Nuttige winst Quick Boys bij Sportlust’46

Sportlust’46 – Quick Boys 0 – 2
Na twee gevoelige  verliespartijen op rij was Quick Boys hard toe aan eindelijk  een winstpartij. Die winst werd behaald tegen Sportlust’46.  Ondanks hard werken van de blauwwitte brigade waren de beste kansen voor Sportlust’46. In de loop van de 2e helft kreeg Quick Boys eindelijk vat op Sportlust’46  en kreeg daarbij  loon naar werken toen Hendrik van Beelen zijn team op voorsprong bracht.

Quick Boys startte met Dustin Huisman en Michael van der Heijden in de basis, de laatste terug van een blessure.  Op de bank had Arjan van der Werf plaatsgenomen als tweede man naast Jos van Eck.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, Quick Boys zocht regelmatig het doel van de tegenstander,  onzuivere balbehandeling voorkwam dat de blauwwitten voor gevaarlijke situaties in het doelgebied konden forceren. Sportlust’46 was niet onder de indruk van Quick Boys en met wist met een combinatie  van  kort dekken en fysiek spel te voorkomen dat Quick Boys aan het opzetten van combinaties toekwam.

Na ruim een kwartier leek Sportlust’46 op  voorsprong te komen. Uit een assist vanaf de rechterflank werd een medespeler bereikt die de score had moeten openen maar de kans  onvoldoende op waarde schatte. Quick Boys ontsnapte aan een achterstand doordat de bal naast het doel werd geplaatst.

Pas halverwege de eerste helft wist Quick Boys de eerste doelkans af te dwingen.  Maarten Bak zag zijn schot op doel door een tegenstander geblokt worden. In diezelfde wedstrijdfase was ook Sportlust’46 dicht bij de opening van de score.  Frank Verlaan was in scoringspositie gekomen. Doelman Peter Messemaker reageerde alert in de korte hoek.  Sporlust’46 bleef aanzetten om op voorsprong te komen, de blauwwitte defensie had de handen vol om  een achterstand te voorkomen.

Toch wist Quick Boys in de loop van de eerste helft nog een paar kansjes te forceren. Eerst kwam Hendrik van Beelen net tekort uit een vrije schop van Michael van der Heijden. Kort daarop leek Sportlust’46 in de problemen te komen uit een vrije schop van Maarten Bak vanaf de rechterflank, ten koste van een hoekschop bracht doelman Dammes Waasdorp alsnog uitkomst.  Op slag van rust had Stefan Rijsdam Sportlust’46 eindelijk op voorsprong moeten brengen.  Vanaf de linkerflank kon hij op doel afstomen om vervolgens op doel uit te halen. Rijsdam koos voor de moeilijke hoek waardoor Peter Messemaker alsnog kon voorkomen dat de bal  achter de doellijn belandde.

Bij Quick Boys was spits Chelton Linger, hij kwam te weinig in het spel voor, in de kleedkamer achtergebleven. Patrick Duarte was zijn vervanger. Hendrik van Beelen nam nu de spitspositie in. Sportlust’46 dat het energievretende spel maar bleef volhouden ging in de 2e helft weer op zoek naar een doelpunt.  Quick Boys lag speelde in een te laag tempo. Teveel breedtepasses en terugspeelballen gaven Sportlust’46 alle gelegenheid de stellingen te organiseren.

Toch kwam Quick Boys na een kwartier spelen op voorsprong. Hendrik van Beelen rondde een aanval af die vanaf de linkerflank was opgezet door Mike Filippo. Van Beelen passeerde zijn tegenstander om vervolgens de bal langs de uitkomende Dammes Waasdorp op doel te plaatsen.  Lang leek Quick Boys niet te kunnen profiteren van de voorsprong. In dezelfde minuut had de Sportlust’46 spits moeten profiteren van een fout van Dustin Huisman, de laatste kon toezien hoe Mike Filippo alsnog voorkwam dat die spits tot scoren kwam.

De voorsprong  gaf Quick Boys weer geloof in eigen kunnen. Door vroeg storen wisten de blauwwitten de opbouw van de tegenstander te ontregelen. Dat  in  combinatie met de tol die Sportlust’46 ging betalen voor het smijten met de krachten voorkwam dat Sportlust’46 voorlopig verder nog gevaarlijk zou worden al moest doelman Peter Messemaker met nog 10 minuten te spelen nog aan de bak bij een hoekschop van Sportlust’46 waar de thuisploeg meer rendement uit had moeten halen.

Vijf minuten voor tijd verdubbelde Michael van der Heijden de voorsprong naar 0 – 2.  De basis van dat doelpunt werd gelegd door Hendrik van Beelen die de verdediging uitspeelde.  Terwijl Dammes Waasdorp inkwam op Van Beelen wist deze de bal te plaatsen op de opgekomen  Michael van der Heijden die geen problemen kende om de bal in het lege doel te plaatsen. Doelman Waasdorp kon met een rode kaart op zak voortijdig gaan douchen.

Een verdere mutatie in de score bleef uit, waardoor Quick Boys de winst naar zich toetrok. Daar waren de blauwwitten hard aan toe.