te spelen ging Jos van Eck voor de eerste keer wisselen, collega Van der Kleij had dat een kwartier tevoren al gedaan. Verdediger Marciano Kastoredjo werd opgeofferd voor spits Thijs van Kruistum.  Een wissel waar Van der Kleij direct van kon profiteren. Een van zijn spelers liet Michael van der Heijden zijn hielen zien waarna de bal op Carl Krayenoord werd geplaatst die hieruit zijn team weer op voorsprong kon zetten.

Op zoek naar tenminste een punt werden bij Quick Boys ook nog Patrick Duarte en Derek van der Plas naar de kant gehaald voor Yuri Guijt en Jaap van der Plas. De eerste stond in eerste instantie wel op het wedstrijdformulier maar bleek niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.  Met de moed der wanhoop probeerde Quick Boys de schade alsnog te herstellen maar slaagde daar niet meer in waardoor het voorlopig de koppositie in de bekercompetitie moet overlaten aan FC Rijnvogels.