Mag Quick Boys winnen?

ASWH – Quick Boys 3 – 1
Verliespartijen moeten worden ingecalculeerd. Verliezen doet pijn, zeker als er voor de vijfde keer op rij het onderspit wordt gedolven. Het doet extra pijn indien die verliespartij op het conto geschreven kan worden van juist diegene die in het veld boven de partijen hoort te staan .

Door de vele schorsingen en blessures moest Jasper de Muijnck improviseren. Oudgedienden Peter Tmmermans en Eef Schoneveld waren van stal gehaald en Leandro Resida mocht zelfs in de hoofdmacht debuteren. Al met al was de basiself ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd tegen Barendrecht op  vijf plaatsen veranderd.

ASWH rook kans om de broodnodige punten in deze wedstrijd te verzamelen en zette direct druk op het doel van de tegenstander. Verder dan een aantal hoekschoppen kwam men voorlopig niet. In de vijfde minuut van de wedstrijd ontsnapte Quick Boys toen uit een hoekschop de bal onderkant deklat werd geschoten maar niet achter de lijn verdween.

Hoewel Quick Boys zich tot dusverre nog maar weinig op de helft van de tegenstander had laten zien kwam de ploeg na tien minuten spelen toch op voorsprong. Chima Oneyeike was in balbezit gekomen en kon afleggen op Dick van der Toorn die zijn actie beheerst met een doelpunt kon afronden.

In de loop van de eerste helft werd de druk op het doel van Martijn de Zwart minder en ontspon zich een open wedstrijd waarbij beide teams tot kansen kwamen.  Tot twee keer toe kreeg ASWH een goede kans te score weer gelijk te trekken maar beide keren bleef de gelijkmaker uit. Eerst, na bijna een half uur spelen, wist eerst Ramon Ouwehand in een mêlee van spelers de bal niet over de doellijn te werken terwijl  niet veel later de zelfde Ouwehand de bal op de paal mikte.  Ook Quick Boys kreeg tot de rust nog gelegenheid de score te verhogen.  Op slag van rust verscheen Bennie van Fruchten alleen voor doelman Ronald Ermes die Van Fruchten van scoren afhield  terwijl in de extra tijd van de eerste helft Dick van der Toorn na een voorbereidende actie van Chima Onyeike moest toezien hoe doelman Ermes de schade voor zijn team beperkt hield. Eindelijk kon Quick Boys met een voorsprong gaan rusten. Wel hadden  om niemendalletjes zowel Peter Timmermans en Michael van der Kruis gele kaarten ontvangen.

Beide teams kwamen na de rust in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. ASHW had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en zette direct druk op het doel van de tegenstander. De niet op elkaar ingespeelde blauwwitte defensie hield stand en als het ASWH al lukte in de buurt van doelman De  Zwart te komen waren de Ambachters  onvoldoende trefzeker die kansen te verzilveren. Na tien minuten leek schade voor ASWH zelfs nog te worden vergroot.  Chima Onyeike wist uit een actie de bal in de doelmond te pompen, de ASWH-defensie kon de voorzet met moeite wegwerken zodat Bennie van Fruchten net niet in balbezit kon komen.

Bij ASWH werd na een kwartier spelen Silvino Soares naar de kant gehaald voor Carlo Exposito-Diaz, vers bloed in de aanval. In dezelfde fase van de wedstrijd werd bij Quick Boys verdediger Marciano Kastoredjo, niet fit aan de wedstrijd was begonnen, gewisseld voor Mark van der Plas. Juist in die fase leek ASHW eindelijk de gelijkmaker te scoren.  Giovanni Klaverweide liet de verdediging zijn hielen zien maar had de pech dat zijn doelpoging door de paal onschadelijk werd gemaakt.

Toch leek ruim halverwege de twee helft Quick Boys de voorsprong naar 0 – 2  uit te bouwen. Leandro Resida omspeelde op de linkerflank zijn directe tegenstander waarna hij een voorzet in de doelmond kon plaatsen waar zowel Chima Oneyeike als Bennie van Fruchten  in de gelegenheid waren de voorzet af te ronden. Onyeike raakte de bal niet goed  en Van Fruchten kon de bal ook al niet afmaken waardoor de voorsprong op ASWH dat, maar bleef aandringen, minimaal bleef.

Met nog een kwartier te spelen was het gedaan met Quick Boys.  Aan de rand van het strafschopgebied, de vraag zal altijd blijven of het daarbinnen of buiten was had Peter Timmermans een overtreding begaan op Giovanni Klaverweide. Voor de zekerheid voerde Klaverweide nog de act van de “Stervende Zwaan” op. Arbiter Van der Werff die zich in de loop van de wedstrijd steeds nadrukkelijker had laten gelden tuimelde er met open ogen in. Timmermans mocht na twee keer geel inrukken en ASWH kreeg de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden. Vanaf elfmeter mocht Henk Roeland het vonnis voltrekken. Roeland faalde niet.

Tijd voor de tweede wissel bij ASWH. Joshua Brard mocht gaan douchen. Stefan van Dam nam zijn stek in.  Bij Quick Boys werd de leeg gespeelde Dick van der Toorn gewisseld voor Eric Homan.  Juist in die fase beging Michael van der Kruis een overtreding op zijn tegenstander die geen genade kon vinden in de ogen van de arbiter. Waar voor wat betreft ASWH dergelijke overtredingen met de mantel der liefde werden bedekt was de arbiter inconsequent. Ook Van der Kruis mocht inrukken.  Quick Boys kwam steeds verder in de verdrukking, het zou een heksentoer worden om met negen man de stand gelijk te houden.

Nadat Jasper de Muijnck een aanvaller had opgeofferd voor een extra verdediger, Leandro Resida werd gewisseld voor Jan Schaap kwam ASWH alsnog op voorsprong. De net ingevallen Eric Homan leed onnodig balverlies waarna  Mitchell van Esveld simpel in balbezit kon komen en een aanval kon opzetten. Via Henk Roeland kwam de bal bij Ramon Ouwehand die de 2 – 1 scoorde.

En nog was de gifbeker niet leeg voor Quick Boys. Na acht minuten in het veld te hebben gestaan mocht ook Eric Homan inrukken.  Een overtreding op Johan Sturrus kwam Homan direct op rood te staan. En toen waren er nog maar acht ….

ASWH wist nog één keer de numerieke meerderheid uit te spelen. Ramon Ouwehand wist een voorzet van Giovanni Klaverweide de touwen in te werken waardoor de eindstand op 3 – 1 werd bepaald.

Opstelling Quick Boys:  De Zwart, Schoneveld, Van der Kruis, Marco van der Plas, Kastoredjo (Mark van der Plas), Derek van der Plas ©, Van der Toorn (Homan),  Timmermans, Onyeike, Van Fruchten, Resida (Schaap).