Geen winst voor Quick Boys tegen Sportlust’46

Quick Boys – Sportlust’46 2-2
Weer deelde Quick Boys de punten met haar tegenstander, die halverwege de eerste helft gelukkig op voorsprong kwam.  Pas in de loop van de tweede helft scoorden de blauwwitten de gelijkmaker om daarna weer op achterstand te komen. Vlak voor tijd stelde routinier Maarten Bak een punt veilig voor Quick Boys.

Na het afscheid van verzorger Hans Ultee en de huldiging van jubilaris Derek van der Plas voor 250 keer optreden in de blauwwitte hoofdmacht kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

In eerste instantie had Quick Boys een veldoverwicht maar al snel bleek dat beide teams weinig voor elkaar onderdeden.  Vooral via de flanken drong  Quick Boys aan bij Sportlust’46 maar wist geen kansen te creëren.

Sportlust’46 hanteerde het behoudende spelconcept met veel spelers achter de bal, met snelle uitvallen trachtte men de tegenstander te verrassen en op voorsprong te komen. Daar slaagden de Woerdenaren ruim halverwege de eerste helft in, al kreeg men de hulp van doelman Patrick de Groot die een vrije schop van aanvoerder Jorn Uittenbogaard niet correct beoordeelde waardoor de bal alsnog achter de doellijn verdween.

Quick Boys had tijd nodig om zich te herstellen van deze teleurstelling en kwam voorlopig niet meer tot doelrijpe kansen.  Met nog een paar minuten te spelen voor de rust leek Quick Boys een uitgelezen moment te krijgen om weer op gelijke voet met de tegenstander te komen toen de blauwwitten een strafschop kregen nadat Michael van der Heijden binnen het strafschopgebied naar de grond was gewerkt. Topscorer Jeroen Ketting mikte de strafschop in de hoek die ook doelman Aaron Balk had gekozen, de laatste voorkwam dat de bal de doellijn passeerde. Ook in de komende minuten zou niet meer gescoord worden waardoor Sportlust’46 met een 0-1 voorsprong aan de thee kon.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Michael van der Heijden die al tegen een gele kaart was aangelopen, Erkan Sensoy was zijn stand-in. Sportlust’46 bleef succesvol in haar verdedigende concept.  Quick Boys bleef aandringen maar kwam, mede door een te laag tempo, voorlopig niet verder dan een aantal hoekschoppen waaruit de blauwwitten geen rendement wisten te halen.

Na ruim tien minuten spelen was Tommy Bekooij op aangeven van Jeroen Ketting dicht bij de gelijkmaker, met een prima redding wist doelman Balk schade te voorkomen waardoor de blauwwitten tegen de hatelijke nul bleven aankijken.

In een poging het tij alsnog te keren sloeg Gerard de Geus weer aan het wisselen, halverwege de tweede helft werd verdediger Geoffrey Galata naar de kant gehaald voor aanvaller Chevello de Rijp. Die wissel leek succesvol, een paar minuten later bezweek de verdediging van Sportlust’46 onder de druk waardoor Jaap van der Plas vanaf de rechterflank Tommy Bekooij in stelling kon brengen die zijn team op gelijke voet met Sportlust’46 bracht.

Het door de wissels nog aanvallender ingestelde Quick Boys ging op jacht naar de voorsprong maar moest toezien hoe de tegenstander zich nog niet bij een gelijkspel had neergelegd. Ook Sportlust’46 drong aan  en wist een paar minuten voor tijd de blauwwitte defensie uit te spelen waarna Ronald Trel met een geplaatst schot het vonnis over Quick Boys velde waardoor Quick Boys weer tegen een achterstand aankeek.

De  blauwwitten toonden moraal.  Maarten Bak was inmiddels ingevallen voor Derek van der Plas, Quick Boys was volop op zoek naar tenminste een punt uit deze wedstrijd.  Met nog drie minuten te spelen bezorgde Maarten Bak met een bekeken lob zijn team alsnog  een gelijkspel.

In de extra tijd leek Sportlust’46 nog dicht bij de overwinning, invaller Kevin Blonk kwam in scoringspositie maar werkte de bal over het doel waardoor de wedstrijd in een 2 – 2 gelijkspel eindigde.