Met de hakken over de sloot langs Zwaluwen’30

Quick Boys – Zwaluwen’30 4-3
Na amper tien minuten spelen had Quick Boys al drie maal het net gevonden. Niets leek een monsterscore in de weg te staan. Quick Boys verslapte en liet Zwaluwen’30 terugkomen in de wedstrijd. Na een 3-1 ruststand werd de wedstrijd met een nipte 4-3 overwinning afgesloten.

Zwaluwen’30 zocht direct na het begin van de wedstrijd het doel van de tegenstander en was in die fase dicht bij een doelpunt toen Marley Hasselbaink in kansrijke positie kwam uit een vrije schop.

Quick Boys dat zich tot dusverre nog niet had laten zien in het strafschopgebied van de tegenstander drukte Zwaluwen’30 daarna diep in de problemen. Eerst  veranderde Michael van der Heijden de baan van het schot bij een doelpoging  van Jaap van der Plas waardoor doelman Mitchel Vincken kansloos was. Amper van de schrik bekomen moest Zwaluwen’30  toezien hoe Hendrik van Beelen op aangeven van Jaap van der Plas koppend de voorsprong naar 2-0 verhoogde waarna Michael van der Heijden op aangeven van de rechterflank van Derek van der Plas, waarbij doelman Vincken niet helemaal vrijuit ging, Quick Boys op een 3-0 voorsprong zette.  Waar Quick Boys uiterst efficiënt met de kansen omging had Zwaluwen’30 wel een paar kansjes geproduceerd waaruit men niet tot scoren kwam.

De problemen voor Zwaluwen’30 werden nog verder vergroot toen Aaron Kuipers, betrokken bij alle doelpunten,  na een charge op Jaap van der Plas een rode kaart gepresenteerd kreeg.  Zwaluwen’30 wist deze tegenvaller knap te verwerken. Na ruim een kwartier spelen leek Rivelino Grauwde kansrijk te worden toen hij, randje buitenspel, mocht doorgaan op het doel van Peter Messemaker, die de inzet van Grauwde knap wist te keren.  Messemaker moest in dezelfde fase alsnog capituleren toen Jermain Heldoorn uit een vrije schop de bal over de doellijn werkte.

Hoewel Zwaluwen’30 met een man minder speelde was dat van het spel van de gasten niet af te zien.  Waar Quick Boys met die vroege ruime voorsprong de tegenstander de fatale klap had moeten uitdelen schakelden de blauwwitten terug waardoor  Zwaluwen’30 weer terug in de wedstrijd kon komen. Voorlopig kwam Quick Boys niet meer tot doelkansen. Met de rust in zicht zette Quick Boys alsnog aan voor een offensief maar stuitte op de hechte Zwaluwen’30 verdediging zodat  doelpunten uitbleven.  Derek van der Plas kreeg nog een vrije doorgang op doelman Mitchel Vincken die de doelpoging van Van der Plas wist te keren.

Na de rust keerde beide teams in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. In de rust bleek Quick Boys onvoldoende inspiratie te hebben opgedaan om de dominantie die men in de eerste fase van de wedstrijd had getoond Zwaluwen’30 weer op te leggen. Quick Boys verviel weer snel in het spel van de laatste fase van de eerste helft.  De blauwwitten leken het te gemakkelijk op te nemen, weer waren er teveel slordigheden in het spel vast te stellen en werd er te vaak onnodig balverlies geleden.

Na tien minuten spelen kregen de blauwwitten daarvoor de rekening gepresenteerd. Bij het uitverdedigen werd er ongelukkig hands gemaakt in het strafschopgebied. De strafschop die hieruit volgde werd onberispelijk ingeschoten door Lazar Prenda. Van de riante voorsprong was er nog maar een doelpunt over. Zwaluwen’30 bleef strijden voor een tenminste een punt en bleef het vijandelijke doel zoeken.  Na een kwartier spelen was Jermain Heldoorn in kansrijke positie gekomen, hij werkte de bal over het doel.

Quick Boys leek wakker geschud en verhoogde direct hierna de voorsprong naar 4 – 2. Michael van der Heijden passeerde enkele tegenstanders in het strafschopgebied en speelde de vrijstaande Derek van der Plas aan die de bal simpel over de doellijn kon werken.

Direct daarna werden voor Quick Boys Patrick Duarte, te onzichtbaar in de wedstrijd, en Houssin Bezzai naar de kant gehaald voor Chelton Linger en Yuri Guijt.  Ook bij Zwaluwen’30 sloeg men aan het wisselen. Michel Bos viel in voor Lazar Prenda en Rivelino Grauwde die een prima wedstrijd speelde werd gewisseld voor Wouter van de Herik.

Zwaluwen’30 bleef druk zetten, waar Quick Boys niet meer gevaarlijk wist te worden. Met nog tien minuten te spelen had Derek van der Plas zijn team definitief in veilige haven moeten loodsen. In kansrijke positie maaide hij over de bal heen. Waar Quick Boys faalde wist Zwaluwen’30 in die fase de achterstand naar 4 – 3 te verkleinen door een doelpunt van aanvoerder Niels Joren.

Dat Zwaluwen’30 met tien man in het veld stond was de ploeg niet af te zien. Quick Boys stond onder druk maar wist met teveel breedtepasses en terugspeelballen de winst alsnog op Nieuw Zuid te behouden.