Gelijkspel bij Voorschoten’97

Voorschoten’97 – Quick Boys 1 – 1
Na de eerste helft waarin de tegenstanders niet tot scoren kwamen opende Voorschoten’97 na tien minuten, tegen de verhouding in, de score.  Met nog ruim een kwartier te spelen wist Quick Boys de stand weer gelijk te trekken om daarna nog meerdere doelkansen af te dwingen die niet in doelpunten werden omgezet.

Een week na de bekerwinst tegen Voorschoten’97 moesten de blauwwitten in competitieverband weer aantreden tegen deze tegenstander. Ten opzichte van die wedstrijd was het basisteam op vijf plekken gewijzigd.  Hendrik van Beelen was de spitspositie toebedeeld, Kwon Steinrath begon de wedstrijd op de bank.

Voorschoten’97 zette direct de toon door druk te zetten. Al snel moest doelman Peter Messemaker alles uit de kast halen bij een vrije schop van Niels Hogewoning ter hoogte van de middenlijn. Ten koste van een hoekschop verwerkte Messemaker de bal tot hoekschop.

Een paar minuten later leek Quick Boys bij de eerste gevaarlijke aanval orde op zaken te stellen toen Derek van der Plas uit een combinatie alleen voor doelman Matthijs Keemink kwam en de bal voor het intikken leek te hebben. Doelman Keemink wist de inzet te keren, de afvallende bal kwam in de voeten van Michael van der Heijden, ook bij diens doelpoging bleef succes uit.

In die wedstrijdfase trok Quick Boys het initiatief naar zich toe, al ontbrak bij de blauwwitten de scherpte in de afwerking.

Langzaam maar zeker ontwikkelde zich een open wedstrijd waarin beide teams op zoek gingen naar een doelpunt waarbij beide teams geen kans zagen om echte doelkansen te forceren.  Ruim halverwege de eerste helft leek Voorschoten’97 dicht bij de opening van de score toen Remy Constancia vanaf de linkerflank Danny de Jel wist te bereiken die te bal net naast het doel kopte.  Direct daarna leek ook Hendrik van Beelen in kansrijke positie te komen. Een overtreding, ten koste van een gele kaart voor Joey Zandbergen, net buiten het strafschopgebied voorkwam erger voor Voorschoten’97 dat zag dat Houssin Bezzai de vrije schop die hier uit volgde over het doel schoot.

De sfeer in het veld werd er niet beter op. Beide teams hadden teveel overtredingen nodig wat het tempo niet ten goede kwam.  Toch plaatste Voorschoten’97 met de rust in zicht een offensief. Mede omdat de organisatie in die wedstrijdfase bij Quick Boys haperde kon Voorschoten’97 druk op de blauwwitte verdediging zetten. Tot doelpunten kwam Voorschoten’97 niet, waardoor de rust werd ingegaan met een 0 – 0 stand op het scorebord.

Na de rust drong Quick Boys direct aan bij de tegenstander. Op aangeven van Michael van der Heijden werkte Hendrik van Beelen de bal net naast het doel.  Een paar tellen later voorkwam goalie Matthijs Keemink een achterstand voor zijn team bij weer een doelpoging van Hendrik van Beelen.

Waar het wachten leek op de voorsprong van Quick Boys was het Voorschoten’97 dat de score opende. Remy Constancia kreeg wel heel erg veel ruimte op links om een actie te maken om de bal vervolgens op Niels Hogewoning te plaatsen die weinig moeite kende om doelman Peter Messemaker te passeren. Tegen de verhouding in was de thuisploeg op voorsprong gekomen.

Quick Boys ging direct op zoek naar de gelijkmaker maar zag daar ondanks de constante druk op het doel van de tegenstander nog geen kans toe. Daar bracht de wissel van Michael van der Heijden voor Kwong Steinrath, die de spitspositie zou gaan innemen waarbij Hendrik zich terugtrok voor de positie achter de spits voorlopig nog geen verandering in. Om nog meer druk op de defensie te zetten werd Maarten Bak, hij kon terugzien op een goede wedstrijd, met nog twintig minuten te spelen gewisseld voor Patrick Duarte.

Met nog ruim een kwartier te spelen begon de Voorschoten’97 verdediging haperingen te vertonen.  Kwong Steinrath wist te profiteren van een mislukte terugspeelbal. Steinrath onderschepte de bal,  behield het overzicht om vervolgens de bal bekeken het doel in te werken.  Nog leek het leed voor Voorschoten’97 niet geleden.  Direct na de gelijkmaker ging Pieter van der Breggen in de fout, weer leek Kwong Steinrath te profiteren, nu  wist doelman Keemink de schade voor zijn team te beperken.

Quick Boys proefde dat er meer uit de wedstrijd te halen was en bleef druk zetten op het doel van Voorschoten’97, dat met nog een kwartier te spelen uit een actie van Remy Constancia nog een keer gevaarlijk leek te worden. Peter Messemaker was attent en voorkwam extra schade voor Quick Boys. Voor Quick Boys had Patrick Duarte nog pech bij de afwerking van zijn doelpoging, de doelpaal voorkwam de winst voor Quick Boys. Ten koste van teveel overtredingen wist Voorschoten’97 een punt uit de wedstrijd te halen, al maakte Joey Zandbergen na een tweede  gele kaart het einde van de wedstrijd niet meer mee.