Kampioensdroom Quick Boys voorbij

Quick Boys – ODIN’59 1 – 3
Pas na de rust werd de score geopend. Jeroen Ketting zette Quick Boys op voorsprong. Lang konden de blauwwitten niet genieten van die voorsprong. In de loop van de wedstrijd scoorde Odin’59 nog driemaal en wist weer een wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid in winst om te zetten.

De kaarten zijn geschud in de Hoofdklasse A, tenminste daar waar het gaat om het kampioenschap. Sparta Nijkerk omzeilde de Veenendaalse DOVO-klip, terwijl enige concurrent Quick Boys net als in de vorige seizoenen in de thuiswedstrijd tegen Odin’59 kopje onder ging, waardoor Sparta Nijkerk een niet meer in te halen voorsprong bereikte.

In de eerste helft wist ODIN’59 de eerste kans in de wedstrijd te creëren, toen Ron Scheffer vanaf de linkerflank Faruk Yurdakan in stelling bracht die de voorzet over het doel kopte. Tot dusverre deden beide tegenstanders weinig voor elkaar onder. Een paar minuten later lieten ook de blauwwitten zich gelden. Quick Boys drong aan bij ODIN’59, de defensie van de gasten had het nakijken bij een aanval van de thuisploeg, Derek van der Plas kon vanuit kansrijke positie op doel uithalen maar mikte de bal maar net naast het doel.

Een paar minuten later verdiende Tommy Bekooij meer bij de afwikkeling van weer een doelkans voor de blauwwitten, Bekooij zag zijn doelpoging rakelings over het doel verdwijnen. Een paar minuten later vond Bekooij doelman Barry van Dijk op zijn weg toen hij vanaf de linkerflank het zestienmetergebied insneed om vervolgens op doel af te ronden, met de voet wist doelman Van Dijk zijn doel schoon te houden.

Quick Boys drong aan bij ODIN’59, de opening van de score leek in de lucht te hangen, maar bleef vooralsnog uit. Door zich massaal op de eigen speelhelft terug te trekken, geholpen door Quick Boys dat een te laag tempo aan de dag legde om het de tegenstander echt moeilijk te maken, wist ODIN’59 de schade te beperken. Tot de rust kregen beide tegenstanders nog een scoringskans. Eerst voor Quick Boys, doelman Van Dijk had moeite met de verwerking van een afstandsschot van Milan Hoek, in de rebound kwam de bal in de voeten van Derek van der Plas die de bal over het doel werkte. Op slag van rust zette Armin Ouass Bas Ent aan het werk. Ent had meer rendement uit zijn doelpoging moeten halen. Nu bleef het bij een hoekschop die zonder consequenties bleef.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Tommy Bekooij, Jaco van der Bent was zijn vervanger. Na tien minuten spelen werd bij ODIN’59 Faruk Yurdakan naar de kant gehaald voor Ogur Kaya. Tot dusverre hadden beide tegenstanders maar weinig laten zien in de tweede helft. Kort na de wissel plaatste Milan Hoek een vrije schop op het hoofd van Harry Zwarthoed, de doelpoging ging over het doel. Een van de spaarzame gelegenheden om de score te openen bleef onbenut.

Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Ketting die een assist van Derek van der Plas via de onderkant van de lat hard het doel inwerkte.

Weer werd er gewisseld. Bij ODIN’59 werd Frits Kramer gebracht voor Ron Scheffer, bij Quick Boys werd Joost Kuhlmann gewisseld voor Thom de Vries. ODIN’59 had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en drong aan bij Quick Boys. Eerst leek Quick Boys zelfs nog bij een vergroting van de voorsprong toen Harry Zwarthoed zijn doelpoging voorlangs het doel zag gaan, Jeroen Ketting zag het gebeuren maar zag geen gelegenheid de bal van richting te veranderen.

Ruim halverwege de tweede helft kwam ODIN’59 weer gelijk met Quick Boys toen aanvoerder Raymond Bronkhorst de blauwwitte defensie verraste om vervolgens doelman De Groot kansloos te  laten. Een paar minuten later kreeg invaller Ogur Kaya alle ruimte voor een omhaal na een hoekschop. Hoewel Patrick de Groot in dezelfde hoek lag wist Kaya De Groot te passeren waardoor ODIN’59 plotseling op voorsprong was gekomen.

Vlak voor tijd streek  ODIN’59 nog meer zout in de blauwwitte wond toen weer een invaller tot scoren kwam en de uitslag op 1 -3  bepaalde. Een vrije schop na een overtreding op uitblinker Amin Ouass werd door de blauwwitte defensie niet adequaat verwerkt en kwam in de voeten van Frits Kramer die zich geen moment bedacht en de uitslag op 1 – 3 bepaalde.

Waar Quick Boys zelf faalde en hoopte op een stunt van DOVO tegen concurrent Sparta Nijkerk, bleek het late gelijke spel tegen Quick Boys de Nijkerkers vleugels te hebben gegeven tegen DOVO dat er in de wedstrijd niet aan te pas kwam en een  1 – 5 nederlaag leed waardoor Sparta Nijkerk zich kampioen van het seizoen 2013-2014 in de Hoofdklasse A mag noemen.