Gretig Quick Boys wint laatste oefenwedstrijd

De blauwwitten vergeten het verschil in kwaliteit om te zetten in meer doelpunten: 2-1
In aanloop naar de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi oefende Quick Boys vanavond voor de laatste keer. De blauwwitten kregen bezoek van S.V. Heinenoord, de ploeg die vorig seizoen via de nacompetitie promotie afdwong naar de Hoofdklasse B afdwong. Voor de formatie van trainer Jos van Eck een goede krachtmeting met het oog op het bekerduel met Pancratius op zaterdag 18 augustus aanstaande. De blauwwitten waren gretig, wonnen weliswaar met slechts één doelpunt verschil, maar maakten indruk op sportpark Nieuw Zuid.

De technische staf begon de generale repetitie met Patrick de Groot, David Almeida, Geoffrey Galatà, Vincent Verbond, Mike Filippo, Hendrik van Beelen, Maarten Bak, Anton den Haan, Jaap van der Plas, Chevello de Rijp en Erkan Sensoy. In het eerste bedrijf speelden beide ploegen op het scherpst van de snede. De kersverse zaterdaghoofdklasser Heinenoord schuwde de duels niet en ook Quick Boys liet merken dat zij zin had om de aanwezige supporters iets te laten zien.
In het eerste kwartier vielen geen kansen te noteren, maar vervolgens moesten de verslaggevers alle zeilen bijzetten om hun notitieblokjes te kunnen bijwerken. Eerst zagen zij een vrije trap van Bak naast het vijandelijk doel zeilen. Een paar minuten later leverde een hoogstandje in de vorm van een halve omhaal van Van Beelen geen treffer op en ook de standaardsituatie van Galatà werd niet gepromoveerd tot doelpunt. Even later scoorde Bak wel door een uithaal van Filippo te verlengen, maar de schaduwspits stond op moment van spelen in buitenspelpositie. Na de drinkpauze maakte Breinburg zijn entree in het elftal. De verdediger nam de positie van Verbond in. Van Beelen was de volgende die dicht bij de openingstreffer was, maar op aangeven van Sensoy kopte de aanvoerder in de handen van de keeper van de tegenstander.
Vijf minuten voor het rustsignaal werd Quick Boys eindelijk beloond voor haar aanvalsdrift. Spits De Rijp bracht met een kopbal zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Even later was het opnieuw raak: een indraaiende voorzet van Jaap van der Plas werd met het hoofd tegen de touwen gejaagd door Van Beelen: 2-0. Diezelfde Van Beelen kwam een teenlengte tekort om een volgende treffer te kunnen scoren. Op slag van rust werd eerst een doelpunt van De Rijp afgekeurd vanwege een duwfout van zijn collega Bak en moest de van FC Chabab overgekomen spits zijn meerdere erkennen in de sluitpost van de bezoekers in een rechtstreeks duel. Tussendoor schoot Den Haan voor open doel naast. Kortom, een eerste helft met een thuisploeg die verzorgd speelde, het tempo hoog hield, maar naliet de vele doelrijpe kansen te benutten. De hondstrouwe fans van de blauwwitten waren niet voor niets gekomen, er was allerminst sprake van zomeravondvoetbal.

Na de doelwisseling verschenen Derek van der Plas en Tommy Bekooij aan de aftrap, terwijl De Rijp en Jaap van der Plas in de kleedkamers achterbleven. Ook in de beginfase van de tweede helft lag het tempo hoog. Bak zorgde tweemaal voor gevaar in het strafschopgebied van de gasten en Bekooij etaleerde zijn snelheid nog meer eens, maar was vervolgens in de beslissende fase niet egoïstisch genoeg. Nadat Verbond terugkeerde binnen de lijnen ten faveure van Galatà, legde scheidsrechter Van Rijn de bal na een overtreding van Breinburg opeens op de stip. Het enige wapenfeit van Heinenoord in deze wedstrijd was de elfmetertrap, die overigens loepzuiver werd binnengeschoten door Sander van der Pols: 2-1. Even leken de gasten geloof in een beter resultaat te krijgen, maar de defensie van Quick Boys gaf ook dit duel niets weg. Onder aanvoering van keeper De Groot maakt de laatste linie van de blauwwitten een zeer goede indruk gedurende de oefencampagne.
In het restant van het duel kreeg de thuisclub nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten. Bekooij werd op snelheid weggestuurd, maar de buitenspeler stuitte op de doelman van de tegenstander. Even later zag de Leidse aanwinst zijn inzet in de handen van diezelfde keeper belanden. Het laatste wapenfeit kwam op naam van de veelvuldig opkomende Almeida. Een onbedoeld schot op doel leverde bijna een treffer op, maar de rechtsback zag zijn gelukkige inzet over de lat getikt worden.

De technische staf kon na afloop tevreden zijn over het vertoonde spel. De blauwwitten deden zichzelf tekort door de vele kansen niet te benutten. Het seizoen moet echter nog beginnen en lijkt Quick Boys haar kruid nog niet verschoten te hebben. De supporters keerden met een goed gevoel huiswaarts en hadden genoten van een onderhoudende vriendschappelijke wedstrijd.
Het seizoen begint aanstaande zaterdag als voor de blauwwitten de eerste bekerwedstrijd op het programma staat. Op sportpark Nieuw Zuid is Pancratius uit Badhoevedorp de tegenstander. Het eerste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi begint om 15:00 uur.